Thursday, November 15, 2018

6d poisid

1. tund- 22.nov.

Marjajook jogurtiga

10 dl maitsestamata jogurtit
400 g külmutatud maasikaid
2 banaani
4-6 sl suhkrut

Kalla kõik ained blenderisse ehk kokteilimikserisse ja käivita see.
Serveeri saadud rooga kas joogina klaasides või magustoiduna pokaalides.


Kananagitsad

3-4 kanafileed
1 tassitäis riivsaia

1/2 tassitäit parmesanijuustu
1 teelusikatäis soola
1 teelusikatäis kuivatatud tüümianit
1 teelusikatäis kuivatatud basiilikut
1/2 tassitäit sulatatud võid

1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.

2. Lõika kanafilee käepärasteks kuubikuteks. Sega keskmise suurusega kausis kokku riivsai, riivitud juust, sool, tüümian ja basiilik. Pane sulatatud või väikesesse kaussi.
3. Kasta kanatükid võisse ning seejärel riivsaiasegusse. Aseta tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pane 20 minutiks ahju.

Allikas: delfi

Peakokk: Kert


Mehhiko pada

U 8 portsjoni jaoks läheb vaja: 
400 g väherasvast hakkliha 
300 g riisi
400 g tomatikastet 
2 küünt küüslauku 
porrut või sibulat 
1 punane paprika
1 purk punaseid ube
soola, pipart, paprikapulbrit, (pitsamaitseainet)

Prae hakkliha porru ja küüslauguga küpseks. Lisa paprika ja tomatikaste ja hauta kuni paprika on pehme. Maitsesta. Viimasena lisa purgioad ja kuumuta keemiseni. 
Samal ajal keeda teises potis valmis riis. Mina kasutasin eelkeedetud riisi seekord, kuid võib kasutada ka basmati või risoto riisi. 

Kui riis ja hakklihakaste valmis on, segage need omavahel ja asuge sööma!  

Allikas: Cousinella

Peakokk: Remii


HÕRK SIDRUNIKREEMITORT

Põhi:
100 g (u 10 küpsist) Digestive-küpsiseid
50 g võid

Kate:
200 g väherasvast toorjuustu
2 dl 35% rõõska koort
400 g suhkruga kondenspiima
u 2 sidruni mahl ja riivitud koor

Pane küpsised kilekotti ning tambi tainarulliga puruseks. Sulata väikeses potis või, lisa küpsisepuru. Sega ning suru purusegu Ø 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale. Suru lusikaseljaga ühtlaseks.
Hõõru toorjuust kausis puulusikaga pehmeks, seejärel klopi juurde kondenspiim.
Vahusta rõõsk koor pehmeks vahuks, siis vahusta juurde toorjuustu-kondenspiimasegu. Sega ühtlaseks.
Vahustamist jätkates lisa sidrunimahl ja riivitud koor - mõlemat lisa just nii palju, et saad enda jaoks parajalt magushapuka kreemi.
Kalla saadud kohev ja õhuline segu küpsisepurupõhjale ja silu pealt ühtlaseks. Pane järgmise päevani külmkappi.
Libista noaga koogi servad vormi küljest lahti ja libista juustukook koogialusele. Kaunista nt sidruniviilude ja tuhksuhkruga.

Allikas: nami-nami
Peakokk: Marten



2. tund - 29. nov.

Hakklihatortiljad 



500 g hakkliha
400 g konservtomateid
400 g külmutatud herne-maisi-paprikasegu
2 sibulat
2 küüslauguküünt
1 sl õli
1 tšillikaun
1 tl soola
2 tl suhkrut
1 tl jahvatatud koriandrit
musta pipart
8-12 väiksemat tortiljat
salatilehti 

Haki sibul ja küüslauk peeneks, kuumuta pannil koos õliga klaasjaks.
Lisa peeneks hakitud tšilli ja hakkliha, prae
Lisa purustatud tomatid, maitsesta soola, pipra ja suhkruga.
Lisa herne-maisi-paprikasegu ja lase korraks keema.
Soojenda tortiljad ahjus.
Tõsta tortiljale salatileht ja hakklihasegu. Voldi põhi kahekordseks ja keera rulli.


Peakokk:Kristofer


Pastaroog



400 g pastat
200 g singikuubikuid
400g purustatud tomateid
100 g (riiv)juustu
2 sibulat
2 sl õli

Keeda pasta soolaga maitsestatud vees.
Haki sibul tükkideks ja kuumuta pannil õlis klaasjaks.
Lisa singikuubikud ja prae pisut.
Lisa purustatud tomat ja maitseata segu pipra-soolaga.
Kurna pasta ja vala tagasi potti.Lisa tomati-singisegu ja kuumuta veidi aega.
Serveerimisel raputa peale riivjuustu.


Toorsalat

140 g hiina kapsast
2 tomatit
10 cm värsket kurki
1 väike punane sibul

2 sl õli
4 sl haput mahla
2 ml soola
2 ml pipart
4 ml suhkrut
Tükelda kapsas
Tomatid lõika sektoriteks ja sektorid pooleks
Viiluta kurk, lõika viilud neljaks
Sibulast lõika õhukesed poolrattad
Sega kastmeained omavahel ja lisa salatile

Peakokk: Markus


Lihtsad kaneelirullid



500 g    pärmi-lehttaigen
50 g      või
tunde järgi kaneeli
tunde järgi suhkurt
1    muna 

Sulata taigen. Kuumuta ahi 200 kraadini. Rulli taigen natuke lahti. Pintselda taigen pealt sulavõiga. Raputa peale suhkru-kaneelisegu . Rulli tainas pikemast osast rulli ja lõika 2-3 cm tükkideks. Aseta saadud rullid muffinivormi või ahjuplaadile. Kui asetad ahjuplaadile, siis oleks soovitav kasutada küpsetuspaberit ja rulli äär tuleks korralikult kinni pressida, et laiali ei valguks. Muffinivormi kasutades ei pea selle pärast muretsema. Rullid jäävad mõnusad ja pontsakad. Pintselda rullid munaga ja pane 10 minutiks ahju. Kui rullid on pealt pruunikad, võta ahjust välja ja serveeri soojalt.

