Monday, November 12, 2018

6b poisid

1. tund- 26. nov

Marjajook jogurtiga


10 dl maitsestamata jogurtit
400 g külmutatud maasikaid
2 banaani
4-6 sl suhkrut

Kalla kõik ained blenderisse ehk kokteilimikserisse ja käivita see.
Serveeri saadud rooga kas joogina klaasides või magustoiduna pokaalides.



Tikuvõileivad



13 viilu leiba
1 kurk
200 g juustu
200 g sinki
2 tomatit
24 tikku
100 g võid

Määri leivale või ja lõika leivaviil neljaks võrdseks osaks. Lõika ka kurgi, singi- ja juustuviilud väikesteks ruutudeks. Aseta sink , kurk ja juust tiku abil leivale.




Peakokk:Karl

AHJUKARTULID

8 suurt kartulit
8 sl oliiviõli või köögiviljaõli või hanerasva või pardirasva

meresoola

Koori kartulid ja lõika neljaks. Pane kartulid potti ja kata külma veega. Lase keema tõusta ja keeda ilma kaaneta potis 5 minutit.
Vala õli ahjuplaadile ja kuumuta plaati veidi aega 220-kraadise ahju ülaosas.
Nõruta kartulid hoolega. Pane jaokaupa uuesti potti ja raputa, et kartulite teravad servad kaoksid.
Võta õline plaat ahjust välja ning pane kartulid pannile. Veereta kartuleid õlis. Küpseta 200-kraadise ahju ülaosas 50-60 minutit. Poole küpsetamise ajal keera kartulid pannil ringi.
Nõruta kartulid liigsest rasvast, puista meresoolaga üle ja serveeri kohe!

Valmis kartulid on krõmpsud, väljast kuldsed ning seest pehmed.

Allikas: nami-nami


PANEERITUD KANAŠNITSEL



6 kanafileed
soola ja musta pipart

Paneerimiseks:
1-2 dl nisujahu
2 lahtiklopitud muna
2 dl riivsaia

Praadimiseks:

õli

Lõika iga kana rinnafilee kaheks õhukeseks eskalopiks. Aseta küpsetuspaberi- või toidukiletüki vahele ja tambi lihahaamriga õhemaks (umbes 5 mm). Maitsesta kanafileed soola ja pipraga. 
Kasta seejärel kanafileed esmalt jahusse, siis lahtiklopitud munasse ja viimasena pööra neid riivsaias.

Kuumuta pannil õli. Lisa paneeritud kanafileed ning prae umbes 4-5 minutit. Keera kanafileed ringi, kata pann kaanega ning prae veel 4-5 minutit.

Allikas: nami-nami



Peakokk: Jason



Lihtsad kaneelirullid



500 g    pärmi-lehttaigen
50 g      või
tunde järgi kaneeli
tunde järgi suhkurt
1    muna 

Sulata taigen. Kuumuta ahi 200 kraadini. Rulli taigen natuke lahti. Pintselda taigen pealt sulavõiga. Raputa peale suhkru-kaneelisegu . Rulli tainas pikemast osast rulli ja lõika 2-3 cm tükkideks. Aseta saadud rullid muffinivormi või ahjuplaadile. Kui asetad ahjuplaadile, siis oleks soovitav kasutada küpsetuspaberit ja rulli äär tuleks korralikult kinni pressida, et laiali ei valguks. Muffinivormi kasutades ei pea selle pärast muretsema. Rullid jäävad mõnusad ja pontsakad. Pintselda rullid munaga ja pane 10 minutiks ahju. Kui rullid on pealt pruunikad, võta ahjust välja ja serveeri soojalt.

Allikas: sahvrihiir



Peakokk: Märten


 2. tund- 3. dets.

Kartulisalat




14 viinerit
Koostisosad: 
10 koorega keedetud kartulit
5 muna
1 värske kurk
 2 marineeritud kurki
 1 sibul
400 g keeduvorsti või sinki

Kaste:
400 g hapukoort
400 g majoneesi
soola

Koori jahtunud kartulid ja tükelda kuubikuteks. Keeda munad, jahuta ja suru kahvliga katki. Haki kurk ja vorst väikesteks kuubikuteks, sibul haki hästi peeneks.
Kastmeained sega eraldi kausis, maitsesta soolaga.
Kalla kaste salatiainetele ning sega õrnalt läbi.
Serveeri viineritega.







Peakokk: Revon


Hakkliha-pennevorm




250 g pennet või muud pastat 
250 g hakkliha 
1 l vett
1 tl soola
1 sibul 
1 paprika
1 hapukurk
õli 
3 dl piima
2 muna
1 tl soola 
1 tl  basiilikut 
Peale 150 g riivjuustu

Keeda pasta rohkes soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks, nõruta ja vala potti tagasi. Kuumuta ahi 180 kraadini. Pruunista sibulja  hakkliha  õlis, lisa kuubikuteks tükeldatud paprika, kurk.  Vala makaronid ja ja hakklihasegu ahjuvormi sega läbi. Klopi munad lahti, vala juurde piim ja sega veidi, lisa sool ja basiilik. Vala muna-piimasegu makaronidele ja sega veel korra läbi. Puista peale riivjuust. Küpseta ahjus 35-40 minutit.





Peakokk: Reno


Puuviljasalat



2 apelsini
ja 0,5-1 spl mett
maasikaid
2 pirni
2 banaani
100 g viinamarju
4 spl pähkleid


Sega 2 apelsini mahl ja 0,5-1 spl mett või vahtrasiirupit omavahel. Sega kausis 2 kooritud ja tükeldatud apelsini,  tükeldatud maasikad, 2 tükeldatud pirni, 2 kooritud ja tükeldatud banaani ja 100 g poolitatud viinamarju. Vala peale apelsinimahla-meesegu. Lase külmkapis 15-20 minutit maitsestuda. Serveerides raputa peale 4 spl meelepäraseid hakitud pähkleid.

Allikas: retseptiblogi


Munakattega marjakorvikesed



13 poest ostetud salatikorvikest
2 muna
2 sl suhkrut
4 sl hapukoort
8 sl külmutatud vaarikaid

Vahusta muna suhkruga tugevaks vahuks.
Sega munale juurde hapukoor.
Jaota marjad korvikeste põhja ning kata munaseguga.
Küpseta 200 kraadi juures umbes 10 minutit (kuni munakate hakkab kergelt pruunistuma).



Peakokk: Raimond

No comments:

Post a Comment