Wednesday, October 3, 2012

9a

Kiire singi -juustupirukas


2 pk pärmi-lehttainast
250 g tugevamaitselist suitsusinki
200 g riivitud juustu
(100 g sinihallitusjuustu)
1 punane ja 1 kollane paprika
värsket peterselli
Määrimiseks 1 muna

* Pane ahi 225 kraadi juurde soojenema.
* Rulli üks lehtaigna pakk ahjuplaadi suuruseks ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile.
* Lõika sink ja puhastatud paprikad kuubikuteks. Laota taignale pool riivitud juustust. Seejärel singikuubikud, paprikakuubikud ja hakitud petersell. Puista peale ülejäänud riivitud juust ja pudendatud sinihallitusjuust.
* Rulli ka teine taignapakk plaadisuuruseks, tõsta täidise peale.
* Lõika taignaääred noaga sirgeks ja vajuta kahvliga kokku.
* Määri pealt munaga ning küpseta eelsoojendatud ahjus 10-15 minutit või kuni pirukas on kuldpruun.
* Söö ahjusoojalt.
Peakokk: Kristina

Pastaroog peedi ja sinihallitusjuustuga

Sinihallitusjuust ja rukola tasakaalustavad selles roas peedi magusust. Kui kasutad varem valmis keedetud peeti, siis valmib see roog üsna kiirelt. 

  • 200 g penne makarone
  • 1 suur sibul
  • 1 küüsluguküüs
  • õli
  • 75 g sinihallitusjuustu
  • 300 g keedupeeti
  • 1,5 dl kohvikoort
  • soola
  • pipart
  • peotäis rukolat
Keeda makaronid, kurna. Haki sibul ja küüslauk peeneks. Kalla pannile törts õli ja prae kuni sibul on klaasjas. Lisa koor, murenda sisse hallitusjuust, sega. Lisa riivitud keedupeet, soola ja pipart ja kuumuta kõik läbi. Lisa hakitud rukolat, lisa makaronid, sega ruttu läbi ja serveeri kohe. 

Allikas: Perenaine.ee

Peakokk: Lisete

Šokolaadibrownied piparmündiga


KogusKoostis- ja maitseained
4  tk Muna 
180  g Nisujahu
1  peotäis Piparmünt (värsked lehed)
250  g Või
300  g Suhkur
300  g Tume šokolaad


1. Peenesta piparmündilehed, pane koos 2-3 spl suhkruga uhmrisse ja suru ühtlaseks massiks (selleks tööks on hea kasutada ka köögikombaini).
2. Sulata või, lisa juurde 200g hakitud tumedat šokolaadi ja sega hästi läbi, kuni šokolaad on täiesti sulanud ning segu ühtlane. Lisa suhkur, sega, ja lase segul pisut jahtuda. Lisa ühekaupa munad ja kõige lõpus jahu ning ülejäänud 100g hakitud šokolaadi (sulatamata kujul). Sega  ühtlaseks ja kalla mass 24x24 cm suurusse koogivormi. Küpseta 160-kraadises ahjus ca 40 minutit.
3. Kontrolli küpsust puutikuga. Lõika serveerides plaadikoogist välja paraja suurusega ruudukujulised koogikesed.

Allikas: Toidutare



Peakokk: Karliisa

No comments:

Post a Comment