Tuesday, January 21, 2020

7c poisid

1. tund - 28.jaan.

 Quiche ehk lahtine muretaignapirukas singi-juustutäidisega



Põhi:
3 dl jahu
150 g võid
 veidi soola
2 sl vett

Sõelu jahu kaussi, lisa sool
Lõika külmast võist väikesed tükid ning lisa jahule. Haki noaga kõik ained sõmeraks, lisa vedelik. Suru valmis taigen kiirelt kätega pätsiks ja pane 15 minutiks külmkappi.
Taigna võid valmistada ka köögikombainis.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Rulli taigen ja aseta taignarulli abil vormi nii, et vormi põhi ja küljed oleks kaetud. Täkesta põhi kahvliga ja küpseta 5- 10 minutit.

Muna-piimasegu:
2 muna
1,5 dl piima

Singi-juustutäidis:
100 g (suitsu)sinki
100 g riivjuustu
1/2  paprikat

Laota eelküpsetatud põhjale riivjuust, tükeldatud sink ja paprika  ja vala peale muna-piimasegu. Küpseta 30-40 minutit 180 kraadi juures.


Guacamole

1 küps avokaado 
1 tomat
1/4 sibulat 
1/4 sidruni mahl 
1/4 tl soola 
1küüslauguküüs 
1/4 tl tshillimaitseainet

Lõika avokaadod pooleks ja võta kivid välja.
Uurista viljaliha lusika abil välja ja sega kõik ained köögikombainis või mikseriga.
Serveeri guacamolet dipikastmena või salatiga.

Allikas: toidutare




Peakokk: Robin



KRÕBE KANA MAGUSHAPUS KASTMES

munanuudlid

500-600 g kanafileed
2 munavalget
4 sl sojakastet
2 küüslauguküünt
frittimiseks õli

Magushapu kaste:
2 sl seesamiõli
2 sl päevalilleõli
1 suurem sibul
3 erivärvilist paprikat
5 talisibulat (heledat osa)
1 tl peenelt hakitud ingverijuurt
10 sl ketšupit (1,5 dl)
3-4 sl riisiäädikat
4 sl suhkrut
5 sl heledat sojakastet
1 tl soola
5 dl kanapuljongit
2 sl maisitärklist

Paneerimiseks:
100-150 g kartulitärklist

Lõika kanafileed 1-2 cm tükkideks. 
Klopi munavalged, peenestatud küüslauk ja sojakaste* omavahel. Kalla kanatükkidele ja lase kanal vähemalt tund aega maitsestuda.
Valmista samal ajal kaste. Koori sibul, lõika 1 cm tükkideks. Lõika paprikad ja talisibulad õhukesteks ribadeks.
Kuumuta sügavas pannis õli.
Võta kanatükid marinaadist välja, veereta neid hoolikalt kartulijahus**, üleliigne jahu raputa maha.
Kastme valmistamiseks kuumuta vokk- või praepannil seesami- ja päevalilleõli. Prae sibulaid mõni minut, kuni need pehmenema hakkavad.
Lisa ingver, talisibul ja paprika, prae veel 2 minutit.
Sega juurde ketšup, äädikas, sojakaste, suhkur ja maisitärklis. Kalla pannile kanapuljong, maitsesta soolaga ja lase vaikselt podisedes pakseneda.
Vahepeal prae kanatükke kuumas õlis umbes 10 minutit, kuni need on pruunistunud ja krõbedad.
Vahetult enne serveerimist sega kanatükid magushapu kastme sisse.

Lisandiks munanuudlid.

Allikas: nami-nami




Peakokk. Georg


KÜPSISE-TOORJUUSTUKOOK VALGE ŠOKOLAADIGA



350 g Mesikäpa DOPS küpsiseid
50 g sulatatud võid
600 g toasooja Piimameister OTTO toorjuustu
3 suurt muna
100 g valget šokolaadi
1 dl 35% rõõska koort
1 sl maisitärklist

Peenesta küpsised köögikombainis. Sega 225 g küpsistest sulavõiga ühtlaseks ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm koogivormi põhjale.
Pane rõõsk koor ning tükkideks murtud valge šokolaad potti ning kuumuta tasel tulel, kuni šokolaad on sulanud. Lase veidi jahtuda.
Täidise jaoks sega köögikombainis toorjuust, munad, maisitärklis ning sulatatud valge šokolaad+rõõsk koor ühtlaseks.
Kalla segu küpsisepurupõhjale. Puista ülejäänud küpsisepuru (125 g) ühtlaselt koogile ning patsuta kergelt kinni.
Küpseta 170-kraadises ahjus 45 minutit. Tõsta ettevaatlikult ahjust välja ning lase enne serveerimist täielikult jahtuda.

