Monday, October 6, 2014

6c

Anna-Liisa kihiline kanasalat


 
Selles salatis võid kasutada endale meelepäraseid aineid. Suitsukana aga võiks igal juhul salatis olla, see annab mõnusa maitse
Kogus: 4 portsjonit
Lõika hiina kapsas õhukesteks ribadeks ja laota suurema kausi põhja.
Lao peae pool tükeldatud kanalihast, seejärel pool puhastatud ja kuubikuteks lõigatud paprikast.
Sega kokku kaste ja tõsta veidi paprikakuubikutele. Pane peale nõrutatud ananassikuubikud, seened, tükeldatud tomat ja kurk ning taas veidi kastet.
Laota salatile peale kiht hiina salatit, ülejäänud kanaliha ja paprikakuubikud. Kata kastmega ning lase soovitatavalt tund aega külmas maitsestuda. Suure nälja korral võid ka kohe sööma hakata :)

Allikas: toidutare
Peakokk: Agnes

Spagetid bolognese kastmes


500 g spagette

2 sibulat

1 porgand

2 küüslauguküünt

400g hakkliha

2 dl vett

0,5 köögiviljapuljongikuubikut

1 väike ananassikonserv

1-2 dl ketšupit
 Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees pehmeks ja nõruta.
Samal ajal koori ja tükelda sibulad, porgand ja küüslauk.
Pane kuumale pannile koos sortsukese õliga ning pruunista segades mõni minut.
Lisa ka hakkliha ja pruunista veel mõni minut.
Pane tassi puljongikuubik ja kuum vesi, sega lahustumiseni ning vala koos ketshupiga pannile.
Seejärel kalla hulka ananassikonserv koos mahlaga.
Kuumuta madalal kuumusel segades 5-10 minutit, kuni kaste on paksenenud.
Maitsesta soola ja pipraga.
Tõsta taldrikule kuhi spagette ja peale kastet. 

Allikas: toidutare
Peakokk: Käthy

 

Saiavorm


Vaja läheb:

1 päts saia
3-4 dl moosi
Immutamiseks 2 dl piima
3 muna+0,5 dl piima
Marju
Võid määrimiseks

Määri ahjuvorm võiga.Niisuta saiaviilud piimaga ja lao üks kiht vormi põhja ning kata moosiga.Lao moosikihi peale ülejäänud piimaga immutatud saiaviilud ja kata ülejäänud moosiga.Mõned saiaviilud lõika kuubikuteks ja puista koos marjadega saiavormi peale.Klopi munad piimaga läbi ja vala vormile.Küpseta saiavormi 180 kraadi juures eelkuumutatud ahjus 20 minutit, kuni vorm on pealt kuldne.Serveeri piimaga.

Peakokk: Mari
 

No comments:

Post a Comment