Singi-ananassipirukas sinihallitusjuustuga
Sinihallitusjuust sobib suurepäraselt singi ja ananassiga.
Kellele aga sinihallitusjuust tundub liiga tugeva
maitsega, võib piruka valmistamisel kasutada
mahedamat kodumaist juustu.
Koostis | Koostis- ja maitseained | |
PÕHI | ||
500 g | Lehttainas | |
KATE | ||
300 g | Kalkunisink | |
1 tk | Paprika | |
1 tk | Suvikõrvits (väike) | |
1 spl | Õli | |
3 dl | Rõõsk koor 10%-line | |
100 g | Sinihallitusjuust | |
227 g | Ananassikonserv (väike purk) | |
2 tk | Muna |
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 10 portsjonit
Kata ahjuplaat lehttainaga.
Viiluta suvikõrvits ja paprika, kuumuta õlis poolpehmeks
ja laota tainale. Puista peale tükeldatud sink ja seejärel nõrutatud
ananass. Vala koor potti, kuumuta, murenda sisse
juust ja sega, kuni juust on sulanud. Lase natuke jahtuda,
siis klopi hulka munad ja vala pirukale.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
Viiluta suvikõrvits ja paprika, kuumuta õlis poolpehmeks
ja laota tainale. Puista peale tükeldatud sink ja seejärel nõrutatud
ananass. Vala koor potti, kuumuta, murenda sisse
juust ja sega, kuni juust on sulanud. Lase natuke jahtuda,
siis klopi hulka munad ja vala pirukale.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
Allikas: toidutare
Peakokk: Agnes
Juustukana
Maitsestatud riivsai koos küpse juustuga annab kanafileele
mõnusa maitse ning säilitab liha mahlasuse. Serveeri kartulipudru ja
värske salatiga.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
Koostis | Koostis- ja maitseained | |
4 tk | kanafilee | |
1 dl | Riivsai | |
0.5 tl | Karri | |
3 sl | riivitud juust (näiteks Valio Forte või Parmesan) | |
1 sl | hakitud petersell | |
1 sl | Pitsamaitseaine | |
1 tl | sool | |
0.25 tl | Must pipar | |
4 sl | või |
Sega omavahel riivsai, karri, juust, petersell,
pitsamaitseaine, sool ja pipar. Keeruta kanafileesid segus nii, et need
on täielikult kaetud. Sulata või ning kalla ahjuvormi või väiksemale
ahjupannile, aseta sinna fileed. Kui riivsaiasegu jäi järele, raputa
peale ka see. Küpseta rooga ahjus 175°C juures 40 minutit, pöörates
fileed vahepeal korra ümber. Kui pann kipub kuivaks jääma, lisa veidi
võid.
Allikas: toidutare
Peakokk: Brigita
Daimi-kook
Koostis |
Koostis- ja maitseained |
|
2 tk | Muna | |
2 dl | Suhkur | |
1 dl | Margariin (sulatatud) | |
50 g | Mandlilaastud (peeneks hakitud) | |
2.5 dl | Nisujahu | |
1 spl | Kakao | |
1.5 tl | Küpsetuspulber | |
0.75 dl | Piim | |
MÄÄRIMISEKS | ||
Margariin | ||
Nisujahu | ||
KREEM | ||
1 pakk | Vanillikreemipulber Ruf | |
3 dl | Piim | |
1 väike batoon | Daim-šokolaad | |
GLASUUR | ||
150 g | Šokolaad | |
0.75 dl | Rõõsk koor 35%-line | |
3 väikest batooni | Daim-šokolaad |
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Esmalt vahusta munad suhkruga üsna tugevaks vahuks. Siis
lisa sulatatud margariin, ise samal ajal hoolega segades. Ühenda
kuivained ja tõsta koos piimaga munavahule. Sega kergelt.
2. Vala tainas 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetusvormi, mille põhi on kaetud küpsetuspaberiga, seinad määritud margariiniga ning üle puistatud jahuga. Üleliigne jahu koputa vormist välja. Küpseta 200-kraadises ahjus alumisel siinil umbes 25 minutit. Jahuta kook avatud uksega ahjus maha ning lõika kaheks.
3. Vanillikreemi jaoks vala vahustamisnõusse 3 dl piima ning lisa sinna üks pakk vanillikreemipulbrit. Vahusta kolm minutit ja lase veidi taheneda. Purusta üks väike Daim. Kata koogi alumine pool vanillikreemiga ning raputa peale Daimi-puru. Nüüd läheb peale teine tainaosa ning taas õhuke kiht vanillikreemi. Tõsta kook glasuuri valmistamise ajaks külmikusse.
4. Sulata veevanni kohal Fazeri piimašokolaad ja 35% koor. Sega pidevalt, et ained seguneksid. Jahuta mass maha, et see ei oleks nii voolav, ning kata siis sellega koogi pealispind. Puista peale jahvatatud Daimipuru. Pane kook 12 tunniks külmikusse.
Kogus 8 lõiku.
2. Vala tainas 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetusvormi, mille põhi on kaetud küpsetuspaberiga, seinad määritud margariiniga ning üle puistatud jahuga. Üleliigne jahu koputa vormist välja. Küpseta 200-kraadises ahjus alumisel siinil umbes 25 minutit. Jahuta kook avatud uksega ahjus maha ning lõika kaheks.
3. Vanillikreemi jaoks vala vahustamisnõusse 3 dl piima ning lisa sinna üks pakk vanillikreemipulbrit. Vahusta kolm minutit ja lase veidi taheneda. Purusta üks väike Daim. Kata koogi alumine pool vanillikreemiga ning raputa peale Daimi-puru. Nüüd läheb peale teine tainaosa ning taas õhuke kiht vanillikreemi. Tõsta kook glasuuri valmistamise ajaks külmikusse.
4. Sulata veevanni kohal Fazeri piimašokolaad ja 35% koor. Sega pidevalt, et ained seguneksid. Jahuta mass maha, et see ei oleks nii voolav, ning kata siis sellega koogi pealispind. Puista peale jahvatatud Daimipuru. Pane kook 12 tunniks külmikusse.
Kogus 8 lõiku.
Allikas: toidutare
Peakokk: Mona
No comments:
Post a Comment