Thursday, September 5, 2013

12 suund

 Kookose-porgandi püreesupp

Originaalretsept asub siin...



 Peakokk: Aili


 Šokolaadikook

200 g Bitteri šokolaadi
200 g võid
200g suhkrut
4 suurt muna
1 sl nisujahu
vaarikad


Sega kausis tükkideks murtud šokolaad ja või ning sulata mikroahjus või vesivannis aeg-ajalt segades. Sega juurde suhkur ning lase veidi jahtuda.
Lisa ükshaaval segades juurde munad*. Viimasena sõelu juurde nisujahu. Sega ühtlaseks.
Kalla tainas võitatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 25 minutit 200-kraadises ahjus. Valmis kook on pealt just küpsenud, aga seest veel pehme.
Lase koogil enne serveerimist vormis jahtuda - kasvõi järgmise päevani.
Serveeri nt vahukoore ja värskete marjadega.

* Justnimelt hoolikalt segades, ei pea mikseriga vahustama. Kui soovid, võid munad siiski esmalt kahvliga kergelt katki segada.

NB! Kui kasutad kõrgema kakaosisaldusega šokolaadi, siis võid suhkru kogust suurendada. 

Peakokk: Maarja

Pizza


Peakokk: Katre

No comments:

Post a Comment