Thursday, April 2, 2015

11 suund

Pirni-sinihallitusjuustu suupiste

KoostisKoostis- ja maitseained
1 ruut (6x6 cm)Lehttainas
1 viilPirn
1 tükike (u 6 g)Sinihallitusjuust
pruun suhkur
Rulli lehttainas laual lahti ja lõika sellest ruudukesed. Koori pirn ja viiluta. Igale ruudule aseta pirniviil ja sellele tükike sinihallitusjuustu. Peale puista pruuni suhkrut. Küpseta 200 kraadi juures u 15 minutit.
Allikas: toidutare
Peakokk: Helena

Bolognese kastmega lasanje

KoostisKoostis- ja maitseained
2 tkSibul
3 splNisujahu
2 tkKüüslauguküüs
60 gVõi
500 gLoomahakkliha
150 gKollane juust (riivitud)
150 mlPunane vein
1 pkKnorr Fix maitsesegu spagetid Bolognese kastmes
1 splBasiilik
1 splTomatipasta
1 pkLasanje nuudlid
500 mlPiim
Õli
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Lõika sibul ja küüslauk väikesteks kuubikuteks. Seejärel prae neid kuumas oliiviõlis. Kohe kui sibul ja küüslauk on ära praadinud, lisa hakkliha, segades pidevalt.

2. Kui liha on praetud, vala juurde vein ja oota kuni see on ära aurustunud.

3. Sega Knorr Fix 400 ml veega ja vala lihale. Lisa tomatipasta, basiilik ja pune. Kuumuta aeglasel tulel umbes 20 minutit kuni liha on pehme ja kaste paks.

4. Samal ajal valmista bešamellkaste. Sulata pannil või ja vala peale jahu. Sega kuni jahu on võiga segunenud.

5. Nüüd vala juurde piim ja sega intensiivselt, et ei tekiks tükke. Vii kaste keema ja maitsesta näpuotsatäie soolaga. Lõpus lisa kuumale kastmele pool riivitud juustu. Sega kuni juust on sulanud.

6. Niisuta ahjuvormi põhja bešamellkastmega ja pane sinna seejärel toores pasta.

7. Määri pastat bešamellkastmega. Seejärel pane kastmele kiht liha, selle järel teine kiht pastat ja bešamelli. Korda tegevust kuni liha on otsas. Kata viimane kiht pastaga ja vala järelejäänud bešamellkaste kõigele peale.

8. Lõpus raputa üle juustuga ja küpseta 180 °C-ni eelkuumutatud ahjus 30 minutit.
Allikas: toidutare

Kohupiima-vahukoore maius


400ml vahukoort
2 pk ricotta kohupiima
1 karp maasikaid
1 karp vaarikaid
suhkrut

Peakokk: Janette

No comments:

Post a Comment