Lavaširullid kana ja juustuga
neljale
- 1 õhuke kokkupakitud lavašš või
- 4 nisutortiljat
-
Täidis:
- 150 g suitsukanakintsu
- 100 g riivitud juustu
- 100 g sulatatud juustu
- 2 dl majoneesi
- 1 väike purk konservitud ananassi omas mahlas
- lehtsalatit
Sega tükeldatud suitsukana ja riivjuust majoneesiga. Määri igale lavašitükile või tortiljale õhuke kiht sulatatud juustu ning kata salatilehega. Siis tõsta peale kana-juustusegu, peale nõrutatud ananassikuubikud. Keera lavaširull pikuti tihedalt rulli.
Lõika vrapid pooleks ja serveeri kohe.
Allikas: Nami-Nami
Peakokk: Vahur
Sealiha prantsuse moodi
kuuele
- 600 - 700 g sea liblikfileed või seljakarbonaadi vms
- praadimiseks võid
- soola ja musta pipart
- 6 sl head majoneesi
- 4 - 5 keskmise suurusega sibulat
- 6 viilu juustu või ca 100 g riivitud juustu
- veidi kuuma vett
Lõika liha kuueks umbes 1 cm viiluks, tambi lihahaamriga veidi õhemaks.
Maitsesta lihalõigud mõlemalt poolt soola ja pipraga. Kuumuta
praepannil või, lisa lihalõigud (vajadusel jaokaupa) ja prae mõlemalt
poolt mõõdukal kuumusel kuldpruuniks.
Tõsta lihalõigud paraja suurusega ahjuvormi kenasti üksteise kõrvale. Määri igale lihalõigule lusikatäis majoneesi.
Lõika sibulad viiludeks, prae pannil umbes 5-6 minutit, kuni sibul pehmenema hakkab (vajadusel lisa veidi õli). Jaota praetud sibulad lihalõikudele. Kalla ahjuvormi nii palju kuuma vett, et põhi oleks kergelt kaetud (täpne kogus oleneb vormi suurusest).
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Nüüd tõsta igale lihalõigule üks juustuviil ning pane ahju veel 5 minutiks, kuni juust on sulanud.
Tõsta lihalõigud paraja suurusega ahjuvormi kenasti üksteise kõrvale. Määri igale lihalõigule lusikatäis majoneesi.
Lõika sibulad viiludeks, prae pannil umbes 5-6 minutit, kuni sibul pehmenema hakkab (vajadusel lisa veidi õli). Jaota praetud sibulad lihalõikudele. Kalla ahjuvormi nii palju kuuma vett, et põhi oleks kergelt kaetud (täpne kogus oleneb vormi suurusest).
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Nüüd tõsta igale lihalõigule üks juustuviil ning pane ahju veel 5 minutiks, kuni juust on sulanud.
peakokk: Jan Robin
Manhattani toorjuustukook
Kui soovid uhkemat toorjuustukooki, siis tee täidise osa topelt (põhja ja hapukoorekatte kogus jääb samaks).
kaheksale
-
Põhi:
- 8 Digestive-küpsist
- 50 g sulatatud võid
-
Täidis:
- 400 g Philadephia toorjuustu (full-fat)
- 75 g suhkrut
- 2 muna
- 0,5 tl vanilliekstrakti või
- 1 tl vanillisuhkrut
-
Kate:
- 250 g hapukoort
- 2 sl suhkrut
- 0,5 tl vanilliekstrakti või
- 1 tl kvaliteetset vanillisuhkrut
Sega purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 22-24 cm
läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmkappi ootele.
Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Siis võta kook ahjust välja ja lase 20 minutit jahtuda.
Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud.
Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda.
NB! Toorjuust peab olema toasoe ja pehme - muidu ei õnnestu täidist ühtlaseks segada!!!
Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Siis võta kook ahjust välja ja lase 20 minutit jahtuda.
Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud.
Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda.
NB! Toorjuust peab olema toasoe ja pehme - muidu ei õnnestu täidist ühtlaseks segada!!!
Peakokk: Jan-Eerik
2. tund - 25. veebruar
Guacamole kaste maisitšipsidega
See on vana maiade retsept, mis tõlkes tähendab avokaadokastet.
1 avokaado
1 küüslauguküüs
0,25 sidruni mahl
sool
tšilli
Lõika avokaado pooleks, eemalda seeme ja kaabi teelusikaga avokaado supitaldrikusse.
Suru avokaado kahvliga peeneks.
Lisa pressitud küüslauk ja sidrunimahl.
Maitsesta soola ja tšilliga.
Seismisel avokaado tumeneb õhuhapniku toimel, seepärast hoia kastet kuni serveerimiseni toidukile all.
Peakokk: Marcus K.
Hiinapärane sealihawok keedetud riisiga
- 450 g seafileed
- 2 porgandit
- 1 roheline ja 1 punane paprika
- 1 porru
- 6 viilu konservitud ananassi
- 1 väike kurk
- 3 sl kontsentreeritud tomatipastat
- 3 suurt küüslauguküünt
- 25 tera rohelist pipart
- 2 tl riivitud ingverijuurt
- 3 sl sojakastet
- soola ja Cayenne'i pipart
- 1,5 tl maisitärklist
- Praadimiseks:
Kuumuta ribadeks tükeldatud aedviljad kergelt läbi ning lisa need küpsemise järjekorras liha hulka.
