Friday, September 30, 2016

5b poisid

Kartulisalat(id)






8 kartulit

300 g vorsti

4 muna

3 marineeritud kurk

1 väike sibul 

1 õun

1 porgand


250 g hapukoort

250 g majoneesi

soola

pipart


Keeda kartulid, porgand ja munad. Haki kõik koostisained väiksemateks tükkideks. Kastme jaoks sega hapukoor majoneesiga ning maitsesta soola-pipraga. Sega kaste salati hulka. Lase enne serveerimist  külmas maitsestuda.

 

Peakokk: Erik Kristo 



Kiire hakkliha pitsa

 
3 Pitsapõhja (või küpseta põhi pitsapõhjapulbrist)
1 Sibul
200g hakkliha
Pipar, sool

4 sl ketšupit
2 väiksemat korservikurki
1 tl maitseainet
200g riivjuustu

ananassikonserv (väike)

  • Haki sibul.
  • Pane pann sooja.
  • Tulisele pannile pane hakkliha ja hoolitse praadimislabidaga selle eest, et ei jääks suuri lihtatükke.
  • Praadimise ajal sega ja pööra hakklihatükikesi pannil.
  • Kui liha hakkab pruunistuma, lisa hakitud sibul. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Aseta pitsapõhjad ahjupannile ning määri neile tomatikastet.
  • Jaota põhjadele hakkliha - sibula segu ning raputa peale maitseainet.
  • Viiluta konservkurk, haki ananassitükid väiksemaks ja jaota pitsale.
  • Riivi juust ja puista kõige peale. Küpseta ahjus, kuni juust on sulanud.
 
Peakokk: Sten-Markus


  Mõnusad šokolaadimuffinid

 

2 muna
125 g fariinsuhkrut (Dansukker)
135 g nisujahu
3 sl naturaalset kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut (Dansukker)
150 g maitsestamata jogurtit või hapukoort
50 g sulatatud võid
100 g jämedalt hakitud šokolaadi

Vahusta munad fariinsuhkruga kohevaks.
Sega kuivained omavahel.
Sega munavahu hulka vaheldumisi hapukoor, jahtunud sulavõi ja kuivained. Viimasena lisa jämedalt hakitud šokolaad.
Jaota tainas paberümbristega vooderdatud muffinivormidesse, pannes vormid ääreni täis. Soovi korral puista peale küpsetuskindlaid tordikaunistusi.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 15-20 minutit, kuni muffinid on kenasti kerkinud ja läbinisti küpsed.

Allikas: Nami-nami

 
Peakokk: Ralf Johan

Viineripirukad  

 

Koostis: 

(pärmi-)lehttainast

viinerit

(punast) paprikat soovi korral

määrimiseks muna


Valmistamine: 

Rulli lehttainas veidi õhemaks.

Soovi korral tee piki viinereid sisselõiked ja suru sisselõigetesse paprikaribad.

Laota viinerid, otsad vastakuti, piki tainaserva. Keera tainas ümber viinerite rulli, lõika tainas läbi ja näpista tainaotsad tihedasti kokku.

Lõika terava noaga 2-3 cm jupid (miniviinerite kasutamisel lõika poole viineri ja liitekoha pealt, tavaliste viinerite puhul lõika viinerid kolmeks).

Tõsta pirukad ahjuplaadile, liitekoht allpool.

Tee samamoodi ülejäänud viineritega.

Pintselda pirukad pealt munaga ja küpseta 220kraadises ahjus kuldseks (umbes 15 minutit).




Pastaroog

 


200 g pastat

100 g singikuubikuid

200g purustatud tomateid

50 g juustu

1 sibul

1 sl õli


* Keeda pasta soolaga maitsestatud vees

* Haki sibul tükkideks ja kuumuta pannil õliga klaasjaks.

* Lisa singikuubikud ja prae pisut.

* Lisa purustatud tomat jamaitsesta segu ipra ja soolaga.

* Kurna pasta ja vala tagasi potti. Lisa tomati-singisegu ja kuumuta veidi aega.

* Serveerimisel raputa peale riivitud juustu.


Rummipallid

 

 KOOSTISOSAD: 
3 pakki küpsiseid100g võid2dl suhkrut3 muna
3 sl kakaopulbrit2 ampulli rummiessentsi 
Purusta küpsised köögikombainis peeneks puruks. Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa edasi vahustades munad. Sõelu hulka kakao. Seda juurde 2.5 küpsisepaki jagu küpsisepuru ja lõpuks rummiessents. Veereta küpsisepuru sees küpsisemassist kuulikesed ja kaunista vastavalt maitsele.
Lase neil mitu tundi enne serveerimist külmkapis seista.

No comments:

Post a Comment