Wednesday, April 22, 2015

8a poisid

1. tund

Vürtsikad kanatiivad


riis


  Eemalda kanatiibadelt tiivaots (neid vaja ei lähe) ning lõika ülejäänud tiib kaheks (vt fotot).
 
Vooderda suur ahjuvorm küpsetuspaberiga.
Pintselda kanatiivad õliga.
Sega paprikapulber, sidrunipipar, pune, tšilli, sool ja pipar kilekotis. Lisa kanatiivad, keera kotisuu kinni ning raputa, kuni kanatiivad on vürtsiseguga kaetud.
Laota kanatiivad ahjuvormi.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni tiivad on läbi küpsenud ja pealt kaunilt kuldsed.

Allikas: nami-nami

 

 

Peakokk: Kaspar

Hakklihatortiljad


250 g hakkliha
200 g konservtomateid
200 g külmutatud herne-maisi-paprikasegu
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 sl õli
1 tšillikaun
0,5 tl soola
1 tl suhkrut
0,5 tl jahvatatud koriandrit
musta pipart
4-6 väiksemat tortiljat
salatilehti

  • haki sibul ja küüslauk peeneks, kuumuta pannil koos õliga klaasjaks.
  • Lisa peeneks hakitud tšilli ja hakkliha, prae
  • Lisa purustatud tomatid, maitsesta soola, pipra ja suhkruga.
  • Lisa herne-maisi-paprikasegu ja lase korraks keema.
  • soojenda tortiljad ahjus
  • Tõsta tortiljale salatileht ja hakklihasegu. Voldi põhi kahekordseks ja keera rulli.
Peakokk: Aleksander

Šokolaadivulkaanid (fondant)  

 

'Molten chocolate cake' ja 'Chocolate lava cake' - nii kutsutakse kooke, mis keskelt veel vedelavõitu on - ehk mis siis sööma asudes vulkaanist purskuvat laavat meenutavad. Lihtsad ja mõnusad.
vaniljejäätis

Valmistamine: Määri nn ramekin-vormid hoolikalt võiga ning puista kakaopulbriga üle. Pane kõrvale.
Sulata šokolaad ja või väikeses potis. Tõsta pott tulelt.
Klopi munad suhkruga kohevaks. Lisa sulašokolaadi-või segu ning vahusta elektrimikseriga veel 5 minutit.
Sõelu juurde jahu ja vahusta veel 2 minutit.
Kalla segu ettevalmistet vormidesse.
Küpseta 180kraadises ahjus umbes 10-12 minutit - MITTE ROHKEM!*

Kummuta taldrikule ning serveeri kohe. Peale võid puistata tuhksuhkrut, kõrvale sobib veidi pehme vaniljejäätis.

Allikas: © NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU

Peakokk: Artur


2. tund

 

Caesari salat kanaga

SALAT:
200 g Rooma või lehtsalatit
300 g Kirss- või tavalisi tomateid
1 tk Kanafilee
50 g Parmesani juustu
1 sl Haklitud murulauk
Sool ja pipar
SAIAKUUBIKUD: (võib ka kasutada valmis saiakuubikuid)
6 viilu valget saia
1 sl oliivōli
1 pressitud küüslauk
2 sl riivitud parmesani juustu

KASTE:
Felixi Caesar salatikaste

Lao salatilehed taldrikutele või vaagnale. Viiluta tomatid ( kirsstomatid poolita ). Prae broilerifileed pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola-pipraga. Jahuta veidi, lõika ribadeks ja tõsta salatile. Saiakuubikute tegemiseks lõika saialt servad ja lõika u 1 cm suurused kuubikud. Sega õli, purustatud küüslauk ja juust ning veereta saiakuubikuid seal sees. Pane kuubikud küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 175 kraadi juures ahju ülemises osas u 10 minutit ehk kuni kuubikud on võtnud ilusa värvi. Jahuta kuubikud ning tõsta salatile. Kalla salatile mõnus Felixi Caesar salatikaste ning kaunista Parmesani juustu laastudega. Retsept on mõeldud neljale inimesele.


