Porgandisupp sulatatud juustu ja murulauguga
3 spl õli
3 tk Punane sibul
3 tk Küüslauguküüs
1.5 tk Rosmariinioks
9 tk Porgand (suur)
1.5 spl Šerri
1.8 l Köögiviljapuljong
150 g Sulatatud juust
Punt murulauku
1. Haki sibulad ja küüslauk. Kuumuta õli ja hauta selles sibulat, küüslauku ja rosmariini 7–8 minutit.
2. Lisa kooritud ja viilutatud porgandid ning kuumuta 2–3 minutit.
3. Tõsta kuumust, lisa šerri ja kuumuta, kuni see on aurustunud.
4. Kalla juurde puljong ja hauta 30–35 minutit, kuni porgand on hästi pehme.
5. Lisa sulatatud juust ja töötle saumikseriga püreeks.
Serveeri hakitud murulauguga.
Allikas: toidutare
Peakokk: Gerly
Munanuudlitega kana-vokiroog
Maitserikas kiire vokiroog, mis meeldib lastele just munanuudlite tõttu. Kui pere vokiroas pähkleid ei armasta, võib need roast välja jätta.
500 g Kanafilee
250 g Munanuudlid
300 g Spargelkapsas ehk brokoli
2 küünt Küüslauk
1 dl India pähkel
1.5 dl Austrikaste
0.5 dl Magus tšillikaste
0.5 dl Vesi
1 + 2 spl Rapsiõli
Sool
Must pipar
Keeda nuudlid kergelt soolakas vees pehmeks. Loputa külma vee all ja sega 1 sl õliga. Koori küüslauguküüned ja viiluta õhukeselt. Tükelda spargelkapsas õisikuteks ja lõika kanafileed ribadeks. Kuumuta vokkpannil õli, prae seal küüslauku ja spargelkapsast 3 minutit pidevalt segades. Lisa kana ja pähklid, kuumuta veel 3 minutit või kuni kana on läbi küpsenud. Lisa austri- ja tšillikaste, vesi ja nuudlid. Kuumuta läbi ning serveeri kohe kaussides.
Allikas: toidutare
Peakokk: Kristiine
Maapähklivõi-toorjuustukook
Põhi:
300g Digestive küpsiseid
150 g võid, sulatatuna
Täidis:
1 purk (350g) maapähklivõid (Peanut Butter)
400 g toorjuustu (kasutasin Farmi)
200 g hapukoort
1 sl suhkrut
2 muna
200 g piimašokolaadi
Kate:
4 sl kakaod (magustamata)
4 sl suhkrut
1 dl vett
25 g võid
Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuruga 22 cm läbimõõduga koogivormi põhi. Täidise jaoks sega kokku 5 esimest koostisainet. Sulata šokolaad vesivannil ning lisa juustu-maapähklivõisegule. Küpseta kooki 180 kraadi juures 35 minutit, seejärel jäta kook avatud ahjuuksega ahju seisma.
Katte valmistamiseks sega kakao ja suhkur omavahel, lisa vesi ning kuumuta segu pliidil kuni see pakseneb. Sega sisse või ning jäta jahedasse jahtuma. Vala kaste jahtunud koogile.
Allikas: kokkama ee.
Peakokk:Margarete
25.05.
Guacamole kaste
See on vana maiade retsept, mis tõlkes tähendab avokaadokastet.
1 avokaado
1 küüslauguküüs
0,25 sidruni mahl
sool
tšilli
Lõika avokaado pooleks, eemalda seeme ja kaabi teelusikaga avokaado supitaldrikusse.
Suru avokaado kahvliga peeneks.
Lisa pressitud küüslauk ja sidrunimahl.
Maitsesta soola ja tšilliga.
Seismisel avokaado tumeneb õhuhapniku toimel, seepärast hoia kastet kuni serveerimiseni toidukile all.
Taco'd sealihaga
400 g Sealiha
Toiduõli praadimiseks
1 pk Fajita-maitseainesegu
Sool
1.5 dl Vesi
12 tk Maisitasku ehk taco
SALSA
5 tk Tomat
1 tk Sibul
Jalapeno
Värske koriander
0.5 tk Värskelt pressitud laimi mahl
Sool
Hapukoor
1. Haki salsa koostisained peeneks, sega kokku ja pigista hulka laimimahl. Maitsesta soolaga. Lõika lihast peened ribad ja pruunista. Lisa maitseainesegu, veidi soola ja vesi. Hauta 10–15 minutit.
