Tuesday, October 2, 2012

6c


 Kartuli-hakkliha vorm

 10 kartulit
 1 sibul
 300 g hakkliha
 1 tl paprikapulbrit
 1 tl soola
 4 dl lihapuljongit
 ( riivjuustu)
 Koori kartulid ja lõika õhukesteks viiludeks. Koori sibul ja haki peeneks. Pruunista hakkliha omas rasvas, lisa hakitud sibul ja lase ka sibulal kergelt pruunistuda. Maitsesta segu soola ja paprikapulbriga. Pane madalasse määritud vormi kihiti kartuliviile ja hakkliha. Lisa lihaleem ja pane vorm umbes tunniks ajaks ahju 200 kraadisesse kuumusesse.Proovi vahetavahel kartulite küpsust ja vajaduse korral lisa lihapuljongit.Kui soovid, et vormiroog oleks pealt pruunikas, puista see enne küpsetamist üle riivjuustuga ja lisa pinnale mõned võitükikesed.
 Peakokk: Kärt

 Šokolaadiglasuuriga pähklikook

põhi:
120 g. võid
3 dl.nisujahu
näpuotsaga soola
1,5 sl sidrunimahla
2 sl külma vett
kate:
3 muna
2,5 dl siirup
1 dl fariinisuhkur
4 sl sulatatud võid
1 tl sidrunimahla
1 tl vaniljesuhkur
sool
5 dl metsapähkleid
glasuur:
150 g tumedat šokolaadi

Haki külm või soola ja jahuga segi.Lisa sidrunimahla-veesegu ning sega ühtlaseks tainaks.Vajuta see 26 cm läbimööduga võitatud koogivormi põhja ja äärtele.Küpseta 225 kraadi juures15 min.Vahusta munad fariinisuhkruga ja sega hulka ülejäänud täidise koostisained v.a. pähkild. Viimaks lisa ka pähklid ja vala täidis eelküpsetatud põhjale. küpseta veel 30 min.ja lase jahtuda. Glasuuriks sulata šokolaad ja nirista koogile.

Peakokk: Kai-Riin

No comments:

Post a Comment