Wednesday, April 6, 2016

8c poisid

13.04 2016

Caesari salat kanaga

SALAT:
200 g Rooma või lehtsalatit
300 g Kirss- või tavalisi tomateid
1 tk Kanafilee
50 g Parmesani juustu
1 sl Haklitud murulauk
Sool ja pipar
SAIAKUUBIKUD: (võib ka kasutada valmis saiakuubikuid)
6 viilu valget saia
1 sl oliivōli
1 pressitud küüslauk
2 sl riivitud parmesani juustu

KASTE:
Felixi Caesar salatikaste

Lao salatilehed taldrikutele või vaagnale. Viiluta tomatid ( kirsstomatid poolita ). Prae broilerifileed pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola-pipraga. Jahuta veidi, lõika ribadeks ja tõsta salatile. Saiakuubikute tegemiseks lõika saialt servad ja lõika u 1 cm suurused kuubikud. Sega õli, purustatud küüslauk ja juust ning veereta saiakuubikuid seal sees. Pane kuubikud küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 175 kraadi juures ahju ülemises osas u 10 minutit ehk kuni kuubikud on võtnud ilusa värvi. Jahuta kuubikud ning tõsta salatile. Kalla salatile mõnus Felixi Caesar salatikaste ning kaunista Parmesani juustu laastudega.

Allikas: Felix



Peakokk: Kenert



Chilli con carne

See Mehhikost pärit vürtsikas hakkliharoog on populaarne üle maailma.


 400 g veisehakkliha
2 sibulat
1 tšillikaun
2 sl õli
400 g purustatud tomateid
3sl tomatipastat
2 küüslauguküünt
400 g tomatikastmes valgeid konservube
1 dl vett
0,5 tl musta pipart
soola
1 tl paprikapulbrit
1 sai

Kuumuta hakitus sibul õlis kollakaks.
Lisa pannile hakkliha ja pruunista aeg-ajalt segades.
Lisa tomatipasta, pressitud küüslauk, kuumuta veel veidi.
Tõsta segu potti ja lisa sellele purustatud tomatid, võimalikult peeneks hakitud tšillikaun ja vesi, hauta umbes 5 minutit.
Maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga.
Lisa oakonserv ja hauta veel 5 minutit.
Serveeri saiaga.




 

Peakokk: Joonas


Toorjuustukook kondenspiimaga
 

See on tõeliselt mõnus kreemine toorjuustukook. Parima tulemuse saad kasutades Philadelphia täisrasvast toorjuustu, aga kui eelistad eestimaist, sobivad väga hästi ka Farmi uued toorjuustud. Kasutasin 20-cm läbimõõduga küpsetusvormi. Kui kasutad suuremat vormi, küpseb kook 10-15 min kiiremini, aga ei tule nii kõrge.

50 g Või
0.5 pakki Selga kondenspiimamaitselised küpsised
600 g Toorjuust (täisrasvane Philadelphia või Farmi)
3 tk Muna
1 purk magus kondenspiim
kaunistuseks maasikaid

Purusta küpsised, lisa sulatatud või, sega segi ja pane koogivormi põhja. Suru lusikapõhjaga põhi tihedaks.
Vahusta toasoe toorjuust, lisa ükshaaval (toasoojad) munad, sega segi ja lisa kõige lõpus kondenspiim. Vala juustukoogi sisu koogipõhjale.
Küpseta 160-kraadises ahjus 70 minutit. Juustukook armastab küpseda tavapärasest niiskemas keskkonnas, mistõttu aseta küpsetamise ajaks ahju ka veega täidetud anum. Lase koogil esmalt ahjus jahtuda (lülita ahi välja ja jäta uks paokile) ning pärast toatemperatuurini tahenemist hoia kooki külmkapis. Maitseb kõige parem järgmisel hommikul külmkapist võetuna.
Kaunista serveerimiseks maasikaid.

