Monday, October 28, 2024

5.c

9. dets. 

Praetud Mozzarella

400 g mozzarella juustu
2 tk muna
1.25 dl nisujahu
2.5 dl riivsaia
soola
musta pipart
Praadimiseks: õli

Lõika mozzarella paksemateks pulkadeks.
Paneeri juustupulki esmalt jahus, siis lahtiklopitud munas ja seejärel soola ja pipraga maitsestatud riivsaias.
Prae paneeritud juustupulki kuumas õlis või fritüürseadmes 1-2 minutit, kuni juust on sulanud ja riivsai on kuldpruun.
Tilguta peale sidrunimahla ja serveeri kohe.
PS! Et juust välja ei voolaks, ära lase õlil liiga kuumaks minna ja hoia potis korraga umbes 1,5-2 cm õli.

Allikas: nami-nami


TOMATI-KURGISALAT

200 g tomatit
200 g värsket kurki
värsket tilli

Hapukoorekaste:
1-2 dl hapukoort
suhkrut
soola ja musta pipart

Puhasta ja pese tomatid ja kurgid. Lõika korrapärasteks tükkideks. Haki  till.
Maitsesta hapukoor soola, pipra ja suhkruga, vala ülejäänud salatiainetele.

Allikas: nami- nami



Juustušnitsel

400 g juustu
2 tk lahtiklopitud muna
riivsaia
praadimiseks õli

Lõika juust umbes sentimeetripaksusteks viiludeks. Kasta juustuviilud lahtiklopitud munasse*, seejärel veereta hoolega riivsaias, nii et juustuviil oleks ümberringi riivsaiaga kaetud.
Prae kiiresti kuumal pannil õlis.
Juustušnitsel on parim kuumalt, kohe peale valmistamist. Kõrvale paku värsket salatit ja nt majoneesi-hapukoorekastet.
* Soovi korral kasta juustuviil esmalt jahusse ja alles siis munasse.

Allikas: nami-nami
Peakokk: Mari-Liis


Brownie

200 g võid
200 g tumedat šokolaadi
100 g jahu
50 g kakaod
3 L suuruses muna
200 g suhkrut
70 g mandlilaaste

Eelsoojenda ahi 180 või 160 kraadini, kasuta pöördõhuga režiimi.
Sulata madalal kuumusel või ja lisa tükeldatud šokolaad. Sulata edasi veevannil kuniks või ja šokolaad on vedel ja segunenud. Tõsta jahtuma.
Vahusta munad ja suhkur tihkeks vahuks mikseri maksimaalselt kiirusel umbes 6-8 minutit.
Lisa sõelutud kakao muna-suhkru seguga.
Lisa jahtunud või-šokolaadisegu munasegule. Sega ühtlaseks ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud 20-22 cm vormi.
Raputa peale mandlilaastud ja küpseta ahjus 25 minutit.
Tõsta jahtuma ja serveeri.

Allikas: retseptisahtel
Peakokk: Anna Sofia


okt.

Soolased muffinid singi ja juustuga

300 g speltajahu
100 g riivitud mozzarellat
100 g sinihallitusjuustu
2 tl küpsetuspulbrit
100 g sinki
100 g sulatatud võid
2 muna
250 ml väherasvast petti
Värsket maitserohelist
Soola

Haki 100 g sinki.
Sega kokku 300 g speltajahu,2 tl küpsetuspulbrit, värsket maitserohelist, soola, 100 g riivitud mozzarellat ja 100 g sinihallitusjuustu.
Lisa segule 100 g sulatatud võid, 2 muna ja 250 ml väherasvast petti.
Tõsta segu muffinivormidesse ja tõsta 180 kraadi juures 20 minutiks ahju.

Alikas: retseptisahtel
Peakokk: Liisa Marie D’Aloja


Koorene kanapasta

400g pennesid
300g kanafileed
Väike vahukoor
1 merevaik
2 tomatit
1 paprika
2 küüslaugu küünt
Veidike porrut

Pane makaronid keema. Kuumutada kastrulis õli ja lisada juurde küüslauk ning porru. Kuumutada veidi ja lisada tükeldatud kana. Pruunistada kana ning maitsestada (broilerimaitseaine ja karriga). Kui kana hakkab juba valmis saama lisada tükeldatud paprika ja tomat. Kuumutada ja lisada koor. Segada ja lisada umbes pool merevaigust (oleneb. kui paksu kastet soovite). Maisestada soola ja pipraga. Makarone tasub kindlasti keeta soolases vees (öeldakse, et vesi peaks olema umbes sama soolane kui merevesi) ja potile kaant mitte peale panna. Kui penned on valmis, valada ära vesi ja segada kokku kastmega. Serveerida ja lisada parmesani.

Allikas: love of food
Peakokk: Mari-Liis


Šokolaaditükkidega küpsised

200 g toasooja pehmet võid
60 g valget suhkrut
60 g heledat muscovadot või fariinsuhkrut (kui tumedat suhkrut ei ole, pole tarvis sellepärast küll poodi joosta, kasuta lihtsalt kokku 120 valget suhkrut)
220 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit (võib ka söögisoodat kasutada)
näpuotsaga soola
2 sl külma vett
1 sl vaniljesuhkrut
100 g piimašokolaadi

1. Mikserda pehme või suhkrutega kreemiks. Sega jahu küpsetuspulbri (või sooda) ja soolaga. Vala jahu võikreemi juurde, lisa ka kaks supilusikatäit vett ja sega ühtlaseks.
2. Haki šokolaad, aga proovi teha mitte väga peent pudi. Eks seda pudi tekib ikka hakkides, aga mõned veidi suuremad (u 0,5 mm läbimõõduga) tükid võiks ka jääda- need sulavad niiii mõnusaks küpsiste sees. Sega šokolaaditükid taina hulka.
3. Tõsta tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kuhjakesed. Seda on hea teha kahe supilusikaga – võtad ühe supilusikaga kausist tainatörtsu ja teise supilusikaga lükkad selle plaadile. Vormi käega plaadil küpsised veidi ümaramaks ja vajuta madalamaks.
4. Et küpsised vajuvad küpsedes veelgi laiemaks, tuleb nende vahele kindlasti jätta ruumi. Paras on ühel ahjuplaadil küpsetada korraga 7 küpsist. Ma ise küpsetangi kahes jaos: kõigepealt 7 küpsist ja siis ülejäänud 7.
5. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures u 13-14 minutit, kuni küpsised on alt ja külgedelt veidi värvi saanud, aga seest veel pehmed. Küpsetuspulbri mõjul tõusevad küpsised vahepeal ahjus kõrgemaks, see aga hiljem taandub.
6. Tõsta plaat ahjust, lase küpsistel plaadil 10 minutit seista ja tõsta seejärel laiema pannilabida või spaatli abil ettevaatlikult (sest nad võivad esialgu veel pehmevõitu olla) restile jahtuma. Kui sul resti ei ole, lase jahtuda sealsamas ahjuplaadil. Esialgu ahjust võttes tunduvad küpsised väga pehmed, aga muretsemiseks ei ole põhjust – jahtudes nad muutuvad kõvemaks ja mõnusalt muredaks.
⭐︎Kes soovib ja kodus on, võib lisada ka ühe muna (S või M suurus). Aga siis jäta 2 sl vett lisamata.

Allikas: siit nurgast ja sealt nurgast
Peakokk: Nora

No comments:

Post a Comment