Thursday, February 7, 2013

6a

Kodujuustu-peekonipirukas

 

Koostis Koostis- ja maitseained
4 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
150 g Või (toasoe)
200 g Kohupiim
1 tk Muna
1 tl Sool
TÄIDIS
1 tk Sibul (suur) või
0.5 - 1 tk Porrulauk
3 tk Muna
2 dl Riivjuust
400 g Kodujuust
1 tl Sool
3 spl Basiilik (värske, hakitud)
100 g Toorsuitsupeekon
KAUNISTAMISEKS
250 g Kirsstomat

Must pipar (purustatud)

Basiilik (värske)

Serveeri mahedat kodujuustupirukat õli-veiniäädikakastmega maitsestatud kurgi-tomatisalatiga. Maitseb parimalt samal päeval. Kuumalt on seda raske lõigata, seepärast lase pirukal enne serveerimist leigeks jahtuda.
Valmistusaeg: 40-60 minValmistamisaeg 20 minutit + 35 minutit ahjus
Kogus: 1 portsjon
Näpi või küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahuga segamini. Lisa muna ja kohupiim ning sega kiirelt tainaks. Vooderda 24 cm läbimõõduga pirukavorm seest küpsetuspaberiga, suru tainas vormi põhja ja külgedele ning pane täidise valmistamise ajaks külma.
Prae ribadeks lõigatud peekon pannil krõbedaks. Lisa tükeldatud porru või sibul ja kuumuta mõni minut koos peekoniga. Lase hetke jahtuda ja sega kõik täidiseained kokku. Kalla täidis põhjale, laota peale pooleks lõigatud kirsstomatid ja jahvata peale musta pipart. Küpseta 200-kraadises ahjus 30–35 minutit, kuni pirukas saab kauni värvi. Kui pirukas on pisut jahtunud, kaunista värske basiilikuga.
Kogus 8-le inimesele.

Allikas: toidutare
Peakokk: Eliise

Suitsukana-sinihallitusjuustukastmes tagliatelle







2 spl Õli
2 tk Punane sibul
3 küünt Küüslauk
400 g Suitsukana

Sool

Must pipar
0.5 dl Valge vein (kuiv)
2 dl Rõõsk koor (35%-line)
150 g Sinihallitusjuust
200 g Tagliatelle   
200 g Kirsstomat

Lehtpetersell
Mahedamaitseline sinihallitusjuustukaste, millele annab meeldivat maitset suitsukana. Võid kasutada nii suitsutatud kanafileed, -kintse kui ka -koibi.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
Kuumuta ribadeks lõigatud punast sibulat ja hakitud küüslauguküüsi mõni minut kastrulis õlis. Lisa tükeldatud suitsukanatükid. Prae veel paar minutit ning maitsesta soola ja musta pipraga. Kalla juurde valge vein ja lase korraks keema tõusta. Vala hulka vahukoor ja murendatud sinihallitusjuust. Keeda 5 minutit, kuni kaste pakseneb. Vahepeal keeda pasta soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ja vala kastme hulka. Lisa ka poolitatud kirsstomatid ja hakitud lehtpetersell. Serveeri kohe.

Allikas: toidutare
Peakokk: Sille


Magusad saiakesed
 
 
40 saiakest.
Taigen:
150 g võid või margariini
5 dl piima
50 g toorpärmi (või üks pakk kuivpärmi)
1 dl suhkrut
1/2 tl soola
850 g jahu
Täidis:
100 g toasooja võid või margariini
1 dl suhkrut
2 spl kaneeli
Pintseldamiseks:
1 muna
Kaunistuseks:
hakitud mandleid või pärlisuhkrut

Valmistusõpetus:
1. Sulata või või margariin kastrulis. Lisa piim ja soojenda 37 kraadini(keha soojus).
2. Pane kausi (3-4L) põhja pärm.Vala või ja piimasegu pärmile peale ja sega kuni pärm on lahustunud.Lisa suhkur ja sool.
3. Siis lisa jahu ja sega käega 10 minutit või masinaga 5 minutit kuni taigen on pehme ja ei kleepu enam kausi külge.
4. Lase taignal seista rätiku all ca 30 minutit.
5.Rulli taigen nig määri sulavõiga. Peale raputa suhkru-kaneelisegu. keera rulli ning lõika väikesed kettad. Aseta need plaadile nig tee peale kääridega sisselõiked, määri munaga ja sinna raputa veel suhkru-kaneelisegu
7. Lase seista 30-40 minutit, et nad saaksid paisuda. Rätiku all.
8. Pintselda enne ahjupanekut saiakesed munaga, paned kaunistuse(kui tahad) ja siis küpseta 250 kraadi juures 5-8 minutit.
Peakokk. Lisanna

 

No comments:

Post a Comment