Tuesday, February 17, 2015

7a poisid

1. tund - 18.veebr.

Lavaširullid kana ja juustuga  


Kana-juustuvrappide sees käib suitsukana, riivitud juust, sulatatud juust ja ananass.

neljale

Laota lavašš lauale. Lõika pikuti pooleks ja mõlemad tükid veel omakorda pooleks, nii et saad neli ühesuurust lavašitükki. (Või võta lihtsalt neli tortiljat).
Sega tükeldatud suitsukana ja riivjuust majoneesiga. Määri igale lavašitükile või tortiljale õhuke kiht sulatatud juustu ning kata salatilehega. Siis tõsta peale kana-juustusegu, peale nõrutatud ananassikuubikud. Keera lavaširull pikuti tihedalt rulli.
Lõika vrapid pooleks ja serveeri kohe.

Allikas: Nami-Nami
Peakokk: Vahur

Sealiha prantsuse moodi

 

kuuele


Lõika liha kuueks umbes 1 cm viiluks, tambi lihahaamriga veidi õhemaks. Maitsesta lihalõigud mõlemalt poolt soola ja pipraga. Kuumuta praepannil või, lisa lihalõigud (vajadusel jaokaupa) ja prae mõlemalt poolt mõõdukal kuumusel kuldpruuniks.
Tõsta lihalõigud paraja suurusega ahjuvormi kenasti üksteise kõrvale. Määri igale lihalõigule lusikatäis majoneesi.
Lõika sibulad viiludeks, prae pannil umbes 5-6 minutit, kuni sibul pehmenema hakkab (vajadusel lisa veidi õli). Jaota praetud sibulad lihalõikudele. Kalla ahjuvormi nii palju kuuma vett, et põhi oleks kergelt kaetud (täpne kogus oleneb vormi suurusest).
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Nüüd tõsta igale lihalõigule üks juustuviil ning pane ahju veel 5 minutiks, kuni juust on sulanud.
peakokk: Jan Robin

Manhattani toorjuustukook 


Kui soovid uhkemat toorjuustukooki, siis tee täidise osa topelt (põhja ja hapukoorekatte kogus jääb samaks).

kaheksale


Sega purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmkappi ootele.
Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Siis võta kook ahjust välja ja lase 20 minutit jahtuda.
Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud.
Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda.

NB! Toorjuust peab olema toasoe ja pehme - muidu ei õnnestu täidist ühtlaseks segada!!!
Peakokk: Jan-Eerik


2. tund - 25. veebruar

Guacamole kaste maisitšipsidega


 See on vana maiade retsept, mis tõlkes tähendab avokaadokastet.

1 avokaado
1 küüslauguküüs
0,25 sidruni mahl
sool
tšilli

Lõika avokaado pooleks, eemalda seeme ja kaabi teelusikaga avokaado supitaldrikusse.
Suru avokaado kahvliga peeneks.
Lisa pressitud küüslauk ja sidrunimahl.
Maitsesta soola ja tšilliga.

Seismisel avokaado tumeneb õhuhapniku toimel, seepärast hoia kastet kuni serveerimiseni toidukile all.

Peakokk: Marcus K.

Hiinapärane sealihawok keedetud riisiga 

 

300 g riisi

Pruunista liharibad pannil, lisa tomatipüree, roheline pipar, ananassikonservivedelik ja niipalju kuuma vett, et liha oleks kaetud.
Kuumuta ribadeks tükeldatud aedviljad kergelt läbi ning lisa need küpsemise järjekorras liha hulka.
Maitsesta segu ingveri, sojakastme, Cayenne'i pipra ja peeneks hakitud küüslauguga.
Lisa vähese veega segatud maisitärklis ning kuumuta, kuni toiduained on valminud ja ühtlaselt maitsestunud.
Allikas: Nami-Nami
Peakokk: Markus J.

Kirsi-kamamaius

 

Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Pane külmutatud kirsid potti ja kuumuta tasasel tulel keemiseni. Lisa moosisuhkur ja keeda 10 minutit. Jäta jahtuma vähemalt tunniks (moos läheb jahtudes paksemaks).

2. Vispelda kohupiimapasta, toasoe toorjuust, jogurt, suhkur ja kamajahu ühtlaseks massiks. (Vahu võid valmistada ka mõni tund varem ja serveerimiseni külmas hoida.)

