Kookose-porgandi püreesupp
Originaalretsept asub siin...
Peakokk: Aili
Šokolaadikook
200 g Bitteri šokolaadi
200 g võid
200g suhkrut
4 suurt muna
1 sl nisujahu
vaarikad
Sega kausis tükkideks murtud šokolaad ja või ning sulata mikroahjus või vesivannis aeg-ajalt segades. Sega juurde suhkur ning lase veidi jahtuda.
Lisa ükshaaval segades juurde munad*. Viimasena sõelu juurde nisujahu. Sega ühtlaseks.
Kalla tainas võitatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 25 minutit 200-kraadises ahjus. Valmis kook on pealt just küpsenud, aga seest veel pehme.
Lase koogil enne serveerimist vormis jahtuda - kasvõi järgmise päevani.
Serveeri nt vahukoore ja värskete marjadega.
* Justnimelt hoolikalt segades, ei pea mikseriga vahustama. Kui soovid, võid munad siiski esmalt kahvliga kergelt katki segada.
NB! Kui kasutad kõrgema kakaosisaldusega šokolaadi, siis võid suhkru kogust suurendada.
Peakokk: Maarja
Originaalretsept asub siin...
Peakokk: Aili
Šokolaadikook
200 g Bitteri šokolaadi
200 g võid
200g suhkrut
4 suurt muna
1 sl nisujahu
vaarikad
Sega kausis tükkideks murtud šokolaad ja või ning sulata mikroahjus või vesivannis aeg-ajalt segades. Sega juurde suhkur ning lase veidi jahtuda.
Lisa ükshaaval segades juurde munad*. Viimasena sõelu juurde nisujahu. Sega ühtlaseks.
Kalla tainas võitatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 25 minutit 200-kraadises ahjus. Valmis kook on pealt just küpsenud, aga seest veel pehme.
Lase koogil enne serveerimist vormis jahtuda - kasvõi järgmise päevani.
Serveeri nt vahukoore ja värskete marjadega.
* Justnimelt hoolikalt segades, ei pea mikseriga vahustama. Kui soovid, võid munad siiski esmalt kahvliga kergelt katki segada.
NB! Kui kasutad kõrgema kakaosisaldusega šokolaadi, siis võid suhkru kogust suurendada.
Peakokk: Maarja
No comments:
Post a Comment