Monday, October 6, 2014

5b poisid

Tikuvõileivad


6 viilu leiba 
1 paprika
 4 viilu sinki
 4 suurt juustuviilu
tikku
veidi pehmet võid

Määri leivale või ja lõika leivaviil neljaks võrdseks osaks. Lõika ka paprika, singi- ja juustuviilud väikesteks ruutudeks. Aseta singiviil , paprika ja juust tiku abil  leivale.
Peakokk: Riko

Pasta Bolognese

 
Itaalia perenaised alustavad selle kastme keetmist kohe pärast hommikusööki, et lõunaks valmis saada. Hea kastme saladus on lihtne - mida kauem keeta, seda paremaks läheb. 
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
500 g Spagetid
2 tl õli
100 g suitsupeekon
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
400 g veisehakkliha
500 g tomatipüree
1 tl Pune (kuivatatud)

Sool

Must pipar
1 tl suhkur
1 kuni 2 dl Lihapuljong
PEALE
50 g (riivitud) Parmesani



Kuumuta kastrulis õli. Lisa hakitud peekon, sibul ja küüslauk ning kuumuta mõni minut. Lisa hakkliha ja jätka praadimist 5 minutit. Viimaks lisa tomatipüree, puljong ja pune. Hauta vaiksel tulel kaane all 50 minutit, aeg-ajalt segades. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga.
Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ning sega kastmesse.
Serveeri mahlase kastmega ülevalatud pastat koos riivitud Parmesani juustuga.
 
 

Allikas: toidutare
Peakokk: Robin O.

 

 Pannkoogid

 
 Parimad krõbedad pannkoogid, mille sisse sobivad mistahes täidised:
2 muna
1 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
0.5 liitrit piima (või piima ja mineraalvett pooleks)
0.5 tl soola
2.5 dl jahu (st 1 klaas)
2 sl õli

 Vahusta munad ja suhkur kergelt, lisa piim ja sool. Seejärel pidevalt segades jahu ja lõpuks õli. Las tainal seista 0.5-1 tund. Küpseta.
Serveeri moosiga.

Peakokk: Ekke Jaak




No comments:

Post a Comment