Maasikane salat
-
0.5 l maasikaid
-
1 pea krõmpsuvat salatit
-
0.5kollast melonit kuubikuteks lõigatuna
-
200 g mahedamaitselist juustu (mozzarella või kodujuust)
-
1 dl hakitud ürte ( nt basiilikut )Kaste:
-
0.2 dl külmpressitud rapsiõli
-
1 sl palsamiäädikat
-
soola
-
musta pipart
Lõika maasikad pooleks või neljaks. Rebi salat laiale alusele. Koori
melon ja lõika kuubikuteks. Tükelda juust. Aseta melonikuubikud,
maasikad ja juustutükid salati peale. Rebi peale ürte. Sega valmis kaste
ja vala salatile. Lase hetk aega maitsestuda ja serveeri.
Allikas: prisma
Peakokk: Sten-Erik
Lihtne mereannipasta kirsstomatitega
Vaja läheb:
*tagliatelle pastat
*250 g kirsstomateid
*300 g mereande
*1 väike sibul
*2 küüslauguküünt
*½ sidruni koor
*1 tl metsikute ürtide segu või värsket tüümiani ja/või basiilikut
*150 ml kuiva valget veini
*soola ja musta pipart
*1 spl võid
*serveerimiseks külmpressitud oliiviõli
Tee nii:
Pane pasta keetmiseks suur pott veega tulele, maitsesta soolaga ja lisa 1 spl oliiviõli.Haki sibul ja küüslauk peenikeseks, riivi sidruni koor. Kuumuta pannil või ja prae sibulat, küüslauku ja sidruni koort paar minutit pidevalt segades. Lisa mereannid. Prae paar minutit. Eemalda mereannid pannilt. Lisa pannile poolekslõigatud kirsstomatid, sega ja prae paar minutit. Vala pannile vein ja ürtide segu, keeda madalal kuumusel kuni veini kogus on umbes poole võrra vähenenud. Kui potis vesi keeb, lisa pasta. Keeda, kurna.
Tõsta pannile tagasi mereannid, maitse ja maitsesta soola ning pipraga. Nüüd lisa pannile ka keedetud pasta. Sega ettevaatlikult läbi. Maitse, kui on tarvis, lisa veidi sidrunmahla, soola või pipart. Serveerimisel vala pastale veidi kvaliteetset külmpressitud oliiviõli!
Algallikas: umami
Peakokk: Jan Robin
Muffinid
150 g pehmet võid
170 g suhkrut (2 dl)
2 muna
250 g nisujahu (4 dl)
3 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
2 peenestatud banaani + 50 g hakitud pähkleid
Vahusta pehme või suhkruga, lisa ükshaaval vahustades munad. Sega kuivained omavahel ja lisa tainale. Sega taina hulka piim ja soovitud täidis (2 peenestatud banaani + 50 g hakitud pähkleid.) Muffinitainast tuleb segada nii vähe kui võimalik!
Jaota tainas 12 võitatud muffinivormi sisse ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.
Allikas: Nami-Nami
Peakokk: Jan-Erik
22.04
Enda koostatud retsept eelroaks
500g hakkliha
1pakk RULLITUD
lehttaigent
1 veidi ülekeskmise
suuruse sibul
3 küüslauguküünt
ketšup
magus tšillikaste
(valikuline, võib ka ketšupit kasutada selle asemel)
Riivjuust (mis see
oli, 200g või 300gpakk)
2 pakki
peekoniribasid (vaakumpakendites müüdavad, vaja läheb umbes 15-25
viilu)
1muna
3 tomatit
Hakkliha:
Pruunistad hakkliha, lisad hakitud sibula ja küüslauguküüned, pruunistad veel kuni sibul on pruunikas. Tõstad kuumalt aluseltära jalisad mahlakuseks tunde järgi ketšupit.
Pruunistad hakkliha, lisad hakitud sibula ja küüslauguküüned, pruunistad veel kuni sibul on pruunikas. Tõstad kuumalt aluseltära jalisad mahlakuseks tunde järgi ketšupit.
Valmistamine:
Rullid lahti lehttaigna, sinna laotad peale või põimid peale peekoniribade kihi. Peekoni peale laotad hakkliha. Hakkliha peale raputad riivjuustu. Riivjuustu peale paned ühe riba viilutatud kirsstomateid või väiksemaid tomateid, tilgutad peale soovil magusat tšillikastet.Rullid kõik tihedalt kokku ning lõikad umbes1.5cm-2cm paksusteks viiludeks. Paned pannile ja määrid üle klopitud munaga ning paned ahju umbes pooleks tunniks 180 kraadi juurde küpsema.
Rullid lahti lehttaigna, sinna laotad peale või põimid peale peekoniribade kihi. Peekoni peale laotad hakkliha. Hakkliha peale raputad riivjuustu. Riivjuustu peale paned ühe riba viilutatud kirsstomateid või väiksemaid tomateid, tilgutad peale soovil magusat tšillikastet.Rullid kõik tihedalt kokku ning lõikad umbes1.5cm-2cm paksusteks viiludeks. Paned pannile ja määrid üle klopitud munaga ning paned ahju umbes pooleks tunniks 180 kraadi juurde küpsema.