Allikas:toidutare

 
Peakokk: Endry


20.04.2016
Pitsaomlett



Pitsaomlett hakkliha ja tomatitega. Hakkliha asemel võib kasutada ka šampinjone või viinereid.

2 sl õli või margariin

1 tk väike sibul
300 g hakkliha
4 ml sool
2 ml Valge pipar
1 dl *vesi või rõõsk koor

2 sl nisujahu

8 tk muna
2 dl *riivitud juust
4 tk Tomat
1 tl Pune (kuivatatud)
1 tl Basiilik (kuivatatud)
2 ml Tüümian

Haki sibul ja pruunista kergelt koos hakklihaga suurel teflonpannil. Maitsesta hästi. Sega jahu ja munad vispliga vedeliku hulka. Vala segu pannile hakkliha peale ning vähenda kuumust. Sega kergelt läbi ja jäta omlett hüübima. Lõika tomatid viiludeks ja lao omleti peale. Riputa maitseürdid ja riivjuust tomatitele ning lase omlett kaanega kaetult vähesel kuumusel valmida. Võid kasutada hakkliha asemel ka näiteks 200 g šampinjone või 300 g viinereid.

Allikas: toidutare
Peakokk: Robin

Koorene kanapasta




 Vaja läheb:
400g pennesid
300g kanafileed
Väike vahukoor
1 merevaik
2 tomatit
1 paprika
2 küüslaugu küünt
Veidike porrut
parmesani

Valmistamine:  Pane makaronid keema. Kuumutada kastrulis õli ja lisada juurde küüslauk ning porru. Kuumutada veidi ja lisada tükeldatud kana. Pruunistada kana ning maitsestada (broilerimaitseaine ja karriga). Kui kana hakkab juba valmis saama lisada tükeldatud paprika ja tomat. Kuumutada ja lisada koor. Segada ja lisada umbes pool merevaigust (oleneb. kui paksu kastet soovite). Maisestada soola ja pipraga. Makarone tasub kindlasti keeta soolases vees (öeldakse, et vesi peaks olema umbes sama soolane kui merevesi) ja potile kaant mitte peale panna. Kui penned on valmis, valada ära vesi ja segada kokku kastmega. Serveerida ja lisada parmesani.





 Allikas:  Love of food
Peakokk: Kevin P.



Brüleekreem ehk crème brûlée



 Maailmakuulus dessert (crème brûlée), mille klassikalises versioonis kasutatakse naturaalset vanillikauna.

Et saavutada suuremat krõbedat karamellistatud pealispinda, valmistatakse brüleekreemi spetsiaalsetes väikestes kuumuskindlates või madalamates ahjuvormides. Parima tulemuse saavutamiseks kasuta leeklampi, mis karamellistab suhkrukihi hetkega ilma kreemikihti kuumutamata. Leeklambi puudumisel grilli 250-kraadises ahjus grillelemendi all, kuni suhkur karamellistub.

Vaja läheb:
1 vaniljekaun
500 g vahukoort
8 munakollast
125 g suhkrut

Lõika vaniljekaun pikkupidi pooleks, kraabi noa otsaga kauna seest välja väikesed mustad seemned. Kalla vahukoor potti, lisa sellele vaniljeseemned ja ka tühjaks kraabitud kaun. Kuumuta vahukoor pliidil umbes 75 kraadini, nii et segu ei läheks keema.
Eralda munakollased valgetest, sega kahvliga kokku munakollased ja suhkur. Väga hoogsalt ei maksa kloppida, segu ei pea vahtu ajama, piisab sellest, et suhkur on ilusasti lahustunud.
Sega hoolikalt kokku vaniljega kuumutatud koor ja munakollased. Jällegi ei maksa väga hoogsalt kloppida, kuna muidu tekib segu pinnale vaht, ning pärast küpsemist jäävad kreemi pinnale augud ning mullid, mis segavad karamellistamist.
Kurna segu läbi sellise sõela, kust vaniljeseemned läbi mahuvad.Vala segu vormidesse, aseta vormid vesivannile, kata kaane või fooliumiga, ning küpseta ahjus 150 kraadi juures ca 25 minutit. 
Segu peab küpsemise lõpufaasis pidevalt kontrollima, soojana peab kreem olema hästi õrnalt tardunud, kuna jahtudes segu pakseneb veidi veel. Kui segu on jahtunud, puista peale suhkrut, ning karamellista see põletiga.