Peakokk:Maksim


Chilli con carne

See Mehhikost pärit vürtsikas hakkliharoog on populaarne üle maailma.

 sai
400 g veisehakkliha
2 sibulat
1 tšillikaun
2 sl õli
400 g purustatud tomateid
3sl tomatipastat
2 küüslauguküünt
400 g tomatikastmes valgeid konservube
1 dl vett
0,5 tl musta pipart
soola
1 tl paprikapulbrit
  • Kuumuta hakitus sibul õlis kollakaks.
  • Lisa pannile hakkliha ja pruunista aeg-ajalt segades.
  • Lisa tomatipasta, pressitud küüslauk, kuumuta veel veidi.
  • Tõsta segu potti ja lisa sellele purustatud tomatid, võimalikult peeneks hakitud tšillikaun ja vesi, hauta umbes 5 minutit.
  • Maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga.
  • Lisa oakonserv ja hauta veel 5 minutit.
  • Serveeri saiaga. 
Peakokk: Marcos

Tiramisu

 

200 g kaeraküpsiseid (Digestive) küpsiseid
70 g võid
3 tl želatiini
2 dl tuhksuhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1 sl sidrunimahla
200 g maitsestamata toorjuustu
200 g hapukoort
1 dl tükeldatud mandleid
2 dl vahukoort
Peale:
kakaopulbrit (magustamata)

  • Mõõda želatiin kuumakindlasse väiksemasse nõusse ja lisa 1/2 kl külma vett, hoia külmas.
  • Vooderda vorm küpsetuspaberiga.
  • Peenesta küpsised ja sega sulavõiga, suru segu vormi põhja.
  • Vahusta vahukoor, lisa toorjuust, tuhksuhkur ja vanilje ning vahusta veel pisut, lisa hapukoor.
  • Kuumuta pundunud želatiini kuni selle lahustumiseni. Lisa vahule želatiin ja mandlitükid.
  • Vala vormi ja hoia üks öö külmas, peale sõelu kakaopulber.
Peakokk: Kaspar

3. tund

Lihtne makaronisalat


6 dlMakaronid
4 tkPorgand  (keedetud porgandikuubikud)
2 tkSuitsukanakoib
4 tkMarineeritud kurk
4 tkMuna (kõvaks keedetud)
KASTE
4 dlMajonees
4 dlHapukoor
4 tlSalatimaitseaine
hakitud till
Keeda makaronid soolaga maitsestatud rohkes vees pehmeks. Kalla sõelale nõrguma ja loputa külma veega.
Pese porgandid puhtaks ja keeda koos koorega pehmeks, kurna ja lase jahtuda. Seejärel koori ja lõika väikesteks kuubikuteks.
Eralda kanaliha luudelt. Lõika kana, kurgid ja munad pisikesteks kuubikuteks.
Sega kausis majonees ja hapukoor, maitsesta salatimaitseaine ning tükeldatud tilliga.
Kalla kaste salatiainetele ja sega läbi. Kui salat jääb liiga kuiv, lisa veel majoneesi või koort ja maitseaineid.
Allikas: toidutare


Peakokk: Gregor

Paella Hispaania köök 8-10 õpilasele


3 sl õli
4-6 väikest kana poolkoiba või 200 g kanafileed
100 g suitsupeekonit
150-250 g mereande (krevetid, rannakarbid)
2 sibulat
2 küüslauguküünt
2 dl riisi
1 punane paprika või tomat
1 dl külmutatud herneid
1 sidrun
5 dl vett+ 1 kanapuljongi kuubik
näpuotsatäis safranit või 1/2 tl kurkumi
pipart, cayenni pipart

Haki sibul, küüslauk peeneks, lõika peekon tükkideks. Kuumuta suurel pannil õli ja prae selles kanakoivad ja peekonitükid. Lisa sibul ja küüslauk ja prae segades.
Lisa maitseained ja riis, kanapuljong (keeda 5 dl vett ja lisa puljongikuubik). Sega ja lase keema.
Hauta kaane all tasasel tulel, kuni riis on peaaegu pehme (15-20 min). Lisa herned ja paprikatükid, sega õrnalt. Lisa roa peale mereannid. Hauta veel 5 min kaane all. Serveerimisel lisa sidrunisektorid, mida iga sööja saab ise toidule pigistada.



Peakokk: Miikael

Rummipallid

 

 

 KOOSTISOSAD: 
3 pakki küpsiseid
100g võid
2dl suhkrut
3 muna
3sl kakaopulbrit
2 ampulli rummiessentsi 

Purusta küpsised köögikombainis peeneks puruks. Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa edasi vahustades munad. Sõelu hulka kakao. Seda juurde 2.5 küpsisepaki jagu küpsisepuru ja lõpuks rummiessents. Veereta küpsisepuru sees küpsisemassist kuulikesed ja kaunista vastavalt maitsele.
Lase neil mitu tundi enne serveerimist külmkapis seista.

Peakokk:Rico

No comments:

Post a Comment