1.tund
Kartuli-hakklihakeerud
Valmistusaeg: üle 60 min
500 g keedetud kartulid
250 g või
8 dl jahu
2 tl sool
1 sl *õli
0.5 tk Porrulauk
1 küüs Küüslauk
300 g hakkliha
1 dl maitsestamata jogurt
2 sl tomatipasta
0.25 tl Cayenne'i pipar
0.5 tl sool
0.5 tl suhkur
määrimiseks muna
Koori keedetud kartulid ja püreeri. Näpi või, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Sega juurde kartulimass. Keera tainas kilesse ja hoia 1 tund külmikus. Haki porru ja küüslauk ning prae paar minutit õlis. Lisa hakkliha ja jätka pruunistamist. Lõpuks sega juurde jogurt, tomatipasta ja maisteained. Rulli tainas laiali ja kata täidisega. Keera tihedalt rulli ning lõika 2 cm paksusteks viiludeks. Aseta viilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri lahtiklopitud munaga. Küpseta 175°C juures praeahjus 25 minutit.
Allikas: toidutare
Peakokk:Kaspar
500 g | keedetud kartulid | |
250 g | või | |
8 dl | jahu | |
2 tl | sool | |
1 sl | *õli | |
0.5 tk | Porrulauk | |
1 küüs | Küüslauk | |
300 g | hakkliha | |
1 dl | maitsestamata jogurt | |
2 sl | tomatipasta | |
0.25 tl | Cayenne'i pipar | |
0.5 tl | sool | |
0.5 tl | suhkur | |
määrimiseks muna |
Allikas: toidutare
Pasta Bolognese
Itaalia perenaised alustavad selle kastme keetmist kohe pärast hommikusööki, et lõunaks valmis saada. Hea kastme saladus on lihtne - mida kauem keeta, seda paremaks läheb.
Valmistusaeg: üle 60 min
1000 g | Spagetid | |
4 tl | õli | |
200 g | suitsupeekon | |
2 tk | Sibul | |
4 küünt | Küüslauk | |
800 g | veisehakkliha | |
1000 g | tomatipüree | |
2 tl | Pune (kuivatatud) | |
Sool | ||
Must pipar | ||
2 tl | suhkur | |
2 kuni 2 dl | Lihapuljong | |
PEALE | ||
100 g (riivitud) | Parmesani |
Kuumuta kastrulis õli. Lisa hakitud peekon, sibul ja küüslauk ning kuumuta mõni minut. Lisa hakkliha ja jätka praadimist 5 minutit. Viimaks lisa tomatipüree, puljong ja pune. Hauta vaiksel tulel kaane all 50 minutit, aeg-ajalt segades. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga.
Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ning sega kastmesse.
Serveeri mahlase kastmega ülevalatud pastat koos riivitud Parmesani juustuga.
Serveeri mahlase kastmega ülevalatud pastat koos riivitud Parmesani juustuga.
Allikas: toidutare
Peakokk: Kevin
Apelsinimaitseline hapukoorekook
Kihiline apelsinimaitseline hapukoorekook on hea valik teelaual. Ent see sobib ka sünnipäevalauale, kui lisada kaunistuseks apelsiniviile. Kook nõuab pisut mässamist, kuid on väga maitsev.
Valmistusaeg: üle 60 min
PÕHJAD | ||
850 g | Nisujahu | |
100 g | Toasoe või | |
6 dl | Suhkur | |
1.5 tl | Küpsetuspulber | |
4 tk | Muna | |
3 dl | Värskelt pressitud apelsini mahl (5-6 apelsini) | |
KREEM | ||
1.5 kg | Hapukoor 20% | |
0.5 tk | Värskelt pressitud apelsini koor ja mahl | |
3 dl | Suhkur | |
1 tl | Vanillsuhkur |
1. Põhjade valmistamiseks pane potti apelsinimahl ja 2 dl suhkrut. Keeda, kuni alles on umbes 2 dl siirupit. Tõsta veevannile jahtuma.
2. Vahusta munad 4 dl suhkru ja võiga. Lisa siirup ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega ühtlaseks tainaks.
3. Määri neljandik tainast õhukese kihina ahjuplaadile, mis on kaetud küpsetuspaberiga. Küpseta 220kraadises ahjus kuni 10 minutit (koogipõhi peab jääma kuldpruun). Valmista nii veel kolm põhjakihti.
4. Lõika põhjad pooleks ja ääred ühtlaseks, lase jahtuda. Kreemi tarvis sega hapukoor suhkrutega, lisa riivitud apelsinikoor ja mahl. Määri igale põhjale veidi kreemi ja tõsta järgmine põhjakiht peale. Kata kook kreemiga.
5. Purusta äralõigatud ääred köögikombainis ja puista puru koogile. Lase külmikus maitsestuda vähemalt 4–5 tundi.
Allikas:toidutare
2. Vahusta munad 4 dl suhkru ja võiga. Lisa siirup ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega ühtlaseks tainaks.