3. Tõsta pokaalidesse kihtidena toorjuustuvaht, kirsimoos ja jälle vaht. Kaunista kirsimoosiga. 
Allikas: toidutare
Peakokk: Rene






































3. tund - 4.märts

 Kana fajita 



Arvesta 1-2 tortiljat sööja kohta. Fajitade puhul viiakse tulikuum liha ja köögiviljad kuumal alusel lauale. Iga sööja võtab endale soojendatud tortilja, tõstab liha-paprikasegu peale ning võtab kastmeid juurde.



Lõika kanafilee peenikesteks ribadeks, sibul viiludeks ja paprikad ribadeks.
Prae sibulat ja paprikat umbes 5 minutit õlis, kuni sibul pruunistuma hakkab. Eemalda sibul-paprika pannilt. Veereta eelnevalt õliga piserdatud kanaribasid fajita maitseainesegus, pane pannile ja prae pidevalt segades umbes 5 minutit. Lisa praetud sibul ja paprika ning kuumuta uuesti läbi.
Vii lihasegu, soojendatud tortiljad ja erinevad lisandid lauda.
Jaota kanatäidis tortiljade keskele pika ribana, lisa paar lusikatäit Salsa Mexicana't, guacamole't ja hapukoort, soovi korral ka veidi salatilehti. Keera rulli ja serveeri.

Peakokk: Joosep H.

Lasanje

 
250 g pakist saab 4 portsjonit
250 g lasanjeplaate
umbes 25 x 30 cm ahjuvorm
3 dl pealepuistamiseks riivjuustu
Kaste:
250 g hakkliha
2 sibulat
1 purk purustatud tomateid
2 küüslauguküünt
1-2 dl puljongit (vajadusel)
Valge kaste:
2 spl jahu
100 g võid
5 dl piima
2 dl riivitud juustu
soola, pipart, muskaati, punet
1. Hakkliha pruunistatakse ja küpsetatakse, lisatakse küpsetatud sibul, küüslauk, tomatipasta ja vajadusel puljong. Hautatakse 5-7 minutit.
2. Sulata väiksemas potis või, lisa jahu ja sega hästi vispliga läbi. Lisa kuum piim ja sega pidevalt, kuni kaste pakseneb. Võta nõu tulelt ja lisa riivjuust. Maitsesta soola ja muskaatpähkliga.
4. Õliga määritud ahjuvormi pane kiht plaate, selle peale tõsta bolognese-kaste, siis säti sellele kihile jälle lasanjeplaadid (tihedalt üksteise kõrvale). Seejärel pannakse jälle kiht kastet jne.
5. Kõige pealmiseks kihiks peaks jääma valge kaste.
6. Küpsetatakse 175 ºC juures 45-50 minutit.10 minutit enne lasanje valmimist raputa roog üle riivjuustuuga ja küpseta kuldselt pruuniks. 
Allikas:toidutare 
Peakokk: Ainar 

Tort



 
Biskviitpõhi:

4 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl nisujahu
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit

Niisutamiseks :
1,5 dl heledat mahla

Täidiseks ja kaunistuseks.
4 dl vahukoort
300 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
500 g virsikukompotti

Valmista tordipõhi.
  • Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
  • Valmista ette koogivorm (diameeter 24 cm): kata koogivormi põhi küpsetuspaberiga, määri küljed võiga ning puista üle jahuga.
  • Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munakollased suhkruga tugevaks vahuks.
  • Sõelu munakollaste hulka kuivained, sega natuke.. NB! taigen on õrn, ära koputa töövahendeid vastu kausi serva.
  • Vahusta munavalged vähese soolaga tugevaks vahuks ja ühenda vahud ETTEVAATLIKULT segades.
  • vala taigen vormi ja küpseta 10-15 minutit.
  • Proovi koogipõhja küpsust puutikuga.
  • Kummuta tordipõhi tasasele pinnale ja lase jahtuda.
Valmista tort:
  • Vahusta vahukoor ning lisa kohupiimapasta . Lõika virsikud viiludeks.
  • Lõika jahtunud tordipõhi kaheks.
  • Tõsta pealmine tordipõhi serveerimisalusele ja niisuta seda mahlaga. Määri peale poolvahukoore-kohupiimasegust ning pooled virsikuviiludest.
  • Tõsta peale teine pool, niisuta ülejäänud mahlaga.
  • Määri ülejäänud kohupiimasegu tordi peale ja külgedele, kaunista virsikutega



Peakokk: Sten-Erik










No comments:

Post a Comment