Friday, February 13, 2015

7c poisid

1.tund

Kartuli-hakklihakeerud



Lihtsad kartuli-hakklihakeerud sobivad hästi ka kohvilauale.

Valmistusaeg: üle 60 min
500 gkeedetud kartulid
250 gvõi
8 dljahu
2 tlsool
1 sl*õli
0.5 tkPorrulauk
1 küüsKüüslauk
300 ghakkliha
1 dlmaitsestamata jogurt
2 sltomatipasta
0.25 tlCayenne'i pipar
0.5 tlsool
0.5 tlsuhkur
määrimiseks muna
Koori keedetud kartulid ja püreeri. Näpi või, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Sega juurde kartulimass. Keera tainas kilesse ja hoia 1 tund külmikus. Haki porru ja küüslauk ning prae paar minutit õlis. Lisa hakkliha ja jätka pruunistamist. Lõpuks sega juurde jogurt, tomatipasta ja maisteained. Rulli tainas laiali ja kata täidisega. Keera tihedalt rulli ning lõika 2 cm paksusteks viiludeks. Aseta viilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri lahtiklopitud munaga. Küpseta 175°C juures praeahjus 25 minutit.

Allikas: toidutare
Peakokk:Kaspar

Pasta Bolognese

 

Itaalia perenaised alustavad selle kastme keetmist kohe pärast hommikusööki, et lõunaks valmis saada. Hea kastme saladus on lihtne - mida kauem keeta, seda paremaks läheb.
Valmistusaeg: üle 60 min
1000 gSpagetid
4 tlõli
200 gsuitsupeekon
2 tkSibul
4 küüntKüüslauk
800 gveisehakkliha
1000 gtomatipüree
2 tlPune (kuivatatud)
Sool
Must pipar
2 tlsuhkur
2 kuni 2 dlLihapuljong
PEALE
100 g (riivitud)Parmesani
Kuumuta kastrulis õli. Lisa hakitud peekon, sibul ja küüslauk ning kuumuta mõni minut. Lisa hakkliha ja jätka praadimist 5 minutit. Viimaks lisa tomatipüree, puljong ja pune. Hauta vaiksel tulel kaane all 50 minutit, aeg-ajalt segades. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga.
Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ning sega kastmesse.
Serveeri mahlase kastmega ülevalatud pastat koos riivitud Parmesani juustuga.
Allikas: toidutare
Peakokk: Kevin

Apelsinimaitseline hapukoorekook

 

Kihiline apelsinimaitseline hapukoorekook on hea valik teelaual. Ent see sobib ka sünnipäevalauale, kui lisada kaunistuseks apelsiniviile. Kook nõuab pisut mässamist, kuid on väga maitsev.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Põhjade valmistamiseks pane potti apelsinimahl ja 2 dl suhkrut. Keeda, kuni alles on umbes 2 dl siirupit. Tõsta veevannile jahtuma.

2. Vahusta munad 4 dl suhkru ja võiga. Lisa siirup ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega ühtlaseks tainaks.

3. Määri neljandik tainast õhukese kihina ahjuplaadile, mis on kaetud küpsetuspaberiga. Küpseta 220kraadises ahjus kuni 10 minutit (koogipõhi peab jääma kuldpruun). Valmista nii veel kolm põhjakihti.

4. Lõika põhjad pooleks ja ääred ühtlaseks, lase jahtuda. Kreemi tarvis sega hapukoor suhkrutega, lisa riivitud apelsinikoor ja mahl. Määri igale põhjale veidi kreemi ja tõsta järgmine põhjakiht peale. Kata kook kreemiga.

5. Purusta äralõigatud ääred köögikombainis ja puista puru koogile. Lase külmikus maitsestuda vähemalt 4–5 tundi.

Allikas:toidutare
Peakokk: Holger


2. tund

 Täidetud pannkoogid


Taigen:
4 muna
1 tl suhkrut
4 sl õli
8 dl piima
4 dl nisujahu

Täidis:
200 g juustu
1 tomat
1 paprika
4 sl ketšupit
praadimiseks õli

  • Klopi munad suhkru ja soolaga ühtlaseks. Kasuta visplit.
  • Lisa munadele õli ja 2 dl piima.
  • Lisa juurde jahu ja klopi taigen ühtlaseks.
  • Lisa taignale ülejäänud piim.
  • Hoia taignat umbes 15 min külmkapis.
  • Riivi juust ja lõika tomat väikesteks tükkideks.
  • Prae ülepannikook ühelt poolt pruuniks ja keera ümber.
  • Määri poolele koogile 1 tl ketšupit ning lisa lusikatäis tomatitükke ja riivitud juustu. Keera kook kahekorra ja prae mõlemalt poolt.
 peakokk:Endry

Kodune seljanka

 

Kogus: 4 portsjonit
6 dl Lihapuljong
1 spl Õli
100 g Sibul
100 g Soolakurk
120 g Kartul (soovi korral)
50 g Tomatipasta
1 leht Loorber

Sool ja pipar

Karamellsuhkur (veidi maitseks)
95 g Vasikaliha (keedetud)
110 g Veiseliha (keedetud)
50 g Keedusink (või neerud)
40 g Viiner
4 spl Hapukoor (serveerimiseks)

 

1.  Haki sibul ja kuumuta potipõhjas õli sees läbi.
2.  Lisa tomatipüree ja hauta paar minutit.
3.  Haki kurk ja lisa potti.
4.  Lisa puljong ja maitseained. Lase segu keema.
5.  Koori kartulid ja lõika kuubikuteks ning lisa potti. Keeda, kuni kartul on pehme.
6.  Lõika liha, sink ja viinerid kuubikuteks või viiludeks ning lisa supi hulka
7.  Serveeri hapukoore ja maitserohelisega.
 
Peakokk: Robin
Allikas: toidutare 

Tiramisu

 

200 g kaeraküpsiseid (Digestive) küpsiseid
70 g võid
3 tl želatiini
2 dl tuhksuhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1 sl sidrunimahla
200 g maitsestamata toorjuustu
200 g hapukoort
1 dl tükeldatud mandleid
2 dl vahukoort
Peale:
kakaopulbrit (magustamata)

  • Mõõda želatiin kuumakindlasse väiksemasse nõusse ja lisa 1/2 kl külma vett, hoia külmas.
  • Vooderda vorm küpsetuspaberiga.
  • Peenesta küpsised ja sega sulavõiga, suru segu vormi põhja.
  • Vhusta vahukoor, lisa toorjuust, tuhksuhkur ja vanilje ning vahusta veel pisut, lisa hapukoor.
  • Kuumuta pundunud želatiini kuni selle lahustumiseni. Lisa vahule želatiin ja mandlitükid.
  • Vala vormi ja hoia üks öö külmas, peale sõelu kakaopulber.
Peakokk: Egert

No comments:

Post a Comment