Spagetivorm hakkliha ja peekoniga
Teismelised armastavad spagette ja üldse igat sorti makarone. Nad võivad neid süüa väsimatult päevast päeva. Järgnevalt üks vormiroog, kus spagetid on segatud peekoni ja hakklihaga, siis ahjuvormi pandud ning juustuga üle puistatud.
Ligikaudu 4 portsjonile
Kogus | Koostis- ja maitseained | |
300 | g | Spagetid |
1 | pakk (110g) | Peekon |
400 | g | Hakkliha |
100 | g | Riivjuust |
1.5 | dl | Ketšup või tomatikaste |
2 | tl | Pitsamaitseaine |
sool, pipar |
Pane spagetid soolakasse vette keema. Lõika peekon ribadeks ning pruunista sügaval kuival pannil. Lisa hakkliha ja pruunista samuti. Maitsesta pitsamaitseaine, soola ja pipraga. Sega hulka ketšup või tomatikaste ja lõpuks nõrutatud spagetid. Kalla segu võitatud ahjuvormi ning puista üle riivjuustuga.
Küpseta ahjus 200° juures 20 minutit või kuni juust on sulanud ja kauni pruunika jume saanud.
Peakokk: Merlin
Maksumus: 6€
Juustukook mustikakastmega
PÕHI:Peakokk: Kadi Riin
250 g kaeraküpsiseid
100 g võid
KATE:
2 muna
200 g maitsestamata toorjuustu
5 sl suhkrut
2 dl kohupiimapastat
MUSTIKAKASTE:
200 g värskeid või külmutatud mustikaid
3 sl suhkrut
1. Purusta kaeraküpsised köögikombainis või pane kilekotti ja vajuta
tainarulliga puruks. Sega sulatatud võiga.
2. Määri 24 cm läbimõõduga pirukavorm võiga, suru küpsisemass selle põhja
ja äärtele.
3. Katte jaoks vahusta koos toasoojad munad, toorjuust, suhkur ja
kohupiimapasta. Laota segu vormi põhja peale ning küpseta 175 kraadi
juures 30 minutit. Lase jahtuda.
4. Vahetult enne serveerimist valmista kaste. Selleks püreesta mustikad
koos suhkruga saumikseri või kahvli abil.
5. Nirista lusikaga veidi kastet koogi peale, ülejaanu serveeri kausikeses
kõrvale.
Maksumus 5.74 €
No comments:
Post a Comment