Monday, October 6, 2014

5c vahetusgrupp


Kartulisalat



Keeda kartulid ( ja porgandid) eelmisel päeval soolaga maitsestatud vees pehmeks. Lase täielikult jahtuda (samal päeval kiiruga keedetud kartulitest ei tule mingi õige salat!)
Salati tegemiseks koori keedetud kartulid (ja porgandid) ning haki väikesteks kuubikuteks.
Lõika keedetud jahtunud munad väikesteks kuubikuteks või suru kahvliga katki.
Haki kurk väikesteks kuubikuteks. Haki sibul või porru hästi peeneks (soovi korral leota hakitud sibulat veidi külmas vees, see pehmendab maitset).
Haki vorst pisikesteks kuubikuteks.
Kaste tuleks eraldi kausis valmis segada. Sega hapukoor ja majonees omavahel. Lisa hakitud tilli, sibulapealseid, soola ja pipart (mida suvisem aeg, seda rohkem lisan maitserohelist). Kalla kaste salatiainetele ning sega õrnalt läbi.
Enne serveerimist lase salatil umbes 2-4 tundi maitsestuda.

 
Allikas: nami-nami

Peakokk: Henry

 Hakklihapitsa


  Pitsajahu
Vastavalt pakil olevale juhendile eelküpseta pitsapõhi 10 min


1 sibul
(hapukurki, tomatit, paprikat vms)
200 g hakkliha
pipart, soola
3 sl ketšupit või tomatikastet
1 tl pitsamaitseainet
200 g juustu


  • Haki sibul
  • Pane pann sooja. Tulisele pannile pane hakkliha ja hoolitse pannilabida abil, et ei jääks suuri lihatükke.
  • Praadimise ajal sega ja pööra lihatükikesi pannil.
  •  Kui liha hakkab pruunistuma, lisa hakitud sibul. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Määri eelküpsetatud pitsapõhjale ketšupit või tomatikastet.
  • Lisa sinna ka hakkliha-sibulasegu ning raputa peale pitsamaitseainet.
  • Viiluta paprika ja jaota pitsale.
  • Riivi juust ja puista kõige peale. 
 
Peakokk: Oskar


Marjajook jogurtiga

( neljale) 
 
 5 dl maitsestamata jogurtit
200 g külmutatud maasikaid
1 banaan
2-3 sl suhkrut

  • Kalla kõik ained blenderisse ehk kokteilimikserisse ja käivita see.
  • Serveeri saadud järelrooga kas joogina klaasides või magustoiduna pokaalides.

 Lihtne šokolaadidipp puuviljadega

(neljale)
1 dl šokolaadikreemi Nutella
2 sl piima või vett
3 puuvilja (banaan, kiivi, nektariin)
Pikki puutikke (grilltikud)

  • Sega sokolaadikreem vee või piimaga ühtlaseks, tõsta väikessesse kaussi.
  • Pese puuviljad, eemalda koored ja vajadusel kivid.
  • Lõika puuviljad tükkideks.
  • Aseta kõik kaunilt vaagnale. Lisa juurde pikad tikud. Tiku otsad võid eelnevalt kaunistada.
 
Peakokk: Romet








No comments:

Post a Comment