Wednesday, November 14, 2018

6c poisid

28. nov.- 1.tund

Täiesti tavalised singi-juusturullid




400 g pakk võiga lehttainast (Eesti Pagar või Rimi Selection)
120g suitsupeekonit
1 suur sibul 
150 g riivjuustu
määrimiseks muna
peale murulauku

Lõika peekon peeneks ja haki sibul. Prae peekon koos sibulaga. Pane ahi sooja 220 kraadi peale. Jahuta segu ja puista taignalehele (jäta üks kitsam serv u 1cm ulatuses puhtaks). Lisa riivjuust.  Alusta rullimist kitsamast servast, mis on täidisega kaetud. Rulli tihedalt kokku ja suru puhas serv näiteks kahvliga kokku. Lõika rull kuueks ja aseta rattad ahjupannile. Määri rullid vaid väljast taigna pealt munaga (mitte ülevalt, kus lõikeserv on) ja pane ahju. Küpseta 12-15 minutit. Peale raputa näiteks murulauku.

Allikas: http://lavendlimesi.blogspot.com/2014/05/taiesti-tavalised-singi-juusturullid.html




Marjajook jogurtiga

10 dl maitsestamata jogurtit
400 g külmutatud maasikaid
2 banaani
4-6 sl suhkrut

Kalla kõik ained blenderisse ehk kokteilimikserisse ja käivita see.
Serveeri saadud rooga kas joogina klaasides või magustoiduna pokaalides.

Peakokk: Karmo



Paneeritud kanafilee riisi ja salatiga




6 kanafileed
soola ja musta pipart

Paneerimiseks:
1-2 dl nisujahu
2 lahtiklopitud muna
2 dl riivsaia

Praadimiseks:
õli

Lõika iga kana rinnafilee kaheks õhukeseks eskalopiks. Aseta küpsetuspaberi- või toidukiletüki vahele ja tambi lihahaamriga õhemaks (umbes 5 mm). Maitsesta kanafileed soola ja pipraga. 
Kasta seejärel kanafileed esmalt jahusse, siis lahtiklopitud munasse ja viimasena pööra neid riivsaias.

Kuumuta pannil õli. Lisa paneeritud kanafileed ning prae umbes 4-5 minutit. Keera kanafileed ringi, kata pann kaanega ning prae veel 4-5 minutit.

Allikas: nami-nami





Keedetud riis

200 g riisi

Kuumuta potipõhjas veidi õli, kalla riis sisse ja prae seda keskmisel kuumusel. Kui riis muutub klaasjaks ja mõned terad valgeks, kalla vesi sisse. Vee puhul kehtib reegel 1 osa riisi, 1,5 osa vett. Maitsesta, sega, lase keema, kata potikaanega ja keera pliit kõige madalamale kuumusele. Ära sega, lase haududa. Riis on valmis, kui kogu vedelik on imendunud.

Salat

kurk
tomat
Sool
Pipar

Salatiks koori kurk ja tükelda kurk ja tomat, maitsesta soola ja pipraga.

Külm kaste

100 g hapukoor
100 g maitsestamata jogurt
100 g majonees
1 dl õunamahl 
2 sl ketšupit
pipar
sool


Peakokk: Kristofer



ŠOKOLAADIVULKAANID (FONDANT)



170 g tumedat šokolaadi
150 g võid
160 g suhkrut
75 g nisujahu
4 suurt muna

Määri nn ramekin-vormid hoolikalt võiga ning puista kakaopulbriga üle. Pane kõrvale. Sulata šokolaad ja või väikeses potis. Tõsta pott tulelt. 

Klopi munad suhkruga kohevaks. Lisa sulašokolaadi-või segu ning vahusta elektrimikseriga veel 5 minutit. Sõelu juurde jahu ja vahusta veel 2 minutit. 

Kalla segu ettevalmistet vormidesse. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 10-12 minutit - MITTE ROHKEM!*

Kummuta taldrikule ning serveeri kohe. Peale võid puistada tuhksuhkrut, kõrvale sobib veidi pehme vaniljejäätis.

* Tegelikult oleneb küpsetamisaeg konkreetsest ahjust ja küpsetusvormidest jne jne. Retsept on mõeldud KUUE portsjoni jaoks, mina kasutan väikeseid valgeid keraamilisi ramekin-vorme. Kui kardad, siis küpseta pigem minut-paar rohkem - halvimal juhul saad lihtsalt šokolaadikoogi, mida nt kirsikompoti või külma vanillijäätisega serveerida.