3. Määri neljandik tainast õhukese kihina ahjuplaadile, mis on kaetud küpsetuspaberiga. Küpseta 220kraadises ahjus kuni 10 minutit (koogipõhi peab jääma kuldpruun). Valmista nii veel kolm põhjakihti.
4. Lõika põhjad pooleks ja ääred ühtlaseks, lase jahtuda. Kreemi tarvis sega hapukoor suhkrutega, lisa riivitud apelsinikoor ja mahl. Määri igale põhjale veidi kreemi ja tõsta järgmine põhjakiht peale. Kata kook kreemiga.
5. Purusta äralõigatud ääred köögikombainis ja puista puru koogile. Lase külmikus maitsestuda vähemalt 4–5 tundi.
Allikas:toidutare
Peakokk: Holger
2. tund
Täidetud pannkoogid
Taigen:
4 muna
1 tl suhkrut
4 sl õli
8 dl piima
4 dl nisujahu
Täidis:
200 g juustu
1 tomat
1 paprika
4 sl ketšupit
praadimiseks õli
2. tund
Täidetud pannkoogid
Taigen:
4 muna
1 tl suhkrut
4 sl õli
8 dl piima
4 dl nisujahu
Täidis:
200 g juustu
1 tomat
1 paprika
4 sl ketšupit
praadimiseks õli
- Klopi munad suhkru ja soolaga ühtlaseks. Kasuta visplit.
- Lisa munadele õli ja 2 dl piima.
- Lisa juurde jahu ja klopi taigen ühtlaseks.
- Lisa taignale ülejäänud piim.
- Hoia taignat umbes 15 min külmkapis.
- Riivi juust ja lõika tomat väikesteks tükkideks.
- Prae ülepannikook ühelt poolt pruuniks ja keera ümber.
- Määri poolele koogile 1 tl ketšupit ning lisa lusikatäis tomatitükke ja riivitud juustu. Keera kook kahekorra ja prae mõlemalt poolt.
Kodune seljanka
Kogus: 4 portsjonit
6 dl | Lihapuljong | |
1 spl | Õli | |
100 g | Sibul | |
100 g | Soolakurk | |
120 g | Kartul (soovi korral) | |
50 g | Tomatipasta | |
1 leht | Loorber | |
Sool ja pipar | ||
Karamellsuhkur (veidi maitseks) | ||
95 g | Vasikaliha (keedetud) | |
110 g | Veiseliha (keedetud) | |
50 g | Keedusink (või neerud) | |
40 g | Viiner | |
4 spl | Hapukoor (serveerimiseks) |
1. Haki sibul ja kuumuta potipõhjas õli sees läbi.
2. Lisa tomatipüree ja hauta paar minutit.
3. Haki kurk ja lisa potti.
4. Lisa puljong ja maitseained. Lase segu keema.
5. Koori kartulid ja lõika kuubikuteks ning lisa potti. Keeda, kuni kartul on pehme.
6. Lõika liha, sink ja viinerid kuubikuteks või viiludeks ning lisa supi hulka
7. Serveeri hapukoore ja maitserohelisega.
2. Lisa tomatipüree ja hauta paar minutit.
3. Haki kurk ja lisa potti.
4. Lisa puljong ja maitseained. Lase segu keema.
5. Koori kartulid ja lõika kuubikuteks ning lisa potti. Keeda, kuni kartul on pehme.
6. Lõika liha, sink ja viinerid kuubikuteks või viiludeks ning lisa supi hulka
7. Serveeri hapukoore ja maitserohelisega.
Peakokk: Robin
Allikas: toidutare
Tiramisu
200 g kaeraküpsiseid (Digestive) küpsiseid
70 g võid
70 g võid
3 tl želatiini
2 dl tuhksuhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1 sl sidrunimahla
200 g maitsestamata toorjuustu
200 g hapukoort
200 g maitsestamata toorjuustu
200 g hapukoort
1 dl tükeldatud mandleid
2 dl vahukoort
Peale:
kakaopulbrit (magustamata)
Peale:
kakaopulbrit (magustamata)
- Mõõda želatiin kuumakindlasse väiksemasse nõusse ja lisa 1/2 kl külma vett, hoia külmas.
- Vooderda vorm küpsetuspaberiga.
- Peenesta küpsised ja sega sulavõiga, suru segu vormi põhja.
- Vhusta vahukoor, lisa toorjuust, tuhksuhkur ja vanilje ning vahusta veel pisut, lisa hapukoor.
- Kuumuta pundunud želatiini kuni selle lahustumiseni. Lisa vahule želatiin ja mandlitükid.
- Vala vormi ja hoia üks öö külmas, peale sõelu kakaopulber.
Peakokk: Egert
No comments:
Post a Comment