Sunday, April 17, 2016

7a


24.05

Rohkete ürtidega singi-juustu-calzone

Hapukooretaigen:

4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g võid
2 dl hapukoort

Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja sool. Näpi hulka pehme või. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Rulli taigen õhukeseks ümmarguseks rattaks. Aseta peale meelepärased komponendid ning küpseta ahju keskosas 200 kraadi juures 15-20 minutit.
300 g Sink
250 g Mozzarella
250 g Kirsstomatid

Värske basiilik

Värske tüümian

Värske petersell

Sool

Must pipar

Tükelda sink, rebi mozzarella väikesteks tükkideks, poolita kirsstomatid ning lisa hakitud ürdid. Sega täidis 50 ml oliiviõliga, maitsesta soola ja pipraga ning lase veidi aega seista.
 
Rulli tainast 4 õhukest 0,5 cm paksusega pitsapõhja. Aseta igale kettale neljandik täidisest, määri pool tainaäärtest veega ning aseta teine pool täidisele katteks. Suru tainaääred kinni, näiteks kahvliseljaga vajutades.
 

Tõsta täidetud calzone’d ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi käes 20 minutit. Lase ahjust võttes veidi jahtuda ning serveeri soojalt koos värske salatiga.  

Allikas: toidutare 
Peakokk: Sofia


Paneeritud kanafileed salatiga


6 jahutatud kanafileed
3 muna
soola-pipart
riivsaia
praadimiseks õli
Salatiks:
kurk
tomat
salat
sidrun

Lõika kanafileed pikkupidi õhemaks, mässi toidukilesse ning vasarda õhemaks. Löö muna suuremal taldrikul lahti ning maitsesta muna soola ja pipraga. Esmalt keeruta kanafileed munasegus ning taldrikule valatud riivsaias. Prae keskmisel kuumusel mõlemalt poolt, kuni kate on kuldne. Söö kohe.


Peakokk: Elerin 

 
Sebra kook

Vaja läheb:
4 muna
250 g suhkrut
250 ml piima
250 ml õli
300 g jahu
1 sl küpsetuspulbrit
2 sl kakaopulbrit

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, seejärel lisa piim ja õli ning mikserda uuesti läbi. Sega eraldi kausis jahu ja küpsetuspulber ning lisa jahusegu järk-järgult taina hulka. Mikserda aeglasel kiirusel veel kogu tainas läbi. Ära aga tainast üle vahusta, sest siis tekivad koogi sisse küpsedes õhumullid.

Kui tainas on kokku mikserdatud, siis vala pool teise kaussi ning lisa kakaopulber, sega hoolikalt läbi. Tainas jääb vedel, selline paksu pannkoogitaina moodi.

Koogi kokkupanekuks võta 26 cm läbimõõduga koogivorm ning hakka tainast tõstma järgneva skeemi järgi: 3 sl heledat tainast koogivormi keskele, seejärel 3 sl tumedat tainast heleda taina peale koogivormi keskele, siis uuesti 3 sl heledat tainast tumeda taina peale ning nii edasi kuni mõlemad tainad on otsas.

Küpseta kooki 180 kraadises ahjus 40 minutit. Maitseb hästi nii soojalt kui ka jahtunult järgmisel päeval.


Peakokk: Liisa
allikas: maitsev seiklus

26.04

Peekoni-juustu quiche


Sellest kogusega täidab kuni 26 cm läbimõõduga ümara pirukavormi.
 
Põhjaks:
200 g nisujahu
100 g võid
0,5 tl soola
50 ml sooja vett
Täidiseks:
100 g suitsupeekonit
6 muna
350 ml 10% rõõska koort
100 g meelepärast riivitud juustu
veidi soola, pipart, riivitud muskaatpähklit
Sega jahu, sool, sulatatud või ja soe vesi ühtlaseks massiks. Rulli-suru tainas pirukavormi põhja ja äärtele. Pane vorm umbes 20 minutiks külmkappi.
Lõika peekon ribadeks või kuubikuteks ja pruunista pannil. Nõruta rasv. Sega munad ja rõõsk koor, vahusta kergelt läbi. Maitsesta vähese soola, pipra ja muskaadiga. Kõige viimasena lisa segule riivitud juust ja peekon, sega kõik kergelt läbi ja vala jahutatud tainapõhjale.
Küpseta 200 °C ahjus umbes 40 minutit. Enne lahtilõikamist lase toatemperatuuril 15 minutit seista.    

Allikas: Postimees
Peakokk: Sharlee 


Kartulipuder


Koori ja tükelda kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Vala vesi ära ja lase kartulitel potis veidi auruda. Tambi kartulid pudrunuia abil katki, lisades samal ajal vähehaaval kuuma piima ja tükeldatud või.
Klopi puder puulusikaga kohevaks.
Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.



Muskaadised kotletid

 1 kg vasikahakkliha
1 muna
3 paksu viilu tahket saia
1 klaas piima
värsket või kuivatatud basiilikut, salveid
soola, pipart
värskelt riivitud muskaatpähklit
1 kl riivitud parmesani
1 väike sibul
jahu

Eemalda saiadelt koorik ja leota viile piimas. Kui sai on pehme, pigista piim välja ja pudista sai kaussi. Lisa muna, hakkliha, basiilik, salvei, Parmesan, peeneks hakitud sibul, sool ja pipar. Sega kõik ühtlaseks massiks ja lase 5-10 min maitsestuda. Vormi hakklihast parajalt väikesed kotletid ja veereta jahust läbi. Prae kotletid mõlemalt poolt pruuniks. 

Peakokk: Merzeede


Prantsuse šokolaadikook

 
Tarte au Chocolat on tõeline šokohooliku unistus - rohkelt tumedat šokolaadi, suhkrut ja võid ning ainult lusikatäis jahu. Šokolaad võiks olla u 60% kakaosisaldusega. 

200 g tumedat šokolaadi
200 g võid
200 g suhkrut
4 suurt muna
1 sl nisujahu
 jäätis

Sega kausis tükkideks murtud šokolaad ja või ning sulata mikroahjus või vesivannis aeg-ajalt segades. Sega juurde suhkur ning lase veidi jahtuda.
Lisa ükshaaval segades juurde munad*. Viimasena sõelu juurde nisujahu. Sega ühtlaseks.
Kalla tainas võitatud 24 cm lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 25 minutit 200-kraadises ahjus. Valmis kook on pealt just küpsenud, aga seest veel pehme.
Lase koogil enne serveerimist vormis jahtuda - kasvõi järgmise päevani.
Serveeri nt vahukoore ja värskete marjadega.

* Justnimelt hoolikalt segades, ei pea mikseriga vahustama. Kui soovid, võid munad siiski esmalt kahvliga kergelt katki segada.


Allikas: nami-nami
Peakokk: Emma

No comments:

Post a Comment