Wednesday, September 18, 2013

6c


Caesari salat broileri-
fileega

Toitev ja soe salat broilerifilee, krõbedate krutoonide, parmesani ja küüslaugumaitselise prantsuse sinepikastmega.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Valmista kõigepealt kaste. Selleks vahusta munakollased ja sinep. Lisa peene nirena pidevalt vahustades õli, kuni kaste pakseneb (nii nagu teed majoneesi).  Sega hulka hapukoor, hakitud küüslauguküüned, riivitud parmesan ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Lao salatilehed taldrikutele või vaagnale. Viiluta tomatid ( kirsstomatid poolita ). Prae terved broilerifileed pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola-pipraga. Jahuta veidi, lõika ribadeks ja tõsta salatile. Prae ka saiaviilud õlis kuldseks. Jahuta veidi, lõika kuubikuteks ning tõsta salatile. Kaunista Parmesani juustu laastudega. 

Allikas: toidutare

Peakokk: Rahel

Anni Arro lasanje


Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 10 portsjonit
10 lehte Lasanjeplaadid
1 kg Hakkliha
2 tk Sibul
4 küünt Küüslauk

Rosmariin

Suts valget veini
2 purki Purustatud tomatid (à 400 g)

Sool

Pipar
2 sl Pune (kuivatatud)
200 g Riivjuust
200 g Mozzarella

Basiilik (värske)

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Haki sibul, küüslauk ja rosmariin ning prae kergelt läbi. Lisa hakkliha ja pruunista korralikult. Kui vedelik hakkab juba vaikselt aurustuma, lisa suts valget veini ja prae veel minutike. Lisa purustatud tomatid ja hauta umbes 10–15 minutit. Maitsesta soola, pipra ja punega.
Lao oliiviõliga piserdatud ahjuvormi kiht lasanjelehti, siis kiht hakklihasegu, õhuke kiht riivjuustu, värskeid basiilikulehti ja tükeldatud mozzarella’t. Tee samamoodi ka järgmised kihid. Kõige pealmiseks kihiks jääb hakklihasegu, basiilik, riivitud juust ja mozzarella. Pista vorm ahju ja küpseta 200° juures umbes 30 minutit.
Enne serveerimist lase lasanjel natuke aega jahtuda ja hanguda.


Allikas: toidutare
Peakokk: Kristiine

Chocomole  ehk šokolaadi-guacamole  (neljale)
3 küpset avokaadot
6 kivita datlit
3 sl mett
3 kuhjaga sl toorkakao pulbrit
0,5 tl tšillipulbrit
2 tl kaneeli
0,5 dl vett
Mikserda kõik koostisained köögikombaini või saumikseriga või blenderis ühtlaseks. Kontrolli vahepeal, kas tekstuur on ühtlane ja vajadusel lisa veel vett. Serveeri marjadega hommikusöögiks, magustoiduks või vahepalaks.

Allikas: toidutegu

Peakokk: Natali

Fotograaf: Merilin

No comments:

Post a Comment