Monday, September 12, 2011

7a

Hakklihatäidisega pannkoogirullid

Tainas : 2 muna , 0,25 tl soola , 2 dl nisujahu , 3,5 dl piima , 2 sl sulatatud võid

Täidis : 1 sibul , tomatipasta , 300 g hakkliha , 2spl õli , porgand , soola , musta pipart , 1 dl hapukoort , 2-3 sl vett

Peale : riivitud juustu

Klopi munad , sool , jahu ja piim vispliga ühtlaseks tainaks. Sega hulka sulatatud või ning küpseta olenevalt panni suurusest 4-6 üsna paksu ülepannikoogi. Lao need taldrikule. Täidise jaoks kuumuta pannil õli ja pruunista seal hakkliha. Koori porgand ja riivi jämeda riiviga , lisa lihale. Lisa sool , pipar ning tomatipasta. Sega hulka hapukoor ja vesi. Laota pannkook taldrikule , riputa peale veidi riivitud juustu , kata hakklihatäidisega ja rulli kokku. Aseta pannkoogirullid vormi ning puista ka sinna peale veidi juustu. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 7-8 min kuni juust sulab. Lõika soovi korral suupisteampsudeks.

Peakokk: Birgit

Magushapu kapsa-õunahautis


Lõika kapsas pooleks, kumbki pool omakorda kaheks või neljaks sektoriks. Lõika need suure laiateralise noaga ristisuunas õhukesteks ribadeks; jäta juurikaosa välja.
Pane kapsaribad suurde keedunõusse, kalla peale õli ja umbes 2 dl keeva vett.
Tõsta alt ülespoole segamini, kata kaanega ning lase 5–10 minutit podiseda, et kapsas kokku vajuks. Vahepeal lõika puhastatud õunad õhukesteks sektoriteks ja sega kapsaste hulka. Lisa esialgu 2–3 sl suhkrut, umbes 1 tl soola ning supilusikatäis õunaäädikat või sidrunimahla. Kristalse sidrunhappe kasutamisel ole alguses pigem kasin kui liiga heldekäeline. Lase pool tundi haududa, sega vahetevahel põhjast ülespoole; lisa vajadusel vett. Maitse kapsast ning reguleeri maitse kas hapumaks või magusamaks. Sageli on vaja lisada ka väheke soola, mis kõiki teisi maitseid tugevdab. Talvekapsa kasutamisel vajab hautis tõenäoliselt veel täiendavat valmimisaega.

Peakokk: Ave

Allikas: Toidutare


VIINI ŠOKOLAADITORT


TAIGEN:

4 sl kakaopulbrit

¼ klaasi keeva vett

¾ klaasi suhkrut

100 g taluvõid

½ tl vanilliini

1 muna

1 klaas nisujahu

¾ tl söögisoodat

¼ tl soola

2/3 klaasi keefiri


KREEMI JAOKS:

200 g vahukoort

2 sl tuhksuhkrut

2 tl vanilliini

4 sl vaarikamoosi

GLASUURI JAOKS

2 sl taluvõid

2 sl kakaopulbrit

2 sl vett

1 klaas tuhksuhkrut

½ tl vanilliini

KAUNISTAMISEKS

Kookoshelbed

I TAIGEN

1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri suur ahjuplaat rasvaga ja kata küpsetuspaberiga.

2. Lisa kakaole ¼ klaasi keeva vett ja sega korralikult, kuni saad ühtlase massi.

3. Vahusta pehme taluvõi suhkru ja vanilliiniga ühtlase kreemja massi saamiseni; vahusta muna.

4. Sega jahu soola ja soodaga, sõelu ning lisa kordamööda koos keefiriga punktis 3 valmistatud segusse. Sega ja lisa saadud segule punktis 2 valmistatud kakaomass. Sega korralikult!

5. Vala taigen vormi ning küpseta 16-18 minutit.

6. Seejärel võta koos ahjuplaadiga ahjust välja ning jäta seisma 10 minutiks. Siis võta vormist välja ning jäta jahtuma.

7. Lõika põhi kolmeks osaks. Määri alumine kiht pealtpoolt 2 sl keedisega. Jaota kreem kaheks osaks. Ühe osa kasuta alumise kihi(see, mis on juba keedisega) määrimiseks. Samamoodi toimi ka teise kihiga(keedis + ülejäänud kreem). Kata tort glasuuriga ning kaunista kookoshelvestega. Jäta mõneks ajaks külmkappi.

II KREEM

Vahusta vahukoor tuhksuhkru ja vanilliiniga kohevaks . Peaks saama umbes 2 klaasi kreemi.

III KAKAOGLASUUR

Sulata potis või, sega vee ja kakaoga ning keeda pidevalt segades paksuks, püüdes vältida keema hakkamist. Tõsta tulelt ja vahusta lisades aeg-ajalt tuhksuhkrut ühtlaseks. Seejärel lisa vanniliin ning vahusta. Vajadusel lisa ½ tl kuuma vett.

Peakokk: Kerli

Allikas: Kirss.net


No comments:

Post a Comment