Thursday, May 19, 2016

6c

Hesburgeri kanatortilla





Koostisained:

Nisujahu tortilla – 6 tk
Tomat – 1-2 tk
Paprikamajonees
Jääsalat – 1 tk
Jalapeno
 Feta juust – 250 g
Grillitud kanafilee – 300 g

Valmistamine:

Tükelda grillitud kanafilee, tomatid, jääsalat, jalapeno ja feta juust.
Määri tortillale paprikakastet.
Soojenda tortillad pannil.
Pane koostisained tortillale ja keera kokku.


Tortilla

Vaja läheb:

kaks klaasi jahu

1-1,5 tl küpsetuspulbrit

3 tl õli

0,75 klaasi käesooja vett

Selliset kogusest tainast sain mina 10 tortillat. Soovitan üle vaadata oma panni mõõtmed, et

tortillad ikka ilusti ära mahuksid.

Valmistamine:

Sega kõik ained kokku ning sõtku kuni saad pehme, vetruva ja siidise taigna. Tee taignast

peopesasuurused pallid, pane need karpi või taldrikule, kata kilega ja jäta vähemalt pooleks

tunniks seisma. Tortillataigna võib rahulikult ka päev varem valmis teha.


Võta tortilladest pisut suurem hõbepaberileht ning määri selle üks külg kergelt võiga. Pisut

võid võid ka alla panna, siis ta ei hakka laual libisema. Võta taignapall, suru käte vahel

lapikuks ning seejärel hõbepaberi peal õhukeseks. Tõsta koos paberiga kuivale ja kuumale

pannile (paber pealpool). Kui hõbepaber kerkima hakkab, on õige aeg see eemaldada. Küpseta

mõlemalt poolt ca 0,5 - 1,5 minutit. Hoia serveerimiseni käteräti sees soojas.
 
Peakokk Marit A.


Lihtne pastaroog
 
  • küüslauguküüs (purustatud) 2 tk
  • makaronid 250 g
  • Parmesani juust 70 g
  • petersell (hakitud) 1 dl
  • pipar
  • sool
  • Tere kohvikoor 10% 200 ml
  • Tere Või 82% 50 g 



1.  Keeda makaronid pehmeks ja nõruta.


2. Pane kastrulisse kohvikoor ja või ning kuumuta segades, kuni või on sulanud.


3. Riivi parmesan ning lisa koorele. Lisa ka hakitud petersell, sool, pipar ja purustatud küüslauk





4. Sega kaste pasta hulka ning serveeri kohe. 

Kaunistuseks
2 tomatit, basiilik

Allikas: Köök 

 

Peakokk; Anni

Maasikavaht




300-400 g maasikaid
300 ml vahukoort
45 g Tuhksuhkrut
2-4 g vanillisuhkrut



Loputage ja puhastage maasikad, jätke kuus maasikat kaunistamiseks. Kuivatage liigne vesi köögipaberi abil. Suruge marjad kahvli abil puruks. Vahustage koor koos tuhksuhkru ja vanillisuhkruga ning asetage 30 minutiks külmkappi. Segage purustatud marjad õrnalt vahukoorega. Jaotage 6 magustoidukausi ning kaunistage maasikatega. 

Allikas: dansukker 


Peakokk: Brita

No comments:

Post a Comment