Caesari salat broileri-
fileega
Toitev ja soe salat broilerifilee, krõbedate krutoonide, parmesani ja küüslaugumaitselise prantsuse sinepikastmega.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Koostis | Koostis- ja maitseained | |
erinev värske salat (rooma salat, lollo rosso, rukola, lehtsalat) | ||
300 g | kirss- või tavalised tomatid | |
4 tk | broilerifilee | |
Sool | ||
Must pipar | ||
4 viilu | röstisai | |
0.5 dl | Oliiviõli (praadimiseks) | |
50 g | Parmesan | |
KASTE | ||
3 tk | munakollane | |
1.5 sl | Dijoni sinep | |
2 dl | Oliiviõli | |
1 dl | Hapukoor | |
4 küünt | Küüslauk | |
50 g (riivitud) | Parmesan | |
1 sl | Sidrunimahl | |
Sool | ||
Must pipar | ||
PEALE | ||
Parmesan |
Valmista kõigepealt kaste. Selleks vahusta munakollased ja
sinep. Lisa peene nirena pidevalt vahustades õli, kuni kaste pakseneb
(nii nagu teed majoneesi). Sega hulka hapukoor, hakitud
küüslauguküüned, riivitud parmesan ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja
pipraga. Lao salatilehed taldrikutele või vaagnale. Viiluta tomatid (
kirsstomatid poolita ). Prae terved broilerifileed pannil väheses õlis
mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola-pipraga. Jahuta veidi,
lõika ribadeks ja tõsta salatile. Prae ka saiaviilud õlis kuldseks.
Jahuta veidi, lõika kuubikuteks ning tõsta salatile. Kaunista Parmesani
juustu laastudega.
Allikas: toidutare
Peakokk: Rahel
Anni Arro lasanje
Kogus: 10 portsjonit
10 lehte | Lasanjeplaadid | |
1 kg | Hakkliha | |
2 tk | Sibul | |
4 küünt | Küüslauk | |
Rosmariin | ||
Suts valget veini | ||
2 purki | Purustatud tomatid (à 400 g) | |
Sool | ||
Pipar | ||
2 sl | Pune (kuivatatud) | |
200 g | Riivjuust | |
200 g | Mozzarella | |
Basiilik (värske) |
Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Haki sibul, küüslauk ja rosmariin ning prae kergelt läbi. Lisa hakkliha ja pruunista korralikult. Kui vedelik hakkab juba vaikselt aurustuma, lisa suts valget veini ja prae veel minutike. Lisa purustatud tomatid ja hauta umbes 10–15 minutit. Maitsesta soola, pipra ja punega.
Lao oliiviõliga piserdatud ahjuvormi kiht lasanjelehti, siis kiht hakklihasegu, õhuke kiht riivjuustu, värskeid basiilikulehti ja tükeldatud mozzarella’t. Tee samamoodi ka järgmised kihid. Kõige pealmiseks kihiks jääb hakklihasegu, basiilik, riivitud juust ja mozzarella. Pista vorm ahju ja küpseta 200° juures umbes 30 minutit.
Enne serveerimist lase lasanjel natuke aega jahtuda ja hanguda.
Allikas: toidutare
Peakokk: Kristiine
Chocomole ehk šokolaadi-guacamole (neljale)
3 küpset avokaadot
6 kivita datlit
3 sl mett
3 kuhjaga sl toorkakao pulbrit
0,5 tl tšillipulbrit
2 tl kaneeli
0,5 dl vett
6 kivita datlit
3 sl mett
3 kuhjaga sl toorkakao pulbrit
0,5 tl tšillipulbrit
2 tl kaneeli
0,5 dl vett
Mikserda kõik koostisained köögikombaini
või saumikseriga või blenderis ühtlaseks. Kontrolli vahepeal, kas
tekstuur on ühtlane ja vajadusel lisa veel vett. Serveeri marjadega
hommikusöögiks, magustoiduks või vahepalaks.
Allikas: toidutegu
Peakokk: Natali
Fotograaf: Merilin
Fotograaf: Merilin
No comments:
Post a Comment