Tuesday, May 2, 2017

6c

16. mai

Pitsapirukas

0.5 kg Külmutatud lehttainas rullis
300 g Saaremaa pitsasink
0.5 kg Eesti juust
1 purk Marineeritud kurk
2 tk Paprika

1. Sulata lehttainas ja rulli ahjuplaadi suuruseks.
2. Määri ahjuplaat rasvainega ja tõsta tainas peale. Tee noaga sälgud sisse ning küpseta 220 kraadi juures helepruuniks. Kui küpsetada põhi nüüd kuldpruuniks, jääb pitsa lõpptulemusena kõva ja nätske.
3. Sel ajal kui põhi on ahjus, tükelda kurgid ja paprikad, riivi juust. Laota eelküpsenud tainale singikuubikud, kurk, paprika ja riivjuust. Küpseta veel 10–15 minutit. (Paprika ja kurgi asemel võib ka tomatit lisada. Siis olen kasutanud 6 tomatit ja viilutanud need ratasteks.)

Allikas: toidutare
Peakokk: Lilia

Rõõmus kanarisoto

300 g broilerifileed
2 dl pikateralist riisi
1 sibul
2 sl õli

6 dl vett + 2 kanaleemekuubikut
400 g külmutatud aedviljasegu (hernes-mais –paprika)
1 dl Uncle Benś purgikastet Extra Spicy

Lõika broilerifilee väikesteks tükkideks ja prae kuumas õlis kiiresti läbi.
Lisa pannile veidi uut õli ja kalla pannile riis ja tükeldatud sibul.
Prae pidevalt segades, kuni riis muutub läbipaistvaks.
Kalla pannile vesi ja pudenda leemekuubikud.
Vähenda kuumust ja hauta riis pehmeks.
Lisa seejärel külmutatud köögivili, vajadusel ka vett, lase keema tõusta ja mõni minut haududa.
Viimasena sega juurde vürtsikaste ja lase läbi kuumeneda.

Allikas: toidutare
Peakokk: Kerli

Ameerika šokolaadikook

jäätis
125 g tumedat šokolaadi +
125 g tumedat šokolaadi
100 g soolata võid
5 purustatud digestiiv-küpsist
200 g nisujahu
350 g suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
3 dl keefiri (hapupiima)
4 muna
100 g puhastatud Kreeka pähkleid

Vormi määrimiseks
võid ja riivsaia

Kaunistuseks
tuhksuhkrut

1. Soojendage ahi 175 kraadini. Määrige suur ümmargune koogivorm võiga ja puistake riivsaiaga üle.

2. Sulatage või väikeses kastrulis. Lisage purustatud küpsised ning laske segul jahtuda.

3. Sulatage väikeses potis 125 g tumedat šokolaadi pidevalt segades koos 2 spl veega.

4. Hakkige ülejäänud 125 g tumedat šokolaadi koos Kreeka pähklitega.

5. Segage kokku suhkur, küpsetuspulber, jahu, keefir, munad ja sulatatud šokolaad ning kloppige segu seni, kuni see on ühtlase konsistentsiga.

6. Segage Kreeka pähklid, šokolaaditükid ning küpsised.

7. Valage taigen vormi ja lisage küpsisesegu, viimane peab taignasse vajuma.

8. Küpsetage kooki ahju keskosas u 50 minutit. Puistake enne serveerimist üle tuhksuhkruga. Võib serveerida ka vahukoore või hapukoore või jäätise ning värskete marjadega.

 Allikas: Dansukker
Peakokk: Triin

No comments:

Post a Comment