Eelroog - Kiire kakkliha pitsaPeakokk: Karl - Romet Uljas.
2 Pitsapõhja
1 Sibul
200g hakkliha
Pipar, sool.
3 sl ketšupit ja tomatikastet
2 väiksemat korservikurki
1 tl maitseainet
100g riivjuustu
- Haki sibul.
- Pane pann sooja.
- Tulisele pannile pane hakkliha ja hoolitse praadimislabidaga selle eest, et ei jääks suuri lihtatükke.
- Praadimise ajal sega ja pööra hakklihatükikesi pannil.
- Kui liha hakkab pruunistuma, lisa hakitud sibul. Maitsesta soola ja pipraga.
- Aseta pitsapõhjad ahjupannile ning määri neile tomatikastet.
- Jaota põhjadele hakkliha - sibula segu ning raputa peale maitseainet.
- Viiluta konservkurk ja jaota pitsale.
- Riivi juust ja puista kõige peale. Küpseta ahjus, kuni juust on sulanud.
Maasika-šokolaadi küpsisetort
Kogus | Koostis- ja maitseained | 1 | pakk | heledaid Kalevi küpsiseid (nt vanillimaitselisi) | 1 | pakk | šokolaadimaitselisi Kalevi küpsiseid | 400 | g | Vahukoor | 150 | g | maasikamaitselist kohupiimakreemi | 300 | g | Aedmaasikad | 50 | g | Kalevi piimašokolaadi | 50 | g | Kalevi valget šokolaadi |
| kohvi immutamiseks |
| |
Kohupiimakreemi valmistamiseks vahustada pool vahukoore kogusest, lisada sellele kohupiimakreem ning 100g tükeldatud maasikaid. Laduda kohviga immutatud küpsised alusele kihiti nõnda, et tumedad kihid vahelduksid heledate kihtidega. Küpsisekihtide vahele määrida kohupiimakreem ning puistada riivitud piimašokolaadi. Pealmiseks kihiks jätta küpsised. Enne kaunistamist võib tordi asetada mõneks ajaks külma. Kaunistamiseks vahustada vahukoor ning segada sinna hulka riivitud valge šokolaad. Katta tort vahukoore- valge šokolaadi seguga ning kaunistada ülejäänud maasikatega.
No comments:
Post a Comment