Vürtsikas kikerherne ja avokaado salat
granaatõunaseemnetega
- 3 sl õli
- 2 x 400 g purk kikerherneid
- 2-3 küpset avokaadot
- 1 küps granaatõun või karbike kirsstomateid
- 2 potsikut sojamajoneesi (poes nimega „Soja salatikaste“)
- 1 keskmine jääkapsapea või hiina kapsast
- 1-2 sl karripulbrit
- 3-4 sl sojakastet
- pundike värsket basiilikut
Peakokk.Karen
Pitsa
Selle
tainaga jääb pitsa meeldivalt krõbe ja õhuke. Tänu oma krõbedusele
jäävad pitsaääred veel eriti head. Erineb, küll klassikalisest
pitsapõhjast, kuid samas on just selle retsepti järgi valmistatud
pitsapõhi palju lemmik. Üks lemmikumaid!
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g võid
2 dl hapukoort
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g võid
2 dl hapukoort
Sega
kokku jahu, küpsetuspulber ja sool. Näpi hulka pehme või. Lisa hapukoor
ja sega ühtlaseks. Rulli taigen õhukeseks ümmarguseks rattaks. Aseta
peale meelepärased komponendid ning küpseta ahju keskosas 200 kraadi
juures 15-20 minutit.
Allikas: linnuliha
1 sibul
300 g hakkliha
2 hapukurk
1 paprika
2-3 tomatit
400 g riivjuustu
4-5 spl tomatipastat
pitsamaitseainet
Määri taignale tomatipasta. Prae pannil läbi sibul ja hakkliha, maitsesta ning laota taignale. Seejärel laota pitsale tükeldatud paprika ja viilutatud tomatid. Raputa pitsale peale pitsamaitseainet ja riivjuustu. Küpseta 180-200 ᵒC juures 25-30min.
300 g hakkliha
2 hapukurk
1 paprika
2-3 tomatit
400 g riivjuustu
4-5 spl tomatipastat
pitsamaitseainet
Määri taignale tomatipasta. Prae pannil läbi sibul ja hakkliha, maitsesta ning laota taignale. Seejärel laota pitsale tükeldatud paprika ja viilutatud tomatid. Raputa pitsale peale pitsamaitseainet ja riivjuustu. Küpseta 180-200 ᵒC juures 25-30min.
Peakokk: Mariann
Juustukook Oreo küpsistest, maapähklivõist ja iirisest
Põhi:
150 g digestiivküpsiseid
80 g võid
1 spl maapähklivõid
0,5 dl tumeda šokolaadi pisaraid/tükikesi
Täidis:
400 g toorjuustu
200 g Kreeka jogurtit
3 muna
1 vanillikauna seemned
8 Oreo küpsist
0,5 dl tumeda šokolaadi pisaraid/tükikesi
Iirisekaste:
1 dl suhkrut
1 spl võid
1,5 dl vahukoort
1. Kõigepealt valmista iirisekaste. Selleks sulata potis suhkur. Kui suhkrukristallid on sulanud, lisa või ja sega ühtlaseks. Seejärel kalla juurde aeglaselt vahukoor, samal ajal vispliga segades. Lase kastmel 2-3 minutit pakseneda, tõsta jahtuma.
2. Põhja jaoks purusta küpsised. Sulata või, sega sulavõi hulka maapähklivõi, seejärel lisa küpsisepuru. Sega ühtlaseks ja kalla hulka šokolaadipisarad. Vooderda 22-24 cm lahtikäiv koogivorm küpsise-võipuruga. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 15 minutit.
3. Täidise jaoks sega toorjuust ja Kreeka jogurt ühtlaseks, lisa üks haaval munad. Sega hulka vanillikauna seemned. Murra Oreo küpsised tükkideks ja sega täidise hulka koos šokolaadipisaratega.
4. Vala täidis eelküpsetatud küpsisepõhjale. Kalla ühtlaselt koogi peale pool iirisekastmest ning aja kahvliga õrnalt laiali. Küpseta kooki 160-kraadises ahjus 35-40 minutit. Lase täielikult maha jahtuda, seejärel aseta üleööks külmkappi.
5. Vala kook enne serveerimist järele jäänud iirisekastmega üle, seejärel kaunista meelepäraselt! (Kui kaste on valamiseks liiga paks, siis soojenda seda vesivannil.)
Allikas:kodukokad
Peakokk: Grete
No comments:
Post a Comment