Wednesday, January 22, 2020

7a poisid

1. tund - 29. jaan

Hakklihatortiljad




500 g hakkliha
400 g konservtomateid
400 g külmutatud herne-maisi-paprikasegu
2 sibulat
2 küüslauguküünt
1 sl õli
1 tšillikaun
1 tl soola
2 tl suhkrut
1 tl jahvatatud koriandrit
musta pipart
8-12 väiksemat tortiljat
salatilehti

haki sibul ja küüslauk peeneks, kuumuta pannil koos õliga klaasjaks.
Lisa peeneks hakitud tšilli ja hakkliha, prae
Lisa purustatud tomatid, maitsesta soola, pipra ja suhkruga.
Lisa herne-maisi-paprikasegu ja lase korraks keema.
soojenda tortiljad ahjus
Tõsta tortiljale salatileht ja hakklihasegu. Voldi põhi kahekordseks ja keera rulli.

Peakokk: Karl-Ottomar

Paella


Hispaania köök
8-10 õpilasele

3 sl õli
4-6 väikest kana poolkoiba või 200 g kanafileed
100 g suitsupeekonit
150-250 g mereande (krevetid)
2 sibulat
2 küüslauguküünt
2 dl riisi
1 punane paprika või tomat
1 dl külmutatud herneid
1 sidrun
5 dl vett+ 1 kanapuljongi kuubik
näpuotsatäis safranit või 1/2 tl kurkumi
pipart, cayenni pipart

Haki sibul, küüslauk peeneks, lõika peekon tükkideks. Kuumuta suurel pannil õli ja prae selles kanakoivad ja peekonitükid. Lisa sibul ja küüslauk ja prae segades.
Lisa maitseained ja riis, kanapuljong (keeda 5 dl vett ja lisa puljongikuubik). Sega ja lase keema.
Hauta kaane all tasasel tulel, kuni riis on peaaegu pehme (15-20 min). Lisa herned ja paprikatükid, sega õrnalt. Lisa roa peale mereannid. Hauta veel 5 min kaane all. Serveerimisel lisa sidrunisektorid, mida iga sööja saab ise toidule pigistada.



Peakokk: Martin


Šokolaadi-mousse



200 g Tume šokolaad
50 g Või
3 tk Muna
0.5 dl Tuhksuhkur
1 dl Rõõsk koor 35%
Vaarikad

1. Sulata tükeldatud šokolaad ja või madalal kuumusel. Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munakollased ja tuhksuhkur ning lisa ettevaatlikult veidi jahutatud šokolaadisegusse.
2. Lõpuks sega õrnalt juurde vahustatud koor ja munavalgevaht. Tõsta segu ühte suuremasse või väiksematesse serveerimisnõudesse, kata toidukilega ja hoia enne serveerimist tunnike külmkapis. Serveeri vahtu samal päeval.


2. tund - 5. veebr.

Miniburgerid




12 kuklit
500 g Kodune hakkliha
1 tk Muna
1 tl Sool
Must pipar
Õli (praadimiseks)
LISAKS
Ketšup või tomatikaste
Jääsalat
100 g viile Juust
2 tomatit
1 kurk

Pihvide tarvis sega hakkliha ja lahtiklopitud muna, maitsesta soola ja pipraga.
Vormi hakklihasegust väikesed lamedad pätsikesed, prae need pannil õlis mõlemalt poolt küpseks.
Pane burgerid kokku. Lõika kuklid pooleks. Määri alumisele poolele ketšupit või tomatikastet, laota sellele mõned jääsalatilehed. Lisa pihvike ja siis tomati-, kurgi- ning juustuviil. Kata ülemise kuklipoolega. Soovi korral kinnita burgerid kokteilitikkudega.

Allikas: toidutare
Peakokk: Gerret


Pasta Bolognese



500 g Spagetid
2 tl õli

100 g suitsupeekon
1 tk Sibul
1 porgand
2 küünt Küüslauk
400 g veisehakkliha
500 g tomatipüree
1 tl Pune (kuivatatud)
Sool
Must pipar
1 tl suhkur
1 kuni 2 dl Lihapuljong
PEALE
50 g (riivitud) Parmesani

Kuumuta kastrulis õli. Lisa hakitud porgand, peekon, sibul ja küüslauk ning kuumuta mõni minut. Lisa hakkliha ja jätka praadimist 5 minutit. Viimaks lisa tomatipüree, puljong ja pune. Hauta vaiksel tulel kaane all 50 minutit, aeg-ajalt segades. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga.
Keeda spagetid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ning sega kastmesse.
Serveeri mahlase kastmega ülevalatud pastat koos riivitud Parmesani juustuga.

peakokk: Johann


RUMMIPALLID



Rummipallid on mõnusad väiksed ampsud , kas biskviitpõhjast või küpsisest tehtud pallid kakao ja rummiga, mis hiljem on veeretatud kookoshelbe kausis. Kes on väga suured magusa sõbrad, siis need võivad hapukoore asemel kasutada ka kondenspiima.