NB! Toorjuustukoogid on parimad järgmisel päeval. Hoia serveerimiseni jahedas.

Allikas: nami-nami
Peakokk: Karmo


2. tund - 4. veebr.

Krõbedad tacod hakklihaga



  1 pk Taco`sid
  300 g hakkliha
  1 sibul
  1 spl hapukoort
  2 spl tomatipastat
 1 küüslauguküüs
  1 punane paprika
  100 g riivitud juustu
  Musta pipart, punet, soola
 Lehtsalat
 Tomat
 Värske kurk
 magushapu tšillikaste

–Pruunista hakkliha pannil.
–Lisa hakitud sibul, sega juurde 1 spl hapukoort ja 2 spl tomatipastat.
–Maitsesta pipra, pune, soola ning soovi korral purustatud küüslauguga.
–Lisa hakitud paprika ja riivitud juust.
–Pane U-kujuliseks keeratud taco-lehed ahjuvormi üksteise kõrvale ja lisa taco`de õõnsustesse täidis.
–Hoia mõni minut 200-kraadises ahjus, kuni taco-koorik on kõvenenud.
–Serveerimisel võib kooriku vahele lisada veel värsket lehtsalatit, tomatit ja kurki. Soovi korral tšillikastet.
–Söö otse käest ja naudi!



Allikas: http://lameleib.eu/retseptid/taco-retseptid/krobedad-tacod-hakklihaga/
Peakokk: Gert


KLASSIKALINE AMEERIKA BURGER




1 sibul
500 g kvaliteetset veisehakkliha
4 sl hakitud peterselli
soola ja musta pipart
1 sl õli
8 head burgerikuklit
4 sl ameerika sinepit
4 sl Hellmann's majoneesi
1 ribadeks lõigatud jääsalatit
3 viilutatud nn lihatomatit
5 viilutatud marineeritud kurki

Lõika sibul pooleks. Haki üks sibulapoolik peenelt, teine lõika õhukesteks viiludeks.
Sega hakkliha, petersell ja hakitud sibul, maitsesta soola-pipraga. Vormi neljaks burgeriks ning pane külmkappi veidikeseks (siis ei lagune hakk-kotlet praadimisel laiali).
Kuumuta pannil õli. Pane hakk-kotletid pannile ning prae 5 minutit mõlemalt poolt (kokku siis 10 minutit).

Soojenda hamburgerikuklid. Määri alumisele kuklipoolele sinepit ja majoneesi. Tõsta peale jääsalat, sibula-, tomati- ja kurgiviilud. Aseta peale praetud hakk-kotlet ning kata teise kuklipoolega.

Allikas:nami-nami
Peakokk: Tristan



Tiramisu




200 g kaeraküpsiseid (Digestive) küpsiseid
70 g võid
3 tl želatiini
2 dl tuhksuhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1 sl sidrunimahla
200 g maitsestamata toorjuustu
200 g hapukoort
1 dl tükeldatud mandleid
2 dl vahukoort
Peale:
kakaopulbrit (magustamata)

Mõõda želatiin kuumakindlasse väiksemasse nõusse ja lisa 1/2 kl külma vett, hoia külmas.
Vooderda vorm küpsetuspaberiga.
Peenesta küpsised ja sega sulavõiga, suru segu vormi põhja.
Vahusta vahukoor, lisa toorjuust, tuhksuhkur ja vanilje ning vahusta veel pisut, lisa hapukoor.
Kuumuta pundunud želatiini kuni selle lahustumiseni. Lisa vahule želatiin ja mandlitükid.
Vala vormi ja hoia üks öö külmas, peale sõelu kakaopulber.


Peakokk: Axel



3. tund - 11. veebr.