2. Täida soojendatud maisitaskud liha ja salsaga. Juurde paku guacamole’t või hapukoort.
Allikas: toidutare
Peakokk: Leissi
Kreemjas kartulipüree sibulaga
Eriti kreemjaks saab, kui lisada kas maitsestatud või maitsestamata toorjuustu.. mmm
Koostisosad
1 kg kooritud ja neljaks lõigatud kartuleid
500 ml piima
3 - 4 spl võid
3 suurt mugulsibulat
Valmistamine
1 Keeda tükeldatud kartuleid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ja tambi nuiaga pudruks.
2 Kuumuta piim keemiseni, lisa pool võikogusest. Vala piim kartulipudrule ja sega korralikult. Mikserda putru paar minutit, kuni saad koheva püree.
3 Prae hakitud mugulsibulat võis. Sega vastvalminud kartuliüree sisse. Lisa maitse järgi pipart, kui vaja ka pisut soola.
Allikas: Köögikata katsetused
Täidetud paprika seentega
6 portsjonit
Paprika 6 suurt
Sool näpuotsatäis
Must pipar näpuotsatäis
Eeltöödeldud seeni 250 g
Alma Eesti võid 2 spl
Sibulat 1 tk
Küüslauguküünt 1 tk
Soola 1/2 tl
Valio Ruoka Mustapekka toidukoort 250 ml
Keedetud pikateralist riisi 2,5 dl
Riivitud juustu 150 g
Valmistamine
Lõika paprikal ülemine osa ära ning eemalda seest seemned ja südamik. Pane paprikad umbes 1-2 minutiks keevasse vette, et need muutuksid natuke pehmemaks. Lase seejärel jahtuda ning aseta küpsetamisalusele selliselt, et avatud pool jääks üles (vajadusel lõika alumisest otsast väike viil ära, et paprika püsti seisaks). Puista sisse natuke soola ja pipart.
Seenetäidis
Kasuta endale meelepäraseid seeni, mida võib pannil koheselt praadida. Prae seened Alma Eesti võiga ning lisa sool, hakitud sibul ja küüslauk. Lisa segule eelnevalt keedetud riis ja seejärel Valio Ruoka Mustapekka piprajuustu toidukoor. Sega kõik läbi ning kuumuta tasasel tulel paar minutit. Soovi korral võid segule lisada ka eelnevalt praetud hakkliha.
Täida paprikad seene-riisi seguga ja puista peale Valio Võru riivjuustu. Küpseta paprikat ahjus 225 kraadi juures umbes 15-20 minutit.
Allikas: valio
Peakokk: Merilin
Tosca kook rabarberiga
Maailma parim kook rabarberist.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 10 portsjonit
3 tk Muna
3 dl Suhkur
3 dl Jahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tk Sidrunist pressitud mahl
100 g Või
400 g Rabarber
Riivsai või manna
KATE
150 g Mandlilaastud
1.5 dl Suhkur
150 g Või
1.5 dl Vahukoor
1 sl Hele siirup
1 tl Kaneel (jahvatatud)
Võita lahtikäiv 24 cm läbimõõduga vorm ning puista üle riivsaiaga. Vahusta munad ja suhkur kohevaks. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sõelu munavahu hulka. Sulata või ja sega sidrunimahlaga. Vala segu tainasse ning sega ühtlaseks. Kõige lõpuks puista hulka tükeldatud rabarber.
Kalla tainas vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit.
Katte jaoks sega kastrulis mandlilaastud, suhkur, või, vahustamata koor, siirup ja kaneel. Kuumuta keemiseni ning jätka keetmist keskmisel tulel pidevalt segades umbes 10 minutit, kuni segu on kuldse värvusega ning paksenenud. Vala põhjale ja küpseta 200-kraadises ahjus veel 15 minutit. Jahuta ning lõika kook tükkideks.
Allikas: toidutare
Peakokk: Kelli
No comments:
Post a Comment