Friday, October 19, 2012

8b




Kana- virsiku salat


2 õuna
NATUKE  ingverit
1 hiina kapsas
120g kreeka pähkleid
2 suitsukana koiba
1 virsiku konserv

Kastmeks :

1 lahja majonees
1 maitsestamata jogurt
2 tl soola
1 tl suhkrut

Tükelda salati koostisosad väikesteks tükkideks. Sega kokku kastme koostisosad. Ja sega kõik omavahel kokku.

Peakokk: Sanna

Pasta-hakklihavorm parmesani ja mozzarellaga

450g pastat
1sl õli
500g hakkliha
3 küüslauguküünt
500g tomatikastet
1 puljongikuubik
3 dl vett
1,5 dl 10% koort
1,5 dl riivitud Parmesani
1 tl kuivatatud punet
1tl kuivatatud basiilikut
200g riivitud mozzarellat
Pruunista hakkliha pannil õlis. Lisa purustatud küüslauk, tomatikaste, pudendatud puljongikuubik, vesi, koor, parmesan, pune ja basiilik. Hauta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades 30 minutit. Keeda pasta rohkes soolakas vees ning nõruta. Sega kokku pasta ja hakklihakaste, kalla võitatud ahjuvormi. Riputa peale riivitud mozzarella ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 20-25 minutit.
Peakokk: Gerli

Valgete ööde tiramisu


 
Selle retsepti eripäraks on läbikuumutatud muna ja vähemtähtis pole ka see, et saad desserdi varakult valmis teha.


Ligikaudu 10 portsjonile


300 g Biskviitküpsised
3 dl Kohv (kange)
(3 spl Tsitrusliköör)

6 tk Muna 

5 spl Suhkur
500 g Mascarpone
1.5 dl Suhkur + Vesi
100 g Tume šokolaad (apelsiniga)
1 - 2 spl Kakaopulber 

Valmistusaeg: 

+ 3 kuni 12 tundi külmikus

1. Maitsesta jahe kohv likööriga, jäta ootele. Mikserda munakollased 5 sl suhkruga ühtlaseks ning seejärel vahusta kuumaveevanni kohal seni, kuni munavaht tiheneb ja on kuum. Jahuta ja sega mascaprone’ga ühtlaseks kreemiks.

2. Vala siirupi jaoks mõeldud suhkur potti ja lisa peale nii palju vett, et see suhkru vaevu kataks. Kuumuta keemiseni. Vahusta munavalged kohevaks ning vala mikserdamise käigus juurde kuum siirup. Vahusta ühtlaseks. Ühenda ettevaatlikult mõlemad vahud. Tõsta küpsised korraks kohvi sisse, aseta serveerimisnõusse ja kata kreemiga. Sõelu peale mõrukakao ja riivitud šokolaad. Hoia vähemalt 3 tundi, veelgi parem üleöö, jahedas.
Allikas: toidutare

Peakokk: Birgit

No comments:

Post a Comment