Retsepti autorid Jan Robin ja Marcus
Peakokk: Marcus
KRÕBE KANA MAGUSHAPUS KASTMES + RIIS
300 g riisi
500-600 g kanafileed
2 munavalget
4 sl sojakastet
2 küüslauguküünt
frittimiseks õli
Magushapu kaste:
2 sl seesamiõli
2 sl päevalilleõli
1 suurem sibul
3 erivärvilist paprikat
5 talisibulat (heledat osa)
1 tl peenelt hakitud ingverijuurt
10 sl ketšupit (1,5 dl)
3-4 sl riisiäädikat
4 sl suhkrut
5 sl heledat sojakastet
1 tl soola
5 dl kanapuljongit
2 sl maisitärklist
Paneerimiseks:
100-150 g kartulitärklist
Lõika kanafileed 1-2 cm tükkideks.
Klopi munavalged, peenestatud küüslauk ja sojakaste* omavahel. Kalla kanatükkidele ja lase kanal vähemalt tund aega maitsestuda.
Valmista samal ajal kaste. Koori sibul, lõika 1 cm tükkideks. Lõika paprikad ja talisibulad õhukesteks ribadeks.
Kuumuta sügavas pannis õli.
Võta kanatükid marinaadist välja, veereta neid hoolikalt kartulijahus**, üleliigne jahu raputa maha.
Kastme valmistamiseks kuumuta vokk- või praepannil seesami- ja päevalilleõli. Prae sibulaid mõni minut, kuni need pehmenema hakkavad.
Lisa ingver, talisibul ja paprika, prae veel 2 minutit.
Sega juurde ketšup, äädikas, sojakaste, suhkur ja maisitärklis. Kalla pannile kanapuljong, maitsesta soolaga ja lase vaikselt podisedes pakseneda.
Vahepeal prae kanatükke kuumas õlis umbes 10 minutit, kuni need on pruunistunud ja krõbedad.
Vahetult enne serveerimist sega kanatükid magushapu kastme sisse.
Lisandiks sobib õhuline basmatiriis.
* Hele sojakaste (light soy sauce) on heledam, ent soolasem, kui "tavaline" sojakaste. Hiinas kasutatakse toidutegemisel justnimelt seda sojakastet. "Lääne" hiina toidupoodides müüakse seda "Superior Soy" nime all. (Segaduse tekitamiseks kutsutakse Hiina tumedat sojakastet "Soy Superior Sauce" :))
** Fuschia Dunlop kirjutab oma raamatus "Sichuan cookery", et toore liha paneerimiseks ja kastmete paksendamiseks kasutatakse traditsiooniliselt vee ja hernejahu segust pastat. Hernejahu on maitsetu, nii et asendamiseks sobib nii kartulitärklis kui ka maisitärklis. Dunlop ise eelistab kartulitärklist.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Markus J.
Sidrunikreem
8 muna
1,5 klaasi suhkrut
1-2 sidrunit
2 spl želatiini
1 kl vett
500 g vahukoort (35%)
Munarebud hõõruda suhkruga vahule, lisada sidrunimahl ja riivitud koor (ainult kollane osa), paisutatud ja sulatatud želatiin, segada. Kui segu veidi pakseneb, siis lisada vahutatud koor ja vahustatud munavalge. Valada pokaalidesse tarduma. Kaunistuseks sidruniviilud.
Peakokk: Markus K.
29.04
Kartulisalat
6-8 sööjale
9 keedetud kartulit
1 sibul
400 g keeduvorsti
200g sinki
4 keedetud muna
1 kurk 350 g hapukoort
350 g majoneesi
soola
pipart
Haki kõik koostisained väiksemateks tükkideks. Kastme jaoks sega hapukoor majoneesiga ning maitsesta soola-pipraga. Sega kaste salati hulka. Lase enne serveerimist vähemalt 1 tund külmas maitsestuda.
Allikas:Liisi blogi
Peakokk: Joosep H.
Kanahakkliha risotto
200 g Talleggi Argipäeva kana hakklihasegu
300 g risotto riisi
2 keskmist shalott sibulat
50 g pistaatsia pähkleid
50 g parmesani juustu, riivitult
0,7 l kanapuljongit
3 tl lehtpeterselli, hakitult
3 sp oliiviõli
soola ja pipart
Kuumuta anumas õli, prae selles kanahakkliha ning maitsesta soola ja pipraga. Seejärel tõsta liha anumast välja.
Prae samas anumas riisiterasid umbes 5 minutit, seejärel lisa väikesteks kuubikuteks hakitud sibul ja prae mõned minutid veel, kuni riisiterad hakkavad kergelt pruunistuma.
Seejärel vala umbes pool kanapuljongi kogusest praetud riisile ja hauta nõrgal tulel, lisades aeg ajalt puljongit juurde, kuni valmimiseni.
Kõige lõpuks lisa riisile praetud kanahakkliha, pistaatsiapähklid, riivitud parmesan ja hakitud peterselli. Kuumuta ning vajadusel maitsesta.
Allikas: tallegg
Peakokk: Vahur
Churro
20 Domino (oreo) küpsist
1 cup vett (1 cup jahu ja suhkrut ja vett on alati 240 ml)
3 sl võid
2 sl pruuni suhkrut
1/4 tl soola
1 cup jahu
kaneeli
2 munakollast
1 tl vanilliekstrakti
1 cup vahukoort
õli
Peakokk: Anna-Terese
No comments:
Post a Comment