Wednesday, April 15, 2015

6a

Kodujuusturull




Sooja maitsvat kodujuusturulli serveeri värske salatiga. Rulli võid valmis teha ka varem ja soojendada juustuga üleraputatult vahetult enne serveerimist. Sobib serveerida ka külmalt.


PÕHI
2.5 dl nisujahu
1 tl Sool
6 dl Piim
3 tk Muna
50 g (sulatatud) Või
TÄIDIS
1 tk Porrulauk
1 sl Või

Muskaatpähkel
1 tl Sidrunipipar
200 g kodujuust
200 g Sink
100 g Riivjuust
2 dl Majonees
1 tl Sidrunipipar
PEALE

Riivjuust
Kuumuta ahi 200°C-ni. Sega jahu soolaga, lisa pool piimast ja vispelda ühtlaseks seguks. Vahusta hulka ülejäänud piim, munad ja sulatatud või. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 25-30 minutit. Kummuta teisele küpsetuspaberile ning jäta jahtuma. Täidise tegemiseks viiluta porru ja hauta võis pehmeks. Maitsesta sidrunipira ja muskaatpähkliga ning lase jahtuda. Sega nõrutatud kodu- ja riivjuust, ribadeks lõigatud sink, majonees ja porru ning maitsesta sidrunipipraga. Vala täidis küpsetatud põhjale ja keera paberi abil rulli. Raputa üle riivjuustuga ning küpseta vahetult enne serveerimist veel, kuni juust sulab ja rull on taas soe.  


Allikas: toidutare 
Peakokk: Emma

Vokitud kana köögiviljadega

 
 4 broilerifileed (750 g)
soola
pipart
õli
500 g külmutatud woki köögivilju 
4 küüslauguküünt (hakitud)
riivitud ingverit
3 sl kalakastet
2 tumedat sojakastet
veidi mett (või magushaput wokikastet)

munanuudlid

Tükelda kana. Kuumuta õli pannil.Lisa hakitud küüslauk, seejärel ingver. Prae 2 minutit. Lükka pannilabidaga veidi kõrvale ja pane pannile broilerifilee tükid. (Kogus ei tohiks olla liiga suur, muidu ei pruunistu ilusasti). Prae kanafilee. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa köögiviljad ja prae kuini need on küpsed. Lisa kalakaste ja soja ning mesi. Voki umbes minut. Sega korralikult läbi.

Munanuudlid aseta soolaga maitsestatud keevasse vette ja keeda umbes 3 minutit.



Peakokk: Liisa


Pehme šokolaadikook

12tk
Valmistusaeg 20 min + ahjus 45-50 min

1 dl kakaopulbrit.                     Glasuur:
1,5 dl keeva vett.                         6sl võid
3 munavalget.                              1,5 dl kakaod
1 sl vanillsuhkrut.                      2,5 dl tuhksuhkrut
2dl hapukoort.                            0,5dl piima
0,5tl soodat.                                
4dl jahu
100g võid
4dl suhkrut

Sega 1 dl kakaod ja 1,5 dl keeva vett. Teises kausis sega sooda ja hapukoor. Vahusta või 4 dl suhkruga. Lisa sõelutud jahu ja kakosegu koos hapukoorega võile ning klopi kohevaks. Vahusta munavalged ja lisa segusse koos vanillsuhkruga. Määri 23-24 cm lahtikäiv koogivorm võiga ja tõsta tainas vormi. Küpseta 150- kraadises ahjus 50 minutit. Vahusta 6 sl võid, lisa 1,5 dl kakaod ja tuhksuhkur vaheldumisi piimaga. Hõõru segu ühtlaseks ja läikivaks. Piima lisa nii palju, et glasuur oleks hästi määritav, mitte liiga vedel. Määri glasuur jahtunud koogile.

 

Peakokk: Kätlin

Fotod: Sharlee

No comments:

Post a Comment