Tortillad krevetitäidisega
Kogus: 4 portsjon
Krevetitäidis tortilladele, lavašile või ülepannikookidele.
Keedetud riis segada umbes poole majoneesikogusega, till
hakkida, krevetid sulatada. Soojendatud tortillad laotada lõikelauale,
määrida ülejäänud majoneesiga, panna peale salatilehed. Salatilehtedele
jaotada riisi-majoneesisegu, riputada peale krevetid ja hakitud till.
Tortillad keerata rulli, keerates ühe rulli poole tagasi, et moodustuks
põhi. Ümber keerata foolium ja asetada püsti, et täidis välja ei
voolaks.
4 tk tortilla |
2 dl keedetud pikateraline riis |
2 dl külmutatud kooritud krevetid |
1 dl mahedamaitseline majonees salatilehed,aedtill ja foolium Allikas: Toidutare Peakokk: Margaret
Lihtne aasia nuudliroog ahjus grillitud kanaga
30 minutit.portsjon 5
Koostisosad:
550 | g | kanakints (kondita kintsuliha) |
4 1⁄8 | clv | küüslauk |
1 3⁄8 | tk | sibul (viilutatuna rõngasteks) |
1 3⁄8 | sl | oliivõli |
68 3⁄4 | ml | valge vein |
2 3⁄4 | tl | vindaloo (vindaloo karripasta) |
2 3⁄4 | sl | mesi |
550 | g | nuudlid (peened nisunuudlid) |
|
|
|
Tee kastmesegu meest, purustatud küüslaugust,
oliiviõlist ja valgest veinist. Võta madal kuumuskindel ahjunõu ning
laota sibularõngad selle põhja. Määri lihatükid mõlemalt poolt kokku
kastmeseguga ja paiguta sibularõngaste peale. Kindlasti on pudelis veel
valget veini - loputa sellega kastmekauss ja vala ahjunõusse. On
oluline, et lihatükid ei oleks kastmega kaetud. Pane anum ahju, säti
temperatuur 180 kraadi kanti, vali grillirežiim (või grilli- ja
pöördõhurežiim) ning säti küpsema 25 minutiks. Poole aja peal pööra
lihatükid ümber.
Aasia nuudleid tee nagu ikka - aja potis 2 liitrit vett keema (võid
itaalia stiilis lisada lisa killuke oliivõli ja soola). Kui vesi keeb,
keera kuumus kinni ja viska nuudlid neljaks-viieks minutiks sellesse
vette.
Kui nuudlid on valmis, siis nõruta vesi välja. Pane wok-panni natuke
õli või võid ning vala nõrutatud nuudlid pannile. Selleks ajaks on liha
ka valmis. Lõika kanakintsud neljaks-viieks viiluks ja vala koos
kastmega nuudlite peale. Pööra nuudlid, kaste ja liha hea mitu korda
läbi ning roog ongi serveerimiseks valmis.
Märkused:
Pannes vaid 1
teelusika vindaloo-pastat saate maheda roa ning lisades hea mitu
lusikatäit vindaloo-pastat saad teravama roa. Portugali Goas serveeriti
ja seejärel Indias serveeritakse sama rooga pigem riisiga ning kana
asemel kasutatakse pigem sealiha.
Allikas: köök Peakokk: Merlin
Pidusai toorjuustuglasuuriga
tainas: 2dl piima 50g pärmi 1tl soola 2dl suhkurt 1 tl vanillisuhkurt
16 dl jahu 200 g võid
TÄIDIS: 100 g võid 2 dl fariinsuhkurt 3sl kaneeli
GLASUUR: 100 g maitsestamata toorjuustu 100g võid 1dl tuhksuhkurt 1tl vanillisuhkurt 2 sl piima 0,5 dl heledat siirupit või vahtrasiirupit
3 sl pressitud sidrunimahla
Peakokk: Karoliine
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
No comments:
Post a Comment