Thursday, October 4, 2012

8a

Kartuli-kana-fetasalat


Toitev kanasalat, mille puhul kaste serveeritakse eraldi.
-
Arvuta kogused ümber portsjonile

KogusKoostis- ja maitseained
1  tk jääsalat
1  purk fetajuust õlis
6  tk keedetud kartul
200  g kirsstomatid
2  väikest purki ananassitükid omas mahlas
0.5  tk värske pikk kurk
4  tk kanafilee 

sool
Must pipar
KASTE
1.5  sl sidrunimahl
1  sl suhkur
2  tk purustatud küüslauguküüs

sool
Must pipar

värske hakitud till
3  dl paks maitsestamata jogurt või 10% hapukoor 


Valmistusaeg:
Sega kokku kaste ja pane külmkappi maitsestuma. Pruunista kanafileesid pannil õlis mõlemalt poolt 6-7 minutit, maitsesta soola ja pipraga. Lõika jahtunud kanaliha kuubikuteks, nirista üle ananassikonservi vedelikuga ja sega läbi. Nõruta fetajuust sõelal. Rebi jääsalat tükkideks ning poolita kirsstomatid. Lõika kartulid ja kurk pooleks ning viiluta õhukeselt. Pane vaagnale tomati-kurgitükid ja jääsalat, laota peale fetajuust ja kartuliviilud ning kõige lõpuks kanatükid. Serveeri eraldi salativaagen ja kastmekauss.

Allikas: toidutare
Peakokk: Kerli

Pitsa

PÕHI: 5dl nisujahu
2tl küpsetuspulbrit
0,5tl soola
50g võid
2dl vett

TÄIDIS: 300g sinki
1 väike paprika
150g riivjuustu
4 tomatit
pitsamaitseainet
ketsupit



Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga, lisa või ja näpi sõrmedega ühtlaseks puruks. Vala vähehaaval juurde vesi, samal ajal tainast sõtkudes. Taigen on valmis kui see on ühtlane, sile ja rullitav. Tõsta rullitud taigen jahuga üleriputatud ahjuplaadile. Tükelda sink ja paprika, viiluta tomatid. Kata taigen ketsupiga ja lao sinna tomativiilud, kata singi ja paprikatükkidega. Raputa peale pitsamaitseainet ja riivjuust. Küpsetamiseks kasuta ahju altkuumust ja temperatuur keera 250 kraadini.





Peakokk: Brigita


Mandariinitiramisu

Peakokk: Karolin

No comments:

Post a Comment