Bruschetta
Klassikalise bruschetta teiseks omapäraks on katteainete vähesus või täielik puudumine.
Kogus: 1 portsjon
Bruschetta (brusketta) pärineb Itaaliast ja erineb muu maailma võileibadest selle poolest, et tahke leivamäärde asemel asemel pruugivad itaallased õli. Klassikalise bruschetta teiseks omapäraks on katteainete vähesus või täielik puudumine. Viimasel puhul hõõrutakse röstitud leiba vaid küüslauguga ja piserdatakse üle külmpressitud oliiviõliga ning saadakse oma lihtsuses vaimustav ja samas universaalne suupiste või toidukõrvane. Ehtsalt maalähedase bruschetta õhem ja linnastunum poolõde kannab aga nime crostino, mitmuses crostini). Kogu Euroopas ja isegi USA-s on mõlemad variandid saavutanud tohutu populaarsuse nii hästi klassikalisel kasinal kujul kui ka rikkalikult üle kuhjatult väga mitmesuguste, kuid siiski tingimata vahemerepäraste katteainetega.
1 tk | täisterasai või peenleib | |||||
õli | ||||||
0.25 tk | küüslauguküüs | |||||
0.5 tk | Tomat | |||||
0.25 tk | Sibul | |||||
|
||||||
Lõika saiast või peenleivast 1,5 cm paksused (crostini
jaoks umbes poole õhemad) viilud, rösti need süte kohal, grillelemendi
all, kuumas ahjus või lihtsalt kuumal kuival pannil. Hõõru kuumad viilud üle põikisuunas poolitatud küüslauguküünega ning piserda või pihusta neile külmpressitud oliiviõli. Seejärel pane viiludele tomati- ja sibulatükikesi, soovi korral ka pipart ja basiilikut ning kanna otsekohe lauale. |
||||||
Allikas: toidutare | ||||||
Peakokk: Gloria |
Paneeritud suvikõrvits
Lihtne šokolaadikook
Kiirelt kokku segatav mahlane ja maitsev šokolaadikook sobib
hästi oma pere või ootamatute külaliste magusaisu kustutamiseks.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 8 portsjonit
150 g | Või | |
2 dl | Suhkur | |
200 g | Tume šokolaad | |
4 tk | Muna | |
1.5 dl | Jahu |
Määri 26 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm seest võiga ja raputa üle riivsaiaga. Sulata šokolaad.Vahusta toasoe või suhkruga. Sega munakollased ükshaaval võivahu hulka. Sega juurde veidi jahtunud sulatatud šokolaad ja nisujahu.
Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega tainasse.Vala tainas vormi. Küpseta 175° juures 30–35 minutit. Naudi jahtunult vahukoorega. Soovi korral puista peale tuhksuhkrut või valada üle sulatatud šokolaadiglasuuriga.
NIPP: Kooki võid serveerida ka marjapüreega.
Allikas: toidutare
Peakokk: Kertu
No comments:
Post a Comment