Thursday, February 21, 2013

7b RUULIB!

Tortillad krevetitäidisega 

 Kogus: 4 portsjon
Krevetitäidis tortilladele, lavašile või ülepannikookidele.
Keedetud riis segada umbes poole majoneesikogusega, till hakkida, krevetid sulatada. Soojendatud tortillad laotada lõikelauale, määrida ülejäänud majoneesiga, panna peale salatilehed. Salatilehtedele jaotada riisi-majoneesisegu, riputada peale krevetid ja hakitud till. Tortillad keerata rulli, keerates ühe rulli poole tagasi, et moodustuks põhi. Ümber keerata foolium ja asetada püsti, et täidis välja ei voolaks. 
4 tk tortilla
2 dl keedetud pikateraline riis
2 dl külmutatud kooritud krevetid
1 dl mahedamaitseline majonees
salatilehed,aedtill ja foolium
Allikas: Toidutare
Peakokk: Margaret

Lihtne aasia nuudliroog ahjus grillitud kanaga

 30 minutit.portsjon 5
Koostisosad:
550gkanakints (kondita kintsuliha)
4 1⁄8clvküüslauk
1 3⁄8tksibul (viilutatuna rõngasteks)
1 3⁄8sloliivõli
68 3⁄4mlvalge vein
2 3⁄4tlvindaloo (vindaloo karripasta)
2 3⁄4slmesi
550gnuudlid (peened nisunuudlid)


 
 
Tee kastmesegu meest, purustatud küüslaugust, oliiviõlist ja valgest veinist. Võta madal kuumuskindel ahjunõu ning laota sibularõngad selle põhja. Määri lihatükid mõlemalt poolt kokku kastmeseguga ja paiguta sibularõngaste peale. Kindlasti on pudelis veel valget veini - loputa sellega kastmekauss ja vala ahjunõusse. On oluline, et lihatükid ei oleks kastmega kaetud. Pane anum ahju, säti temperatuur 180 kraadi kanti, vali grillirežiim (või grilli- ja pöördõhurežiim) ning säti küpsema 25 minutiks. Poole aja peal pööra lihatükid ümber.
Aasia nuudleid tee nagu ikka - aja potis 2 liitrit vett keema (võid itaalia stiilis lisada lisa killuke oliivõli ja soola). Kui vesi keeb, keera kuumus kinni ja viska nuudlid neljaks-viieks minutiks sellesse vette.
Kui nuudlid on valmis, siis nõruta vesi välja. Pane wok-panni natuke õli või võid ning vala nõrutatud nuudlid pannile. Selleks ajaks on liha ka valmis. Lõika kanakintsud neljaks-viieks viiluks ja vala koos kastmega nuudlite peale. Pööra nuudlid, kaste ja liha hea mitu korda läbi ning roog ongi serveerimiseks valmis.
Märkused:
Pannes vaid 1 teelusika vindaloo-pastat saate maheda roa ning lisades hea mitu lusikatäit vindaloo-pastat saad teravama roa. Portugali Goas serveeriti ja seejärel Indias serveeritakse sama rooga pigem riisiga ning kana asemel kasutatakse pigem sealiha.
Allikas: köök
Peakokk: Merlin


Pidusai toorjuustuglasuuriga

tainas:
2dl piima
50g pärmi
1tl soola
2dl suhkurt
1 tl vanillisuhkurt
16 dl jahu
200 g võid

TÄIDIS:
100 g võid
2 dl fariinsuhkurt
3sl kaneeli

GLASUUR:
100 g maitsestamata toorjuustu
100g võid
1dl tuhksuhkurt
1tl vanillisuhkurt
2 sl piima
0,5 dl heledat siirupit või vahtrasiirupit
3 sl pressitud sidrunimahla

 Peakokk: Karoliine




 









































                                                                                               

No comments:

Post a Comment