Kanasalat
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Maitsesta kanafilee soola ja pipraga, lõika ribadeks ja prae ilma rasvata.
Lõika sai ja juust kuubikuteks.
Purusta küüslauguküüs, haki peeneks köögiviljad.
Sega basiilikulehed, palsamäädikas, petersell ja taimeõli.
Sega kõik komponendid omavahel ning puista peale kappareid.
Maitsesta kanafilee soola ja pipraga, lõika ribadeks ja prae ilma rasvata.
Lõika sai ja juust kuubikuteks.
Purusta küüslauguküüs, haki peeneks köögiviljad.
Sega basiilikulehed, palsamäädikas, petersell ja taimeõli.
Sega kõik komponendid omavahel ning puista peale kappareid.
Lasanje
250 g pakist saab 4 portsjonit
250 g lasanjeplaate
umbes 25 x 30 cm ahjuvorm
3 dl pealepuistamiseks riivjuustu
Kaste:
250 g hakkliha
2 sibulat
1 purk purustatud tomateid
2 küüslauguküünt
1-2 dl puljongit (vajadusel)
Valge kaste:
2 spl jahu
100 g võid
5 dl piima
2 dl riivitud juustu
soola, pipart, muskaati, punet
1. Hakkliha pruunistatakse ja küpsetatakse, lisatakse küpsetatud sibul, küüslauk, tomatipasta ja vajadusel puljong. Hautatakse 5-7 minutit.
2. Sulata väiksemas potis või, lisa jahu ja sega hästi vispliga läbi. Lisa kuum piim ja sega pidevalt, kuni kaste pakseneb. Võta nõu tulelt ja lisa riivjuust. Maitsesta soola ja muskaatpähkliga.
4. Õliga määritud ahjuvormi pane kiht plaate, selle peale tõsta bolognese-kaste, siis säti sellele kihile jälle lasanjeplaadid (tihedalt üksteise kõrvale). Seejärel pannakse jälle kiht kastet jne.
5. Kõige pealmiseks kihiks peaks jääma valge kaste.
6. Küpsetatakse 175 ºC juures 45-50 minutit.10 minutit enne lasanje valmimist raputa roog üle riivjuustuuga ja küpseta kuldselt pruuniks.
250 g lasanjeplaate
umbes 25 x 30 cm ahjuvorm
3 dl pealepuistamiseks riivjuustu
Kaste:
250 g hakkliha
2 sibulat
1 purk purustatud tomateid
2 küüslauguküünt
1-2 dl puljongit (vajadusel)
Valge kaste:
2 spl jahu
100 g võid
5 dl piima
2 dl riivitud juustu
soola, pipart, muskaati, punet
1. Hakkliha pruunistatakse ja küpsetatakse, lisatakse küpsetatud sibul, küüslauk, tomatipasta ja vajadusel puljong. Hautatakse 5-7 minutit.
2. Sulata väiksemas potis või, lisa jahu ja sega hästi vispliga läbi. Lisa kuum piim ja sega pidevalt, kuni kaste pakseneb. Võta nõu tulelt ja lisa riivjuust. Maitsesta soola ja muskaatpähkliga.
4. Õliga määritud ahjuvormi pane kiht plaate, selle peale tõsta bolognese-kaste, siis säti sellele kihile jälle lasanjeplaadid (tihedalt üksteise kõrvale). Seejärel pannakse jälle kiht kastet jne.
5. Kõige pealmiseks kihiks peaks jääma valge kaste.
6. Küpsetatakse 175 ºC juures 45-50 minutit.10 minutit enne lasanje valmimist raputa roog üle riivjuustuuga ja küpseta kuldselt pruuniks.
Allikas:toidutare
Rabarberimuffinid kreeka pähklitega
Valmistusaeg: 15 min+ 20 min ahjus
Fariinsuhkur annab rabarberimuffinitele mõnusa karamellimaitse, pealepuistatud kaneeli-suhkrukate aga kauni pealispinna.
4 dl fariinsuhkrut
0,75 dl õli
2 muna
2 tl vanillisuhkrut
2,5 dl hapupiima
5 dl tükeldatud rabarberit (u 200 g)
1,5 dl hakitud kreeka pähkleid
6 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
Kate:
1, 5 tl kaneeli
1 sl sulatatud võid
Sega kausis fariinsuhkur, õli, toasoojad munad ja vanillsuhkur. Lisa hapupiim, rabarberid ja pähklid, sega läbi. Sega teises kausis jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool. Lisa kuivained rabarberisegule ning sega ühtlaseks taignaks. Sega omavahel katteained. Tõsta taigen võitatud või pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse ning jaga peale kate. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.
Peakokk: Maris
No comments:
Post a Comment