Allikas: err
Peakokk: Sander


Taco'd sealihaga


 400 g Sealiha
Toiduõli praadimiseks
1 pk Fajita-maitseainesegu
Sool
1.5 dl Vesi
12 tk Maisitasku ehk taco
SALSA
5 tk Tomat
1 tk Sibul
Jalapeno
Värske koriander
0.5 tk Värskelt pressitud laimi mahl
Sool

hapukoor

1. Haki salsa koostisained peeneks, sega kokku ja pigista hulka laimimahl. Maitsesta soolaga. Lõika lihast peened ribad ja pruunista. Lisa maitseainesegu, veidi soola ja vesi. Hauta 10–15 minutit.

2. Täida soojendatud maisitaskud liha ja salsaga. Juurde paku guacamole’t või hapukoort.

Allikas: toidutare
Peakokk:Egert


Kodune pitsa


Hapukooretainaga pitsapõhi
Selle tainaga jääb pitsa meeldivalt krõbe ja õhuke. Tänu oma krõbedusele jäävad pitsaääred veel eriti head. Erineb, küll klassikalisest pitsapõhjast, kuid samas on just selle retsepti järgi valmistatud pitsapõhi palju lemmik. Üks lemmikumaid!
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g võid
2 dl hapukoort
Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja sool. Näpi hulka pehme või. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Rulli taigen õhukeseks ümmarguseks rattaks. Aseta peale meelepärased komponendid ning küpseta ahju keskosas 200 kraadi juures 15-20 minutit.
Allikas: linnuliha

250 ml vett
natukene õli
1 sibul
250 g hakkliha
100 g sinki
1 paprika
2-3 tomatit
1 purk šampinjone
1 väike ananassikonserv
400 g riivjuustu
4-5 spl ketšupit või tomatipastat
pitsamaitseainet

Valmista  taigen, lase pisut seista ning laota õliga määritud ahjupannile. Määri taignale tomatipasta või ketšup. Prae pannil läbi sibul ja hakkliha, maitsesta ning laota taignale. Seejärel laota pitsale tükeldatud paprika ning sink, šampinjonid, ananassitükid ja viilutatud tomatid. Raputa pitsale peale pitsamaitseainet ja riivjuustu. Küpseta 180-200 ᵒC juures 25-30min.

Allikas:kalev
Peakokk: Holger


Tiramisu


200 g kaeraküpsiseid (Digestive) küpsiseid
70 g võid
3 tl želatiini
2 dl tuhksuhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1 sl sidrunimahla
200 g maitsestamata toorjuustu
200 g hapukoort
1 dl tükeldatud mandleid
2 dl vahukoort
Peale:
kakaopulbrit (magustamata)

Mõõda želatiin kuumakindlasse väiksemasse nõusse ja lisa 1/2 kl külma vett, hoia külmas.
Vooderda vorm küpsetuspaberiga.
Peenesta küpsised ja sega sulavõiga, suru segu vormi põhja.
Vahusta vahukoor, lisa toorjuust, tuhksuhkur ja vanilje ning vahusta veel pisut, lisa hapukoor.
Kuumuta pundunud želatiini kuni selle lahustumiseni. Lisa vahule želatiin ja mandlitükid.
Vala vormi ja hoia üks öö külmas, peale sõelu kakaopulber.

Peakokk: Kaspar

No comments:

Post a Comment