Allikas: http://sahvrihiir.blogspot.com/2012/02/lihtsad-kaneelirullid-ootamatutele.html





Mahlakokteil



5 klaasi piima
5 klaasi õunamahla
5 sl suhkrut

See kokteil on mõeldud kohe joomiseks, seistes muutub see helbeliseks! Arvesta sellega töö planeerimisel!

Kalla piim ja suhkur blenderisse. Vahusta blenderis, sedasi vahustades lisa mahl.
Serveeri vahetult enne söömist.

Peakokk: Otto


3. tund - 6. dets.


Tikuvõileivad





13 viilu leiba
1 kurk
200 g juustu
200 g salaami vorsti
2 tomatit



1 paprika
26 tikku
100 g võid

Määri leivale või ja lõika leivaviil neljaks võrdseks osaks. Lõika ka katteained väikesteks ruutudeks. Aseta vorst, kurk., paprika ja juust tiku abil leivale.


Mullinaudi limonaad

600 ml gaseeritud vett
200 ml õunamahla
10 sl pruuni suhkrut
1 laim
2 peotäit piparmündilehti
palju jääd

Sega suures kannus kokku gaseeritud vesi,õunamahl ja suhkur. 
Lõika laim sektoriteks ja lisa joogile. Rebi piparmündilehed väiksemaks ja pane ka need kannu.
Lase joogil tõmmata, et laimi ja piparmündi maitse muutuksid tugevmaks.
Serveeri enda valitud klaasides koos jää ja kokteilikõrrega. Soovi korral võid panna klaasi põhja pruuni suhkrut.

Peakokk: Mikk



Mini-burgerid




400 g Kodune hakkliha
1 küüslauguküüs, hakitud
3 rohelise sibula vart, hakitud
pool keskmist (u 150 g) suvikõrvitsat, riivitud
1 sl hakitud värsket tilli
1 sl hakitud värsket peterselli
1 sl kuivatatud tüümiani
1 tl meresoola
musta pipart

Kaste:
1 dl kvaliteetset majoneesi
2 sl head ketšupit

Serveerimiseks:
8 väikest täisterakuklit
8 viilu juustu
kurgi- ja tomativiile, lehtsalatit

Sega riivitud suvikõrvits poole teelusikatäie soolaga ja jäta mõneks minutiks seisma. Niikaua sega kokku ülejäänud koostisained. Pigista suvikõrvitsast välja nii palju vedelikku kui jaksad ja lisa see hakklihasegule. Sega hoolega läbi ja vormi kotletipätsid, mis suuruselt väikese kukli vahele sobiksid. Pruunista need keskmiselt kuumal pannil õli sees paar minutit mõlemalt poolt ja tõsta 180 kraadisesse ahju 10 minutiks järelküpsema. Niikaua valmista ette köögiviljad, sega kokku kaste ja viiluta juust. Lõika kuklid pooleks ja lase ahjus paari minuti jooksul soojaks. Seejärel kata saiapoolikud kastmega, lisa alumisele poolele salatileht, kotlet, juust, kurk, tomat ning tõsta peale ülemine pool. Vajuta burger kergelt kokku ja kinnita grilltikuga. Toimi samuti teiste hamburgeritega ja serveeri.

Allikas: rakverelk



Peakokk: Kasper


Rullbiskviit vaarikate ja kohupiimakreemiga



Biskviit:

4 suurt muna
100 g suhkrut (veidi üle 1 dl)
60 g nisujahu (u 1 dl)
50 g kartulitärklist (u 1 dl)
1 tl küpsetuspulbrit

Vahele:
2 dl 35% rõõska koort
1 sl suhkrut
1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut
250 g kohupiima
300 - 400 g värskeid vaarikaid

Kaunistuseks:
tuhksuhkrut
värsket münti

Valmista esmalt biskviit. Vahusta munad suhkruga hästi kohevaks ja heledaks vahuks. Sega jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber omavahel, siis sõelu munavahu peale ja sega õrnalt läbi.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile.
Küpseta 225-kraadises ahjus 7-8 minutit, kuni biskviit on pealt kuldne. Võta ahjust välja. (VÄGA OLULINE on biskviiti mitte üle küpsetada - siis on seda hiljem raske rulli keerata!)
Aseta puhas küpsetuspaberi leht lauale, puista peale veidi suhkrut. Kummuta ahjust väljavõetud biskviitplaat pahupidi puhtale küpsetuspaberile. Eemalda ahjus olnud küpsetuspaber ettevaatlikult biskviidi küljest, siis aseta biskviidile tagasi ja lase jahtuda.*
Kohupiimakreemi jaoks vahusta rõõsk koor suhkru ja vanilliga pehmeks vahuks, siis sega juurde kohupiim.
Määri kohupiimakreem jahtunud biskviidile, jättes ühe pikema serva 5 cm ulatuses puhtaks. Laota peale tükeldatud maasikad.
Keera küpsetuspaberi abil kreemisemast laiast otsast alates tihedasti rulli. (Kui soovid, pane rullbiskviit paariks tunniks jahedasse - siis on seda hiljem kergem lõigata).
Tõsta serveerimisalusele, liitekoht all. Kaunista tuhksuhkru, maasikate ja nt mündilehekestega.


Allikas: nami-nami
Peakokk. Ragnar






No comments:

Post a Comment