Sunday, February 1, 2015

6b poisid (3. tund)

Krõbedad tacod hakklihaga


    Vaja läheb:
    1.  1 pk Taco`sid
    2.  300 g hakkliha
    3.  1 sibul
    4.  1 spl hapukoort
    5.  2 spl tomatipastat
    6.  2 küüslauguküünt
    7.  1 punane paprika
    8.  100 g riivitud juustu
    9.  Musta pipart, punet, soola
    Serveerimiseks:
    Lehtsalat
    Tomat
    Värske kurk

    –Pruunista hakkliha pannil.
    –Lisa hakitud sibul, sega juurde 1 spl hapukoort ja 2 spl tomatipastat.
    –Maitsesta pipra, pune, soola ning purustatud küüslauguga.
    –Lisa hakitud paprika ja riivitud juust.
    –Pane U-kujuliseks keeratud taco-lehed ahjuvormi üksteise kõrvale ja lisa taco`de õõnsustesse täidis.
    –Hoia mõni minut 200-kraadises ahjus, kuni taco-koorik on kõvenenud.
    –Serveerimisel võib kooriku vahele lisada veel värsket lehtsalatit, tomatit ja kurki.
    –Söö otse käest ja naudi!

    Allikas: http://lameleib.eu/retseptid/taco-retseptid/krobedad-tacod-hakklihaga/


    Peakokk: Joonas

Kanarullid  juustuga 

 

400 g kanafileed
100 g riivjuustu
80 g õhukesi peekoniviile
1 kurk 
2 tomatit
sibul
100g hapukoort

Lõika kanafileedel paksemad kohad õhemaks tehes keskelt alates sisselõike, kuid mitte seda läbi lõigates. Haruta kanafilee laiali, kata see kas toidukile v küpsetuspaberiga ning tambi taignarulli vmt esemega ühtlaselt õhemakss. NB!!! kindlasti ära kasuta lihavasarat, sest niimoodi lihaga jõhkrutseda ei ole mõtet. Kui siiski lihavasar käepärast juhtub olema, siis võid kasutada ainult selle lamedat külge, et lihakiude mitte purustada. Mida õhem on filee, seda parem. 
Piisavalt õhukesele fileele jahvata peale pipart ja soola ning määri keskosale riivjuustu
Keera fileel ääred täidise peale, et tekiks ilus rull ja kinnita see kokteilitikuga. 
Keera paar viilu peekonit ümber rulli (enne võid veel rullile natukene musta pipart peale jahvatada) ja pane ahju 200 kraadi juurde küpsema. Küpsemisaeg sõltub filee paksusest -  u 35-40 minutit.
Salatiks tükelda kurk ,tomat, sibul  ning sega soola-pipraga maitsestatud hapukoorekastmega.

Allikas:  http://siljafoodparis.blogspot.com/2011/07/kanarullid-kuivatatud-tomatite-ja.html

Peakokk:Kent

Kakaokreem


1,5 sl kakaod
2 muna
3 sl suhkrut
1,5 sl jahu
3 dl piima
vaniljesuhkrut
1 dl vahukoort 
Serveerimiseks külmutatud marju või hapukat moosi
  • Vahusta munad suhkruga.
  • Lisa munavahule jahuga segatud kakao ning 3 sl piima.Sega ühtlaseks.
  • Kuumuta ülejäänud piim keemiseni, lisa munavaht.
  • Kuumuta pidevalt segades, kuni kreem pakseneb.
  • Jahuta ja maitsesta vaniljesuhkruga.
  • Lisa juurde vahustatud koor.
  • Serveeri marjade või hapuka moosiga. 

    Peakokk: Mikk 

No comments:

Post a Comment