Wednesday, April 15, 2015

8b

Soe kanasalat fetaga

Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 2 portsjonit
1. Esmalt koori kartulid ning lõika need õhukesteks sektoriteks. Pane kartul 180 kraadisesse eelsoojendatud ahju umbes 10 minutiks küpsema, piserdades kartulitele veidi õli ning maitsestades soola ja ürtidega.
2. Samal ajal saad viilutada suvikõrvitsa ning hakkida kanafilee väiksemateks tükkideks. Maitsesta kanafilee vähese soolaga ning küpseta pannil. Kui kartulid on ahjus umbes 10 minutit olnud, lisa suvikõrvits ning küpseta veel 3-4 minutit. Enne serveerimist sega kokku kaste ning puhasta granaatõun.
3. Serveerimiseks tõsta salatikausi põhja salatilehed, siis pool granaatõuna kogusest, seejärel köögiviljad, kanafilee ning kõige peale uuesti granaatõuna seemned ja feta. Nirista peale kaste, sega kergelt läbi ja serveeri kohe.

Allikas: toidutare
Peakokk: Mesike

Pelmeenid lihaga

Venemaa 60 parema kulinaari hulka kuuluv Svetlana Andrejeva õpetus.



Täidise valmistamiseks lisa hakklihale peenestatud sibul, sool, pipar ja vesi ning sega läbi. (Kasutada võib ka sea- ja veiseliha, mis koos sibulaga hakklihamasinast läbi aetakse).
Taina valmistamiseks jaota jahu plaadile laiali, lisa käesoe vesi, muna, sool ja sega tainas kätega ühtlaseks massiks. Lase tainal seista, kuni see muutub elastseks (10 minutit kuni tund). Seejärel rulli tainas õhukeseks ja lõika sellest vajaliku paksuse ning suurusega kettad.
Aseta tainaketastele hakklihatäidis ja vormi pelmeenid.
Keeda pelmeenid kas vees või puljongis.

nami-nami
Peakokk: Hanna T.

Valeri küpsised


300 g Või
400 g Suhkur
7 tk Munavalge
4 sl Pähklid
0.5 kl Rosinad
300 g Jahu
Valmistusviis
Vahusta või suhkruga, lisa kooritud ja peeneks hakitud pähklid, pestud, puhastatud ja peeneks hakitud rosinad ning jahu.
Sega hoolikalt läbi ja lõpuks sega juurde eraldi vahustatud munavalge. Tainas peab olema kohev ja ühtlane.
Pritsi taigen läbi koogipritsi või pane teelusikaga küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 225ºC juures helepruuniks.
Küpsised peaksid olema u 3-cm läbimõõduga ümmargused rattad, mis küpsemisel madalaks vajuvad, on õhulised ja muredad.

Valge šokolaadi ja piparmündi vaht

Pane valge šokolaadi tükid kaussi, aseta kauss potis tasasel tulel keeva vee kohale ja hoia seal, kuni šokolaad on sulanud, segades aeg-ajalt õrnalt spaatliga. Kui šokolaad on sulanud, aseta kauss mõneks ajaks külma pinna peale jahtuma.
Mikserda teises kausis vahukoor, munavalge ja piparmündiekstrakt pehmeks vahuks, hoidu segu liiga jäigaks vahustamast.
Tõsta üks kuhjake saadud kreemi veidi jahtunud šokolaadisegule ja sega läbi, seejärel lisa šokolaadisegu õrnalt segades kreemile.
Tõsta saadud segu 6 väikesesse (60 ml) klaasi.
Tõsta klaasid külmkappi või pane hoopis 10–15 minutiks sügavkülma. Enne serveerimist kaunista mündilehtedega.
 Allikas: toidutare
Peakokk: Krislin M.

No comments:

Post a Comment