Kanawrapid
Soe toekas eine, mida võid valmistada külmal ajal ahjus ja
suvel grillil ning süüa noa ja kahvliga. Mehhikopärase faijita
maitsesegu võid asendada käepäraste maitseainetega, näit. soola, pipra
ja karriga.
Valmistusaeg: 20-40 min Valmimisaeg 30 minutit
Pane ahi 175 kraadi juurde soojenema.500 g | Kanafilee | |
1 pakk (30g) | Faijta maitsesegu | |
1 sl | Õli | |
2 tk | Roheline paprika | |
2 tk | Punane paprika | |
1 tk | Sibul | |
10 tk | Tortillad | |
350 g | Riivjuust |
Lõika kanafilee kuubikuteks. Puista üle faijta maitseseguga ja prae õlis kuldpruuniks.
Lisa puhastatud ja tükeldatud paprika ning sibul. Kuumuta väiksel tulel 5-10 minutit.
Kata pool tortillade pinnast riivitud juustuga. Tõsta peale kanasegu ja raputa taas juustu.
Keera tortillad rulli ja küpseta eelsoojendatud ahjus 10 minutit (kui soovid sooje suupisteid). Kinnita tikuga.
Peakokk: Karen
Allikas: toidutare
Klassikaline ratatouille
See Nizza kandist pärit kuulus roog oli algselt vaeste
talunike toit, mida valmistati parajasti saada olevatest suvistest
köögiviljadest. Põhikomponendiks on tomat.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
800 g | Tomat | |
500 g | Sibul | |
3 küünt | Küüslauk | |
4 tk | Paprika | |
350 g | Baklažaan | |
250 g | Suvikõrvits | |
hakitud basiilikut, tüümiani ja peterselli | ||
Oliiviõli | ||
70 g | Tomatipasta | |
Sool | ||
Must pipar |
Koori tomatid, selle tegevuse hõlbustamiseks kasta need
hetkeks kuuma vette. Haki sibulad ja küüslauk. Poolita paprikad, eralda
seemned ja viiluta. Kuumuta potis õli. Pane potti sibulad, küüslauk ja
paprika ning kuumuta läbi. Kata pott kaanega ja hauta aeg-ajalt segades
20 minutit, vajadusel lisa õli. Lisa tomatid, ürdid ja tomatipasta
(kasvuhoones hästi küpsenud tomatitele pole pastat vaja lisada), sega
ning hauta veel 15 minutit. Viiluta baklažaan ja suvikõrvits, pane potti
ja hauta rooga veel 30 minutit.
Sobib serveerida nii iseseisva roana riisi või kuskussiga kui ka pearoa lisandina.
Sobib serveerida nii iseseisva roana riisi või kuskussiga kui ka pearoa lisandina.
Peakokk: Margarete
Allikas: toidutare
Rullbiskviit maasikate ja kohupiimakreemiga
12-15 tk
- Biskviit:
- 4 suurt muna
- 100 g suhkrut (veidi üle 1 dl)
- 60 g nisujahu (u 1 dl)
- 50 g kartulitärklist (u 1 dl)
- 1 tl küpsetuspulbrit
- Vahele:
- 2 dl 35% rõõska koort
- 1 sl suhkrut
- 1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut
- 250 g kohupiima
- 300 - 400 g värskeid maasikaid
- Kaunistuseks:
- tuhksuhkrut
- värset münti
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile.
Küpseta 225-kraadises ahjus 7-8 minutit, kuni biskviit on pealt kuldne. Võta ahjust välja. (VÄGA OLULINE on biskviiti mitte üle küpsetada - siis on seda hiljem raske rulli keerata!)
Aseta puhas küpsetuspaberi leht lauale, puista peale veidi suhkrut. Kummuta ahjust väljavõetud biskviitplaat pahupidi puhtale küpsetuspaberile. Eemalda ahjus olnud küpsetuspaber ettevaatlikult biskviidi küljest, siis aseta biskviidile tagasi ja lase jahtuda.*
Kohupiimakreemi jaoks vahusta rõõsk koor suhkru ja vanilliga pehmeks vahuks, siis sega juurde kohupiim.
Määri kohupiimakreem jahtunud biskviidile, jättes ühe pikema serva 5 cm ulatuses puhtaks. Laota peale tükeldatud maasikad.
Keera küpsetuspaberi abil kreemisemast laiast otsast alates tihedasti rulli. (Kui soovid, pane rullbiskviit paariks tunniks jahedasse - siis on seda hiljem kergem lõigata).
Tõsta serveerimisalusele, liitekoht all. Kaunista tuhksuhkru, maasikate ja nt mündilehekestega.
Peakokk: Merilin
Allikas: nami-nami
No comments:
Post a Comment