Kodujuusturull
Sooja maitsvat kodujuusturulli serveeri värske salatiga.
Rulli võid valmis teha ka varem ja soojendada juustuga üleraputatult
vahetult enne serveerimist. Sobib serveerida ka külmalt.
PÕHI | ||
2.5 dl | nisujahu | |
1 tl | Sool | |
6 dl | Piim | |
3 tk | Muna | |
50 g (sulatatud) | Või | |
TÄIDIS | ||
1 tk | Porrulauk | |
1 sl | Või | |
Muskaatpähkel | ||
1 tl | Sidrunipipar | |
200 g | kodujuust | |
200 g | Sink | |
100 g | Riivjuust | |
2 dl | Majonees | |
1 tl | Sidrunipipar | |
PEALE | ||
Riivjuust |
Kuumuta ahi 200°C-ni. Sega jahu soolaga, lisa pool piimast
ja vispelda ühtlaseks seguks. Vahusta hulka ülejäänud piim, munad ja
sulatatud või. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta
25-30 minutit. Kummuta teisele küpsetuspaberile ning jäta jahtuma.
Täidise tegemiseks viiluta porru ja hauta võis pehmeks. Maitsesta
sidrunipira ja muskaatpähkliga ning lase jahtuda. Sega nõrutatud kodu-
ja riivjuust, ribadeks lõigatud sink, majonees ja porru ning maitsesta
sidrunipipraga. Vala täidis küpsetatud põhjale ja keera paberi abil
rulli. Raputa üle riivjuustuga ning küpseta vahetult enne serveerimist
veel, kuni juust sulab ja rull on taas soe.
Allikas: toidutare
Peakokk: Emma
Vokitud kana köögiviljadega
soola
pipart
õli
500 g külmutatud woki köögivilju
4 küüslauguküünt (hakitud)
riivitud ingverit
3 sl kalakastet
2 tumedat sojakastet
veidi mett (või magushaput wokikastet)
munanuudlid
Tükelda kana. Kuumuta õli pannil.Lisa hakitud küüslauk, seejärel ingver. Prae 2 minutit. Lükka pannilabidaga veidi kõrvale ja pane pannile broilerifilee tükid. (Kogus ei tohiks olla liiga suur, muidu ei pruunistu ilusasti). Prae kanafilee. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa köögiviljad ja prae kuini need on küpsed. Lisa kalakaste ja soja ning mesi. Voki umbes minut. Sega korralikult läbi.
Munanuudlid aseta soolaga maitsestatud keevasse vette ja keeda umbes 3 minutit.
Peakokk: Liisa
Pehme šokolaadikook
12tk
Valmistusaeg 20 min + ahjus 45-50 min
1 dl kakaopulbrit. Glasuur:
1,5 dl keeva vett. 6sl võid
3 munavalget. 1,5 dl kakaod
1 sl vanillsuhkrut. 2,5 dl tuhksuhkrut
2dl hapukoort. 0,5dl piima
0,5tl soodat.
4dl jahu
100g võid
4dl suhkrut
1,5 dl keeva vett. 6sl võid
3 munavalget. 1,5 dl kakaod
1 sl vanillsuhkrut. 2,5 dl tuhksuhkrut
2dl hapukoort. 0,5dl piima
0,5tl soodat.
4dl jahu
100g võid
4dl suhkrut
Sega 1 dl kakaod ja 1,5 dl keeva vett. Teises kausis sega
sooda ja hapukoor. Vahusta või 4 dl suhkruga. Lisa sõelutud jahu ja
kakosegu koos hapukoorega võile ning klopi kohevaks. Vahusta munavalged
ja lisa segusse koos vanillsuhkruga. Määri 23-24 cm lahtikäiv koogivorm
võiga ja tõsta tainas vormi. Küpseta 150- kraadises ahjus 50 minutit.
Vahusta 6 sl võid, lisa 1,5 dl kakaod ja tuhksuhkur vaheldumisi piimaga.
Hõõru segu ühtlaseks ja läikivaks. Piima lisa nii palju, et glasuur
oleks hästi määritav, mitte liiga vedel. Määri glasuur jahtunud koogile.
Peakokk: Kätlin
Fotod: Sharlee
Fotod: Sharlee
No comments:
Post a Comment