400g biskviitpõhja
3 spl kakaod (mõru)
5 spl suhkrut
75g võid, sulatatud
100g kookoshelbeid
200ml hapukoort
3spl rummi ekstrakti 


Purusta peeneks biskviit, lisa kaussi kakao, suhkur, või ja rummi ekstrakt. Lisa hapukoort nii palju, et moodustuks käes vormitav mass või tainas. Vooli pallid ja kasta kookoshelbe sisse. Kui pallid valmis, pane nad 1tunniks külma tahenema.

Allikas: Liilia kokkamised
Peakokk: Kevin


3. tund - 12. veebr.

Lavaširullid

1 lavaš
merevaik ( nt murulauguga)
lehtsalatit
pakk makrat
värsket kurki

1 lavaš
merevaik
lehtsalat
singiviilud
riivjuust
värske kurk

Laota lavaš laiali. Määri üsna mõnus paks kiht merevaiku peale. Laota salatilehed laiali. Kata meeldiva kattega ja kõige peale ribasta värske kurk. Keera võimalikult tihedalt kokku ja tee rull sobivateks tükikesteks. Lase enne serveerimist veidi külmkapis seista.

Allikas: Köögikunstnik
Peakokk: Kenter


Friikartulid

10 tk Kartul
1 l Õli
Sool
Must pipar

Lõika kooritud kartulid kangideks (kuivata majapidamispaberi vahel). Aja õli kuumaks (kellel ei ole fritüüri, võib seda teha potis kaane all). Õliga tuleb olla ettevaatlik, liialt kuumana võib see minna põlema. Õli temperatuuri võib kontrollida kas spetsiaalse kraadiklaasiga (temperatuur ei tohi ületada 180°C) või siis saiatükiga: kui paned saiatüki õlisse ja see läheb umbes minuti jooksul tumepruuniks, on õli paraja kuumusega. Pane kartulid kuuma õli sisse ja küpseta, kuni need muutuvad kuldpruuniks. Lõpus maitsesta soola ja pipraga.

Allikas: toidutare


VÜRTSIKAD KANATIIVAD

14 kanatiiba
2 sl oliiviõli
1 sl paprikapulbrit
1 tl sidrunipipart
1 tl kuivatatud punet
0.5 tl tšillipulbrit
soola ja musta pipart
Eemalda kanatiibadelt tiivaots (neid vaja ei lähe) ning lõika ülejäänud tiib kaheks (vt fotot). Vooderda suur ahjuvorm küpsetuspaberiga.
Pintselda kanatiivad õliga.
Sega paprikapulber, sidrunipipar, pune, tšilli, sool (u 1 tl) ja pipar kilekotis. Lisa kanatiivad, keera kotisuu kinni ning raputa, kuni kanatiivad on vürtsiseguga kaetud.
Laota kanatiivad ahjuvormi.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni tiivad on läbi küpsenud ja pealt kaunilt kuldsed. Serveeri.

Allikas: nami-nami


TOMATI-KURGISALAT

200 g tomatit
200 g värsket kurki
värsket tilli

Hapukoorekaste:
1-2 dl hapukoort
suhkrut
soola ja musta pipart

Puhasta ja pese tomatid ja kurgid. Lõika korrapärasteks tükkideks. Haki  till.
Maitsesta hapukoor soola, pipra ja suhkruga, vala ülejäänud salatiainetele.

Allikas: nami- nami
Peakokk: Ron



Šokolaaditükkidega imehead muffinid

2 suurt muna
125 g võid
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl piima
110-120 g šokolaaditükke (võib kasutada valget, tumedat või piimašokolaadi või siis kõiki koos)
pärlsuhkur

Vahusta toasoe või suhkrutega kreemjaks vahuks, lisa vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad munad. Sega omavahel nisujahu ja küpsetuspulber ning sõelu need siis või-munasegu hulka. Sega kergelt läbi, seejärel lisa piim ja sega tainas kiirelt ühtlaseks. Viimsena lisa jämedalt hakitud šokolaaditükid ja jaga tainas muffinipesadesse. Puista igale muffinile näputäis pärlsuhkrut. Küpseta 180 kraadi juures ca 20 minutit (muffinid peavad olema kuldpruunid ja keskele torgatud tikk peab jääma puhtaks).

Allikas: tasubiseteha

Peakokk: Sebastian

No comments:

Post a Comment