Wednesday, December 4, 2013

5b

12.dets.

Caesari salat broilerifileega

 


Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Valmista kõigepealt kaste. Selleks vahusta munakollased ja sinep. Lisa peene nirena pidevalt vahustades õli, kuni kaste pakseneb (nii nagu teed majoneesi).  Sega hulka hapukoor, hakitud küüslauguküüned, riivitud parmesan ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Lao salatilehed taldrikutele või vaagnale. Viiluta tomatid ( kirsstomatid poolita ). Prae terved broilerifileed pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola-pipraga. Jahuta veidi, lõika ribadeks ja tõsta salatile. Prae ka saiaviilud õlis kuldseks. Jahuta veidi, lõika kuubikuteks ning tõsta salatile. Kaunista Parmesani juustu laastudega.

Peakokk: Mia
Allikas: toidutare

Kartulipüree hakklihakastmega

 

Puder:

13 kartulit
200 ml piima
2-3 sl võid
 Keeda kartul hästi pehmeks.Vala vesi kartulitelt. Vala poti põhja kruusiga piima, kuumuta keemiseni. Lisa või. Tambi pudrunuiaga seni, kuni puder on ühtlane ja kreemjas.
Kaste:
400 g hakkliha
pipart
soola
maitserohelist
1 sibul
2 sl jahu
õli
Prae hakkliha pruunikaks. Kui hakkliha on rasvarikas pole õli vaja lisada. Kui aga kuiv, lisa 1 sl õli ja pärast praadimist jahu. Jahu kiirelt segada õli ja hakklihaga. Kergelt praadida, siis lisada piima ja pidevalt segada kuni segu pakseneb. Piima lisada vastavalt vajadusele, et kaste jääks paraja paksusega. Maitsestada.

Peakokk: Gloria

Küpsise magustoit


4 pakki Selga šokolaadiküpsist
500 g hapukoort
6 mandariini
2 kiivit

Tükeldatud küpsised segada hapukoorega. Kaunistada.

Peakokk: Emma

No comments:

Post a Comment