Wednesday, October 3, 2012

7a

 

 Kurgisalat krevettidega

1 pikk kurk
200g krevette soolavees

kaste:
3sl sojakastet
1sl riisiäädikat
1sl suhkurt

Lõika kurk imeõhukesteks viiludeks ja pane segamiskaussi. Ühenda kastmeained omavahel ning vala kaste kurgi viiludele. Lase 10 minutit maitsestuda. Seejärel tõsta kurgid serveerimis alusele nii, et vedelikku väge palju kaasa ei tule. Jaga salatiportsjonitele võrtselt krevetid ja nirista peale veidi kastet. Serveeri kohe.

 

peakokk Ann

 

Vokiroog munanuudlitega

 1 kanafilee

1 küüslauguküüs

2 cm ingverijuurt

1 tšillipipar

10 cm porrulauku

1 roheline paprika

1 punane paprika

1 purk (225 g) konserveeritud bambusevõrseid

200 g külmutatud herneid

250 g munanuudleid

50 g maapähkleid või india pähkleid

3-4 sl tumedat sojakastet

poole sidruni mahl

3 sl õli praadimiseks

Lõika kanafilee kuubikuteks. Haki küüslauk, ingver ja tšilli peeneks, viiluta porrulauk. Puhasta paprikad ning lõika kas ribadeks või meelepäraste kujudega tükideks. Nõruta bambusevõrsed. Vala külmutatud herned sulamise kiirendamiseks sõelal kuuma veega üle. Keeda munanuudleid vastavalt pakil toodud juhistele, kuid veidi vähem aega, sest pannil küpsevad need veel edasi. Kuumuta vokpannil õli ning prae selles küüslauku, ingverit ja tšillit umbes 3 minutit. Pane juurde ülejäänud koostisained ning sega taas. Maitsesta sojakastme ja soovi korral ka sidrunimahlaga. Jätka praadimist, kuni kõik ained on läbi kuumenenud. Serveeri kohe.

 

 

peakokk Anna

Ricotta-tiramisu põldmarjadega



Kellele meeldib itaalia magustoit - tiramisu, aga soovib valmistada lahjemat versiooni siis võib traditsioonilises tiramisus kasutatava mascarpone ja vahukoore asemel kasutada ricottat ja maitsestamata jogurtit - ning ma garanteerin, et te ei pea maitses pettuma.
-
Ligikaudu 6 portsjonile
KogusKoostis- ja maitseained
250  g Ricotta-kohupiim
150  g Maitsestamata jogurt (või maasikajogurt)
35  g Harilik sarapuupähkel
35  g Demerara suhkur
2  tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1  väike tass Espresso (või kange kohv)
100  g Savoiard küpsised
200  g Põldmari (sobivad ka külmutatud)

Valmistusaeg:
+ 30 minutit maitsestumiseks külmkapis
1. Sega kokku ricotta, jogurt ja suhkur. Lisa vanillikstrakt ning hakitud metsapähklid.
2. Valmista kange kohv ning jahuta.
3. Kasta kiiresti vajalik kogus küpsiseid jahtunud kohvisse ning aseta need ristkülikukujulisse serveerimisnõusse või poolita küpsised ja lao need magustoidupokaalidesse.
4. Määri peale ricotta-segu, järgmiseks lao uuesti küpsised ning nende peale külmutatud värsked põldmarjad. Viimaseks kihiks jäta ricotta-segu.
5. Kata nõu toidukilega ja jäta külmkappi umbes 30 minutiks tahenema. Soovi korral puista enne serveerimist desserdile peale kakaopulbrit.
Allikas: Toidutare
Peakokk: Kristin

 

No comments:

Post a Comment