Tuesday, September 24, 2013

7b

Tomati-kodujuustu lasanje 


Haki sibul ja küüslauk, prae koos hakklihaga need või sees läbi. Lisa tomatid ja lase kastmel keema tõusta. Alanda kuumust, lisa maitseained ja hauta 15-20 minutit.
Juustukastme valmistamiseks sega potis ricotta kohupiim ja kodujuust, kuumuta keemiseni. Lisa riivitud juust ja hauta seni, kuni juust on sulanud. Maitsesta aroomisoola ja maitserohelisega.
Vala vormi põhi üle tomatikastmega, kata lasanjeplaatidega (u 5 tk), mille peale aseta kiht kodujuustukastet. Ehita samamoodi jätkates kolmveerand vormi täis, jättes pealmiseks kihiks tomatikastme, mille peale raputa riivjuust ja intensiivsema maitse andmiseks ka pisut parmesani.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Liis

Singi-juustumuffinid

12 tk

Sega nisujahu, küpsetuspulber, sool, sink, riivjuust ja maitseained kausis. Tee keskele süvend, lisa munapiim ja jahtunud sulavõi.
Sega kiiresti ühtlaseks ning jaota tainas väiksematesse paberist muffinivormidesse.
Soovi korral puista peale riivjuustu.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Allikas: nami-nami
Peakokk: Hanna


Vaarikakook vanillikastmega ja maasikatega


Taigen:
150g margariini
1/2 dl suhkrut
1 munakollane
1 sl riivitud sidrunikoort
3 dl nisujahu
1/4 tl soola

Kissell:
2 dl vaniljekisselli (pudingut)
1 dl vahukoort

Kaste:
1 l maasikaid
1 dl suhkurt
4 tl sidruni või apelsiinimahla

Mõõda kõik taigna koostisosad kaussi ja sega mikseri või köögikombainiga ühtlaseks taignaks. Suru taigen ümmarguseks kettaks ja pane umbes 1 tunniks kilekotiga külmkappi.

Pane taigen kahe küpsetuspaberi vahele ja rulli sellest ketas, mis on koogivormist 2-3 cm suurem. Tõsta taignaketas paberi abil vormi. Ääred jäta paksemaks, siis tuleb põhi kergemini vormist välja ja seisab marjatäidise all ilusti koos.
Torgi taignapõhja kahvliga ja pane 15-20 minutiks 200kraadisesse ahju küpsema. Lase ahjust võetud koogialusel vormis jahtuda ja tõsta siis see sealt serveerimisalusele.

Löö kisselli jaoks võetud koor tugevasti vahuks, sega kisselliga ja määri koogipõhjale. Kissellikihi peale lao vaarikad ilusti üksteise kõrvale. Mõõda kõik maasikakastmeks vajalik mikserisse ja sega ühtlaseks püreeks. Kuni laualeviimiseni hoia maasikakastet külmkapis. Serveeri koogi juurde.

Peakokk ja fotod: Chrisanne

No comments:

Post a Comment