Kurgisalat krevettidega
1 pikk kurk
200g krevette soolavees
kaste:
3sl sojakastet
1sl riisiäädikat
1sl suhkurt
Lõika kurk imeõhukesteks viiludeks ja
pane segamiskaussi. Ühenda kastmeained omavahel ning vala kaste
kurgi viiludele. Lase 10 minutit maitsestuda. Seejärel tõsta kurgid
serveerimis alusele nii, et vedelikku väge palju kaasa ei tule. Jaga
salatiportsjonitele võrtselt krevetid ja nirista peale veidi kastet.
Serveeri kohe.
peakokk Ann
Vokiroog munanuudlitega
1 kanafilee
1 küüslauguküüs
2 cm ingverijuurt
1 tšillipipar
10 cm porrulauku
1 roheline paprika
1 punane paprika
1 purk (225 g) konserveeritud bambusevõrseid
200 g külmutatud herneid
250 g munanuudleid
50 g maapähkleid või india pähkleid
3-4 sl tumedat sojakastet
poole sidruni mahl
3 sl õli praadimiseks
Lõika kanafilee kuubikuteks. Haki küüslauk, ingver ja tšilli peeneks, viiluta porrulauk. Puhasta paprikad ning lõika kas ribadeks või meelepäraste kujudega tükideks. Nõruta bambusevõrsed. Vala külmutatud herned sulamise kiirendamiseks sõelal kuuma veega üle. Keeda munanuudleid vastavalt pakil toodud juhistele, kuid veidi vähem aega, sest pannil küpsevad need veel edasi. Kuumuta vokpannil õli ning prae selles küüslauku, ingverit ja tšillit umbes 3 minutit. Pane juurde ülejäänud koostisained ning sega taas. Maitsesta sojakastme ja soovi korral ka sidrunimahlaga. Jätka praadimist, kuni kõik ained on läbi kuumenenud. Serveeri kohe.
peakokk Anna
Ricotta-tiramisu põldmarjadega
Kellele
meeldib itaalia magustoit - tiramisu, aga soovib valmistada lahjemat
versiooni siis võib traditsioonilises tiramisus kasutatava mascarpone ja
vahukoore asemel kasutada ricottat ja maitsestamata jogurtit - ning ma
garanteerin, et te ei pea maitses pettuma.
Ligikaudu 6 portsjonile
|
+ 30 minutit maitsestumiseks külmkapis
1. Sega kokku ricotta, jogurt ja suhkur. Lisa vanillikstrakt ning hakitud metsapähklid.
2. Valmista kange kohv ning jahuta.
3.
Kasta kiiresti vajalik kogus küpsiseid jahtunud kohvisse ning aseta
need ristkülikukujulisse serveerimisnõusse või poolita küpsised ja lao
need magustoidupokaalidesse.
4. Määri peale ricotta-segu,
järgmiseks lao uuesti küpsised ning nende peale külmutatud värsked
põldmarjad. Viimaseks kihiks jäta ricotta-segu.
5. Kata nõu
toidukilega ja jäta külmkappi umbes 30 minutiks tahenema. Soovi korral
puista enne serveerimist desserdile peale kakaopulbrit.
Allikas: Toidutare
Peakokk: Kristin
No comments:
Post a Comment