Tuesday, May 3, 2016

5 a

Caesari salat kanaga

 
SALAT:
200 g Rooma või lehtsalatit
300 g Kirss- või tavalisi tomateid
1 tk Kanafilee
50 g Parmesani juustu
1 sl Haklitud murulauk
Sool ja pipar
SAIAKUUBIKUD: (võib ka kasutada valmis saiakuubikuid)
6 viilu valget saia
1 sl oliivōli
1 pressitud küüslauk
2 sl riivitud parmesani juustu

KASTE:
Felixi Caesar salatikaste

Lao salatilehed taldrikutele või vaagnale. Viiluta tomatid ( kirsstomatid poolita ). Prae broilerifileed pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola-pipraga. Jahuta veidi, lõika ribadeks ja tõsta salatile. Saiakuubikute tegemiseks lõika saialt servad ja lõika u 1 cm suurused kuubikud. Sega õli, purustatud küüslauk ja juust ning veereta saiakuubikuid seal sees. Pane kuubikud küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 175 kraadi juures ahju ülemises osas u 10 minutit ehk kuni kuubikud on võtnud ilusa värvi. Jahuta kuubikud ning tõsta salatile. Kalla salatile mõnus Felixi Caesar salatikaste ning kaunista Parmesani juustu laastudega. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

Allikas: Felix

 
Peakokk: Lenna



Singi-koorepirukas ehk Quiche Lorraine



Klassikaline prantsuse pirukas Quiche Lorraine, mida võid valmistada mitmes väikeses või ühes suures vormis. Maitseb hästi nii külmalt kui ka kuumalt.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit

3 dl Jahu
150 g Või
0.5 tl Sool
2 sl Vesi
KATE
3 tk Muna
3.5 dl Rõõsk koor
1 tk Suur sibul
0.5 tl Sool
Valge pipar
2 dl Riivjuust
200 g Sink

Haki külm või jahuga. Lisa vesi, sõtku kiiresti tainaks ja aseta tunniks külma. Rulli tainas ümmarguseks kettaks ning aseta vormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga tainapõhja mõned augud. Küpseta ahjus 225°C juures 10 minutit. Pruunista pannil sink ja sibul ning aseta eelküpsetatud põhjale. Klopi munad ja koor segamini ning maitsesta. Sega hulka riivjuust ja kalla segu pirukale. Küpseta ahjus 200°C juures 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt helepruun. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

Allikas:  toidutare

 

Peakokk: Melani


Vaarikamoosikook

 
4 dl jahu 
1 dl jahvatatud mandleid 
1,5 dl suhkrut 
1 sl vaniljesuhkrut 
1 tl soodat 
1 tl küpsetuspulbrit 
150 g margariini või võid 
1,5 dl keefiri 
1 muna 
0,5 l purk vaarikamoosi (nt Meie Mari)

Sega omavahel kuivained, lisa sulatatud margariin (või) ning sega hästi läbi. 
Jaga taigen kaheks osaks, ühele neist lisa keefir ja muna. 
Pane taigen rasvainega määritud koogivormi ning küpseta 200° C juures 10 minutit.
Määri peale moos ja pudista sellele teine pool tainast. 
Pane kook uuesti ahju ja küpseta 200° C juures 25-30 minutit. 
Vajadusel kata pealt fooliumiga.

 

Allikas: http://spunkk.blogspot.com.ee/2013/10/vaarikamoosikook.html

 

Peakokk: Maria Liis

No comments:

Post a Comment