Thursday, May 19, 2016

8a


Vürtsikas kikerherne ja avokaado salat 

granaatõunaseemnetega 

 

  • 3 sl õli
  • 2 x 400 g purk kikerherneid
  • 2-3 küpset avokaadot
  • 1 küps granaatõun või karbike kirsstomateid
  • 2 potsikut sojamajoneesi (poes nimega „Soja salatikaste“)
  • 1 keskmine jääkapsapea või hiina kapsast
  • 1-2 sl karripulbrit
  • 3-4 sl sojakastet
  • pundike värsket basiilikut


Vala kuumale pannile natuke õli ning lisa kurnatud kikerherned. Prae neid 2–3 minutit, lisa karripulber ja sojakaste. Sega kõik läbi ja prae veel minut. Lisa sojamajonees, sega ja prae minutike. Eemalda pann tulelt ja lase segul natuke jahtuda. Eemalda avokaadolt kivi ja tükelda. Lõika granaatõun pooleks ja eemalda ettevaatlikult teelusikaga seemned (ettevaatust, pritsib!). Granaatõuna asemel saad ka kirsstomateid kasutada. Haki jääkapsas. Sega praetud kikerherned ülejäänud koostisosadega läbi ning lisa värske rebitud basiilik. Soovi korral viimistle maitset veel natukese sojakastmega.
Allikas: taimetoit

Peakokk.Karen

 Pitsa

Hapukooretainaga pitsapõhi
Selle tainaga jääb pitsa meeldivalt krõbe ja õhuke. Tänu oma krõbedusele jäävad pitsaääred veel eriti head. Erineb, küll klassikalisest pitsapõhjast, kuid samas on just selle retsepti järgi valmistatud pitsapõhi palju lemmik. Üks lemmikumaid!
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g võid
2 dl hapukoort
Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja sool. Näpi hulka pehme või. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Rulli taigen õhukeseks ümmarguseks rattaks. Aseta peale meelepärased komponendid ning küpseta ahju keskosas 200 kraadi juures 15-20 minutit.
Allikas: linnuliha
 1 sibul
 300 g hakkliha
  2 hapukurk
  1 paprika
   2-3 tomatit
 400 g riivjuustu
  4-5 spl tomatipastat
 pitsamaitseainet

 Määri taignale tomatipasta. Prae pannil läbi sibul ja hakkliha, maitsesta ning laota taignale. Seejärel laota pitsale tükeldatud paprika ja viilutatud tomatid. Raputa pitsale peale pitsamaitseainet ja riivjuustu. Küpseta 180-200 ᵒC juures 25-30min.

Peakokk: Mariann


Juustukook Oreo küpsistest, maapähklivõist ja iirisest


Põhi:
150 g digestiivküpsiseid
80 g võid
1 spl maapähklivõid
0,5 dl tumeda šokolaadi pisaraid/tükikesi
Täidis:
400 g toorjuustu
200 g Kreeka jogurtit
3 muna
1 vanillikauna seemned
8 Oreo küpsist
0,5 dl tumeda šokolaadi pisaraid/tükikesi
Iirisekaste:
1 dl suhkrut
1 spl võid
1,5 dl vahukoort

1. Kõigepealt valmista iirisekaste. Selleks sulata potis suhkur. Kui suhkrukristallid on sulanud, lisa või ja sega ühtlaseks. Seejärel kalla juurde aeglaselt vahukoor, samal ajal vispliga segades. Lase kastmel 2-3 minutit pakseneda, tõsta jahtuma.
2. Põhja jaoks purusta küpsised. Sulata või, sega sulavõi hulka maapähklivõi, seejärel lisa küpsisepuru. Sega ühtlaseks ja kalla hulka šokolaadipisarad. Vooderda 22-24 cm lahtikäiv koogivorm küpsise-võipuruga. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 15 minutit.
3. Täidise jaoks sega toorjuust ja Kreeka jogurt ühtlaseks, lisa üks haaval munad. Sega hulka vanillikauna seemned. Murra Oreo küpsised tükkideks ja sega täidise hulka koos šokolaadipisaratega. 
4. Vala täidis eelküpsetatud küpsisepõhjale. Kalla ühtlaselt koogi peale pool iirisekastmest ning aja kahvliga õrnalt laiali. Küpseta kooki 160-kraadises ahjus 35-40 minutit. Lase täielikult maha jahtuda, seejärel aseta üleööks külmkappi.
5. Vala kook enne serveerimist järele jäänud iirisekastmega üle, seejärel kaunista meelepäraselt! (Kui kaste on valamiseks liiga paks, siis soojenda seda vesivannil.)

Allikas:kodukokad

Peakokk: Grete

No comments:

Post a Comment