FRIKADELLISUPP

praadimiseks veidi õli
3 kooritud porgandit
100 g tükk kooritud juursellerit või 2-3 varssellerivart (või mõlemaid!)
1 porru (eelkõige valge ja heleroheline osa)
2 l puljongit või vett
4-6 kooritud kartulit
soola (kui kasutad vett)

Frikadellid:
500 g kodust hakkliha
1 muna
1 hakitud ja õlis praetud sibulat
soola ja musta pipart

Lisaks:
hakitud värsket tilli
hakitud värsket peterselli

Tükelda porgandid, seller ja porru, prae poti põhjas õlis kergelt läbi. Lisa kuum vesi või puljong ning keeda tasasel tulel 10 minutit.
Lisa tükeldatud kartul ja keeda veel 10 minutit.
Frikadellide tegemiseks sega kausis hakkliha, muna, sool, pipar ning õlis kergelt läbi praetud hakitud sibul. Sega ühtlaseks, siis vormi sellest märgade käte abil väikesed lihapallid, võttes umbes teelusikatäie hakkmassi.
Kui soovid selget suppi, siis kuumuta eraldi potis vesi keemiseni, lisa lihapallid ning keeda neid seni, kuni lihapallid pinnale kerkivad. Tõsta seejärel vahukulbiga välja ning lisa supile. Kui soovid maitsekamat suppi, siis võid lisada hakklihapallikesed otse supi sisse ja keeta, kuni need pinnale kerkivad. Sellisel juhul jääb supileem hägune.


Serveerimisel puista supile hakitud tilli, peterselli, küüslauguvõrseid vm.

Allikas: nami-nami
Peakokk: Siim


Kanavokk nuudlitega

2 porgandit
1 sibul
6 cm porru valget osa
2 sl õli
3 tl karrit
300 g broilerifileed
2-4 dl vett
2 sl sojakastet
1/2 paprikat
2 dl konservmaisi
1 tl paprikapulbrit
150 g krevette

nuudlid

Koori ja tükelda porgand ja sibul viiludeka, porru ratasteks ning paprika kuubikuteks. Kanafilee tükelda suupärasteks tükkideks. Kuumuta pannil õli, lisa karri ja kanatükid.  (Krevetid prae võiga eraldi). Prae pidevalt segades pruunistumiseni, lisa porgand , sibul ja porru ning sega aeg-ajalt. Lisa vesi ja hauta toitu kaane all umbes 10 minutit. Lisa paprika , mais ja sojakaste. Kuumuta kuni 5 minutit.
Serveeri nuudlitega.

Peakokk: Reio


Kausikook karamellikreemi ja pohlamoosiga

Põhi:
4 muna
2 sl suhkrut
2 sl fariinsuhkrut
2 sl nisujahu
2 sl kakaopulbrit

Karamellikreem:
4 sl suhkrut
3 muna
2 dl kohvikoort
2 dl piima
2 sl nisujahu
400 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
2 dl 35 % koort

Vahele:
1-2 banaani
1 väike purk konservaprikoose (250 g)
2 dl pohlamoosi

Peale:

riivitud tumedat šokolaadi

Põhja jaoks vahusta munad suhkruga, sõelu sisse jahu ja kakao, sega ettevaatlikult segamini. Tõsta tainas võiga määritud ja jahuga üle puistatud rõngasvormi (24 cm) ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Jahuta ja lõika või rebi põhi tükkideks.

Kreemi jaoks klopi munad lahti, lisa jahu ja klopi, kuni segu on ühtlane. Kuumuta poti põhjas suhkur karamelliks, lisa kohvikoor ja piim ja sega kuni karamell on lahustunud. Nirista kuum piimasegu munade hulka, sega pidevalt. Seejärel kalla kogu kraam potti tagasi, alanda kuumust ja kuumuta kuni segu pakseneb, aga ära lase keema tõusta. Jahuta ruttu – näiteks külmaveevannis. Tõsta kreem külmikusse. Vahusta koor, lisa kohupiim ja jahtunud karamellikreem. Sega ühtaseks.

Tõsta kaussi kiht kreemi, sellele biskviiditükid, sellele omakorda moosi, banaanitükid ja tükeldatud konservaprikoosid, lao nii umbes 3 sellist kihti. Pealmiseks kihiks jääb kreem. Peale riiivi šokolaadi. Võid serveerida seda ka väikestes magustoidukaussides või pokaalides.

Allikas: perenaine
Peakokk: Janar














No comments:

Post a Comment