Tuunikala-pastasalat
Tuunikala ja pastaga salat on ühtaegu toitev ja kerge, kerguse annab värske salati kasutamine. Vali ise endale meelepärased salatiliigid. Parima koosluse annavad rukola, spinatilehed, lollo rosso ja frillice. Need on karged ja krõmpsud ega närbu kastmega kokku puutudes kiiresti.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
2 karpi Tuunikala õlis (a 185 g)
8 tk Päikesekuivatatud tomatid õlis (basiilikuga)
300 g Erinevad salatilehed
100 g Oliivid
200 g Spiraalikujuline pasta
KASTE
2 spl Punase veini äädikas
Viie pipra segu
Tomatiõli
1 spl Suhkur
1. Pane pasta keevasse soolaga maitsestatud vette ja keeda krõmpsuks ehk al dente.
2. Samal ajal pane tuunikala koos õliga suurde salatikaussi, kuhu mahuksid ka kõik ülejäänud ained. Lisa oliivid ja veidi väiksemaks hakitud päikesekuivatatud tomatid.
3. Lisa ainetele äädikas, piprasegu ja suhkur ning sega läbi, vajutades tuunikala väiksemateks tükkideks.
4. Kurna pasta ja jahuta kiiresti külma vee all. Lisa pasta salatile ja sega läbi. Vala peale pisut tomatitest ülejäänud õli, see annab salatile just õige maitse. Võid lasta salatimassil enne rohelise lisamist ka veidi maitsestuda. Viimasena lisa pestud ja nõrutatud salatilehed ning sega läbi. Serveeri kohe.
Allikas: toidutare
Peakokk: Gloria
BROWNIE'D TOORJUUSTUGA EHK CHEESECAKE BROWNIES
Brownie-segu:
85 g magedat võid väiksemate tükkidena
115 g hakitud tumedat šokolaadi
130 g suhkrut
2 toasooja suurt muna
70 g nisujahu
1 sl kakaopulbrit
soola
1 tl vanilliekstrakti
80 g hakitud piimašokolaadi või "chocolate chips" tükikesi
Cheesecake segu:
200 g toasooja maitsestamata toorjuustu
1 suur munakollane
75 g suhkrut
paar tilka vanilliekstrakti
Vooderda 24 cm (kandiline) koogivorm fooliumiga.
Sulata keskmise suurusega potis või ja šokolaad madalal tulel, sega ühtlaseks. Tõsta pott tulelt, klopi juurde suhkur ning seejärel munad. Sega juurde jahu, kakaopulber, sool, seejärel vanilliekstrakt ning šokolaaditükid.
Määri tainas ühtlase kihina ettevalmistatud koogivormi.
Klopi eraldi kausis toorjuust, munakollane, suhkur ja vanilliekstrakt ühtlaseks. Tõsta toorjuustusegu lusikakaupa šokolaadisegule (David käsib kaheksa valget 'plekki' teha). Võta nüri nuga ning sega toorjuustusegu siiruviirulisena šokolaaditaina hulka.
Küpseta 180-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni koogi keskkoht just küpsenud tundub. Ära üle küpseta!
Lase jahtuda, siis tõsta koos fooliumiga vormist välja ning eemalda foolium. Lõika brownie-koogid ruutudeks.
Allikas: nami-nami
Peakokk: Triinu
23.01
Avokaadopasta
Ingredients for 2 servings
1 avocado
1 egg yolk
½ cup heavy cream (120 mL)
1 clove garlic
½ lemon, juiced
½ cup parmesan cheese (55 g), grated
3 strips bacon
½ lb spaghetti (225 g)
1 tablespoon olive oil
Blend avocado, egg yolk, garlic, and lemon juice in a powerful blender or food processor.
Pulse to blend and add heavy cream gradually. Blend the sauce until smooth and set aside.
Cut up strips of bacon and cook in a large pan. Set aside.
In a large pot, bring water to a boil and cook the spaghetti according to the package instructions.
Drain and coat with olive oil.
Add sauce, bacon, parmesan, salt and pepper, stirring until well-combined.
Serve and sprinkle with parmesan.
Allikas: Tasty
Peakokk: Bret
Lihtne kohupiimakook
Liivataigna põhi:
2 dl ehk umbes 180 g jahu
natuke alla 1 dl suhkrut
100 g võid
näpuotsaga soola
Täidis:
600 g kohupiima ( kasutasin 2 pk Tere vanillikohupiima ja üks maitsestamata Tere kohupiim)
1 dl hapukoort
4 muna
natuke alla 1 dl suhkrut ( alla poole kruusi)
3 spl jahu
Põhja jaoks mudi näppude vahel või, suhkur ja jahu ühtlaseks. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhjale. Aseta põhi külma.
Nüüd sega omavahel muna, suhkur, kohupiim, hapukoor ja jahu. Vala põhjale.
Küpseta u 1 tund 180 kraadises ahjus. Liigse pruunistumise vältimiseks võid asetada peale fooliumi/ küpsetuspaberi. Aseta ahju ka veenõu, et piisavalt niiskust oleks.
Serveerida külmalt!
Allikas: katzkokkab
Peakokk: Eliis
No comments:
Post a Comment