Maitsesta segu ingveri, sojakastme, Cayenne'i pipra ja peeneks hakitud küüslauguga.
Lisa vähese veega segatud maisitärklis ning kuumuta, kuni toiduained on valminud ja ühtlaselt maitsestunud.
Allikas: Nami-Nami
Peakokk: Markus J.
Kirsi-kamamaius
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
450 g | Külmutatud kirsid | |
1 dl | Moosisuhkur | |
400 g | Kohupiimapasta | |
100 g | Maitsestamata toorjuust | |
200 g | Kreeka jogurt 10% | |
3 spl | Suhkur | |
3 spl | Kamajahu |
1. Pane külmutatud kirsid potti ja kuumuta tasasel tulel
keemiseni. Lisa moosisuhkur ja keeda 10 minutit. Jäta jahtuma vähemalt
tunniks (moos läheb jahtudes paksemaks).
2. Vispelda kohupiimapasta, toasoe toorjuust, jogurt, suhkur ja kamajahu ühtlaseks massiks. (Vahu võid valmistada ka mõni tund varem ja serveerimiseni külmas hoida.)
3. Tõsta pokaalidesse kihtidena toorjuustuvaht, kirsimoos ja jälle vaht. Kaunista kirsimoosiga.
2. Vispelda kohupiimapasta, toasoe toorjuust, jogurt, suhkur ja kamajahu ühtlaseks massiks. (Vahu võid valmistada ka mõni tund varem ja serveerimiseni külmas hoida.)
3. Tõsta pokaalidesse kihtidena toorjuustuvaht, kirsimoos ja jälle vaht. Kaunista kirsimoosiga.
Allikas: toidutare
Peakokk: Rene
3. tund - 4.märtsKana fajitaArvesta 1-2 tortiljat sööja kohta. Fajitade puhul viiakse tulikuum liha ja köögiviljad kuumal alusel lauale. Iga sööja võtab endale soojendatud tortilja, tõstab liha-paprikasegu peale ning võtab kastmeid juurde.
Lõika kanafilee peenikesteks ribadeks, sibul viiludeks ja paprikad ribadeks.
Prae sibulat ja paprikat umbes 5 minutit õlis, kuni sibul pruunistuma hakkab. Eemalda sibul-paprika pannilt. Veereta eelnevalt õliga piserdatud kanaribasid fajita maitseainesegus, pane pannile ja prae pidevalt segades umbes 5 minutit. Lisa praetud sibul ja paprika ning kuumuta uuesti läbi. Vii lihasegu, soojendatud tortiljad ja erinevad lisandid lauda. Jaota kanatäidis tortiljade keskele pika ribana, lisa paar lusikatäit Salsa Mexicana't, guacamole't ja hapukoort, soovi korral ka veidi salatilehti. Keera rulli ja serveeri. Peakokk: Joosep H. Lasanje250 g pakist saab 4 portsjonit 250 g lasanjeplaate umbes 25 x 30 cm ahjuvorm 3 dl pealepuistamiseks riivjuustu Kaste: 250 g hakkliha 2 sibulat 1 purk purustatud tomateid 2 küüslauguküünt 1-2 dl puljongit (vajadusel) Valge kaste: 2 spl jahu 100 g võid 5 dl piima 2 dl riivitud juustu soola, pipart, muskaati, punet 1. Hakkliha pruunistatakse ja küpsetatakse, lisatakse küpsetatud sibul, küüslauk, tomatipasta ja vajadusel puljong. Hautatakse 5-7 minutit. 2. Sulata väiksemas potis või, lisa jahu ja sega hästi vispliga läbi. Lisa kuum piim ja sega pidevalt, kuni kaste pakseneb. Võta nõu tulelt ja lisa riivjuust. Maitsesta soola ja muskaatpähkliga. 4. Õliga määritud ahjuvormi pane kiht plaate, selle peale tõsta bolognese-kaste, siis säti sellele kihile jälle lasanjeplaadid (tihedalt üksteise kõrvale). Seejärel pannakse jälle kiht kastet jne. 5. Kõige pealmiseks kihiks peaks jääma valge kaste. 6. Küpsetatakse 175 ºC juures 45-50 minutit.10 minutit enne lasanje valmimist raputa roog üle riivjuustuuga ja küpseta kuldselt pruuniks.
Allikas:toidutare
Peakokk: Ainar
Tort |
||||||||||||||||||||||||||||||||||
Biskviitpõhi: 4 muna 1,5 dl suhkrut 1 dl nisujahu 1 dl kartulijahu 1 tl küpsetuspulbrit Niisutamiseks : 1,5 dl heledat mahla Täidiseks ja kaunistuseks. 4 dl vahukoort 300 g vaniljemaitselist kohupiimapastat 500 g virsikukompotti Valmista tordipõhi.
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||
Peakokk: Sten-Erik | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
No comments:
Post a Comment