Monday, February 4, 2013

7a

Singi-ananassipirukas sinihallitusjuustuga

 


Sinihallitusjuust sobib suurepäraselt singi ja ananassiga. Kellele aga sinihallitusjuust tundub liiga tugeva maitsega, võib piruka valmistamisel kasutada mahedamat kodumaist juustu. 

Koostis Koostis- ja maitseained
PÕHI
500 g Lehttainas
KATE
300 g Kalkunisink
1 tk Paprika
1 tk Suvikõrvits (väike)
1 spl Õli
3 dl Rõõsk koor 10%-line
100 g Sinihallitusjuust
227 g Ananassikonserv (väike purk)
2 tk Muna
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 10 portsjonit
Kata ahjuplaat lehttainaga.
Viiluta suvikõrvits ja paprika, kuumuta õlis poolpehmeks
ja laota tainale. Puista peale tükeldatud sink ja seejärel nõrutatud
ananass. Vala koor potti, kuumuta, murenda sisse
juust ja sega, kuni juust on sulanud. Lase natuke jahtuda,
siis klopi hulka munad ja vala pirukale.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.       
  
Allikas: toidutare
Peakokk: Agnes    

Juustukana

 


 
Maitsestatud riivsai koos küpse juustuga annab kanafileele mõnusa maitse ning säilitab liha mahlasuse. Serveeri kartulipudru ja värske salatiga.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit

Koostis Koostis- ja maitseained
4 tk kanafilee
1 dl Riivsai
0.5 tl Karri
3 sl riivitud juust (näiteks Valio Forte või Parmesan)
1 sl hakitud petersell
1 sl Pitsamaitseaine
1 tl sool
0.25 tl Must pipar
4 sl või
Sega omavahel riivsai, karri, juust, petersell, pitsamaitseaine, sool ja pipar. Keeruta kanafileesid segus nii, et need on täielikult kaetud. Sulata või ning kalla ahjuvormi või väiksemale ahjupannile, aseta sinna fileed. Kui riivsaiasegu jäi järele, raputa peale ka see. Küpseta rooga ahjus 175°C juures 40 minutit, pöörates fileed vahepeal korra ümber. Kui pann kipub kuivaks jääma, lisa veidi võid. 
Allikas: toidutare
Peakokk: Brigita

Daimi-kook















Koostis



















Koostis- ja maitseained

2 tk Muna
2 dl Suhkur
1 dl Margariin (sulatatud)
50 g Mandlilaastud (peeneks hakitud)
2.5 dl Nisujahu
1 spl Kakao
1.5 tl Küpsetuspulber
0.75 dl Piim
MÄÄRIMISEKS

Margariin

Nisujahu
KREEM
1 pakk Vanillikreemipulber Ruf
3 dl Piim
1 väike batoon Daim-šokolaad
GLASUUR
150 g Šokolaad
0.75 dl Rõõsk koor 35%-line
3 väikest batooni Daim-šokolaad
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Esmalt vahusta munad suhkruga üsna tugevaks vahuks. Siis lisa sulatatud margariin, ise samal ajal hoolega segades. Ühenda kuivained ja tõsta koos piimaga munavahule. Sega kergelt.
2. Vala tainas 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetusvormi, mille põhi on kaetud küpsetuspaberiga, seinad määritud margariiniga ning üle puistatud jahuga. Üleliigne jahu koputa vormist välja. Küpseta 200-kraadises ahjus alumisel siinil umbes 25 minutit. Jahuta kook avatud uksega ahjus maha ning lõika kaheks.
3. Vanillikreemi jaoks vala vahustamisnõusse 3 dl piima ning lisa sinna üks pakk vanillikreemipulbrit. Vahusta kolm minutit ja lase veidi taheneda. Purusta üks väike Daim. Kata koogi alumine pool vanillikreemiga ning raputa peale Daimi-puru. Nüüd läheb peale teine tainaosa ning taas õhuke kiht vanillikreemi. Tõsta kook glasuuri valmistamise ajaks külmikusse.
4. Sulata veevanni kohal Fazeri piimašokolaad ja 35% koor. Sega pidevalt, et ained seguneksid. Jahuta mass maha, et see ei oleks nii voolav, ning kata siis sellega koogi pealispind. Puista peale jahvatatud Daimipuru. Pane kook 12 tunniks külmikusse.
Kogus 8 lõiku. 
Allikas: toidutare
Peakokk: Mona






No comments:

Post a Comment