Allikas: nami-nami

Peakokk: Janar




5. dets. - 2. tund

Caesari salat broilerifileega





Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit

erinev värske salat (rooma salat, lollo rosso, rukola, lehtsalat)
300 g kirss- või tavalised tomatid
4 tk broilerifilee
Sool
Must pipar
4 viilu röstisai
0.5 dl Oliiviõli (praadimiseks)
50 g Parmesan
KASTE
3 tk munakollane
1.5 sl Dijoni sinep
2 dl Oliiviõli
1 dl Hapukoor
4 küünt Küüslauk
50 g (riivitud) Parmesan
1 sl Sidrunimahl
Sool
Must pipar
PEALE
Parmesan

Valmista kõigepealt kaste. Selleks vahusta munakollased ja sinep. Lisa peene nirena pidevalt vahustades õli, kuni kaste pakseneb (nii nagu teed majoneesi).  Sega hulka hapukoor, hakitud küüslauguküüned, riivitud parmesan ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Lao salatilehed taldrikutele või vaagnale. Viiluta tomatid ( kirsstomatid poolita ). Prae terved broilerifileed pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola-pipraga. Jahuta veidi, lõika ribadeks ja tõsta salatile. Prae ka saiaviilud õlis kuldseks. Jahuta veidi, lõika kuubikuteks ning tõsta salatile. Kaunista Parmesani juustu laastudega.

Allikas: toidutare

Peakokk: Reio



Lihtne hakklihalasanje


Lasanje nõuab natuke rohkem aega – tunnike ettevalmistusteks ja pool küpsetamiseks –, ent võlub kõiki sööjaid. Nii oma peret kui ka külalisi.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit

LASANJE
250 g (12 lehte) Lasanjeplaadid
100 g Riivjuust (tavaline) või
50 g Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust
3 sl Või

HAKKLIHA-TOMATIKASTE
4 sl Oliiviõli
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
100 g Suitsupeekon
1 tk Porgand (riivitud, soovi korral)
1 tk Varsseller
500 g Hakkliha (segu- või veisehakkliha)
1.5 dl Punane kuiv vein
3 sl Tomatipasta
1.5 dl Puljong
400 g Purustatud tomatid
2 tl Kuivatatud pune
1 tl Muskaatpähkel
Sool
Must pipar

VALGE KASTE
40 g Või
3 sl Nisujahu
6 dl Piim
Muskaatpähkel
Sool

Must pipar
1. Kuumuta pannil õli, lisa hakitud küüslauk, sibul, peekon, seller ja porgand. Kuumuta segades, kuni need on pehmed. Lisa hakkliha ja kuumuta veel segades, kuni ka liha on läbi küpsenud. Lisa punane vein ning kuumuta
mõni minut. Lisa ka puljong, keeda mõni minut. Lisa tomatikonserv ja -pasta, pune ja muskaatpähkel. Lase väiksel tulel haududa 40–50 minutit.
2. Samal ajal valmista valge kaste: sulata pannil või ja sega hulka jahu. Kuumuta väiksel tulel minuti jagu. Lisa piim ja kuumuta vispeldades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga. Keeda veel tasasel tulel 2–3 minutit.
3. Tõsta veidi hakklihakastet neljakandilise lasanjevormi põhja. Lao peale lasanjeplaadid, siis pane hakkliha- ja valget kastet. Lao sel moel neli kihti lasanjeplaate. Kõige pealmised kihid peaksid olema lasanjeplaadid ja valge kaste.
4. Puista peale Parmesan ja võitükikesed. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30–50 minutit. Serveeri kuumalt koos värske salatiga. 

Allikas: toidutare

Peakokk: Henri


Küpsisetort



 2 pakki tavalisi kandilisi küpsiseid
1 dl moosi
400g hapukoort
1 dl marju (sõstrad, jõhvikad)
100 g šokolaadi Bitter (ilma lisanditeta)
1 puhas väike kilekott

* Lao taldrikule  küpsiseid, määri nendele pool moosist.
* Lao nendele veel  küpsiseid ja määri nendele ülejäänud moos.
* Murra ülejäänud küpsised tükkideks ja sega hapukoorega.
* Tõsta küpsise-koore segu ühtlase kuhjana tordile.
* Pane marjad tordi peale.
* Murra šokolaad tükkideks ja pane kilekotti.
* Täida kauss võimalikult kuuma kraaniveega ja aseta šokolaad koos kilekotiga otsapidi vette.
* Kui šokolaad on täiesti sulanud, siis lõika kääridega koti otsa väike auk ja nirista sokolaad sigri-migri triipudena tordile.
* Pane tort külmkappi.




Peakokk: Axel


No comments:

Post a Comment