Soe kanasalat fetaga
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 2 portsjonit
200 g | Broileri sisefilee | |
5 tk | Kartul | |
100 g | Suvikõrvits | |
Jääsalat | ||
0.5 tk | Granaatõun ( puhastatud seemned) | |
50 g | Feta juust | |
Õli | ||
Sool | ||
Maitseürdid (kuivatatud) | ||
KASTE | ||
1 tl | Dijoni sinep | |
2 tl | Mesi (vedel) | |
2 spl | Valge veini äädikas | |
2 spl | Sidrunimahl | |
2 spl | Õli |
2. Samal ajal saad viilutada suvikõrvitsa ning hakkida kanafilee väiksemateks tükkideks. Maitsesta kanafilee vähese soolaga ning küpseta pannil. Kui kartulid on ahjus umbes 10 minutit olnud, lisa suvikõrvits ning küpseta veel 3-4 minutit. Enne serveerimist sega kokku kaste ning puhasta granaatõun.
3. Serveerimiseks tõsta salatikausi põhja salatilehed, siis pool granaatõuna kogusest, seejärel köögiviljad, kanafilee ning kõige peale uuesti granaatõuna seemned ja feta. Nirista peale kaste, sega kergelt läbi ja serveeri kohe.
Allikas: toidutare
Peakokk: Mesike
Pelmeenid lihaga
- Tainas:
-
Täidis:
- 230 g veisehakkliha
- 260 g seahakkliha
- 1 keskmise suurusega sibul
- 1 dl vett
- soola ja musta pipart
Täidise valmistamiseks lisa hakklihale peenestatud sibul, sool, pipar
ja vesi ning sega läbi. (Kasutada võib ka sea- ja veiseliha, mis koos
sibulaga hakklihamasinast läbi aetakse).
Taina valmistamiseks jaota jahu plaadile laiali, lisa käesoe vesi, muna, sool ja sega tainas kätega ühtlaseks massiks. Lase tainal seista, kuni see muutub elastseks (10 minutit kuni tund). Seejärel rulli tainas õhukeseks ja lõika sellest vajaliku paksuse ning suurusega kettad.
Aseta tainaketastele hakklihatäidis ja vormi pelmeenid.
Keeda pelmeenid kas vees või puljongis.
Taina valmistamiseks jaota jahu plaadile laiali, lisa käesoe vesi, muna, sool ja sega tainas kätega ühtlaseks massiks. Lase tainal seista, kuni see muutub elastseks (10 minutit kuni tund). Seejärel rulli tainas õhukeseks ja lõika sellest vajaliku paksuse ning suurusega kettad.
Aseta tainaketastele hakklihatäidis ja vormi pelmeenid.
Keeda pelmeenid kas vees või puljongis.
Peakokk: Hanna T.
Valmistusviis
Vahusta või suhkruga, lisa kooritud ja peeneks hakitud pähklid, pestud, puhastatud ja peeneks hakitud rosinad ning jahu.
Sega hoolikalt läbi ja lõpuks sega juurde eraldi vahustatud munavalge. Tainas peab olema kohev ja ühtlane.
Pritsi taigen läbi koogipritsi või pane teelusikaga küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 225ºC juures helepruuniks.
Küpsised peaksid olema u 3-cm läbimõõduga ümmargused rattad, mis küpsemisel madalaks vajuvad, on õhulised ja muredad.
Vahusta või suhkruga, lisa kooritud ja peeneks hakitud pähklid, pestud, puhastatud ja peeneks hakitud rosinad ning jahu.
Sega hoolikalt läbi ja lõpuks sega juurde eraldi vahustatud munavalge. Tainas peab olema kohev ja ühtlane.
Pritsi taigen läbi koogipritsi või pane teelusikaga küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 225ºC juures helepruuniks.
Küpsised peaksid olema u 3-cm läbimõõduga ümmargused rattad, mis küpsemisel madalaks vajuvad, on õhulised ja muredad.
Valge šokolaadi ja piparmündi vaht
275 g | Valge šokolaad (väikesteks tükkideks murtud) | |
2.5 dl | Vahukoor | |
1 tk | Munavalge | |
0.25 tl | piparmündiekstrakt | |
SOOVI KORRAL | ||
värskeid mündilehti |
Pane valge šokolaadi tükid kaussi, aseta kauss potis tasasel
tulel keeva vee kohale ja hoia seal, kuni šokolaad on sulanud, segades
aeg-ajalt õrnalt spaatliga. Kui šokolaad on sulanud, aseta kauss mõneks
ajaks külma pinna peale jahtuma.
Mikserda teises kausis vahukoor, munavalge ja piparmündiekstrakt pehmeks vahuks, hoidu segu liiga jäigaks vahustamast.
Tõsta üks kuhjake saadud kreemi veidi jahtunud šokolaadisegule ja sega läbi, seejärel lisa šokolaadisegu õrnalt segades kreemile.
Tõsta saadud segu 6 väikesesse (60 ml) klaasi.
Tõsta klaasid külmkappi või pane hoopis 10–15 minutiks sügavkülma. Enne serveerimist kaunista mündilehtedega.
Mikserda teises kausis vahukoor, munavalge ja piparmündiekstrakt pehmeks vahuks, hoidu segu liiga jäigaks vahustamast.
Tõsta üks kuhjake saadud kreemi veidi jahtunud šokolaadisegule ja sega läbi, seejärel lisa šokolaadisegu õrnalt segades kreemile.
Tõsta saadud segu 6 väikesesse (60 ml) klaasi.
Tõsta klaasid külmkappi või pane hoopis 10–15 minutiks sügavkülma. Enne serveerimist kaunista mündilehtedega.
Allikas: toidutare
Peakokk: Krislin M.
No comments:
Post a Comment