Wednesday, December 4, 2013

6c

5.dets.

 Kanawrapid


Soe toekas eine, mida võid valmistada külmal ajal ahjus ja suvel grillil ning süüa noa ja kahvliga. Mehhikopärase faijita maitsesegu võid asendada käepäraste maitseainetega, näit. soola, pipra ja karriga.
Valmistusaeg: 20-40 min Valmimisaeg 30 minutit

500 g Kanafilee
1 pakk (30g) Faijta maitsesegu
1 sl Õli
2 tk Roheline paprika
2 tk Punane paprika
1 tk Sibul
10 tk Tortillad
350 g Riivjuust
Pane ahi 175 kraadi juurde soojenema.
Lõika kanafilee kuubikuteks. Puista üle faijta maitseseguga ja prae õlis kuldpruuniks.
Lisa puhastatud ja tükeldatud paprika ning sibul. Kuumuta väiksel tulel 5-10 minutit.
Kata pool tortillade pinnast riivitud juustuga. Tõsta peale kanasegu ja raputa taas juustu.
Keera tortillad rulli ja küpseta eelsoojendatud ahjus 10 minutit (kui soovid sooje suupisteid). Kinnita tikuga.

Peakokk: Karen
Allikas: toidutare

Klassikaline ratatouille


See Nizza kandist pärit kuulus roog oli algselt vaeste talunike toit, mida valmistati parajasti saada olevatest suvistest köögiviljadest. Põhikomponendiks on tomat.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
Koori tomatid, selle tegevuse hõlbustamiseks kasta need hetkeks kuuma vette. Haki sibulad ja küüslauk. Poolita paprikad, eralda seemned ja viiluta. Kuumuta potis õli. Pane potti sibulad, küüslauk ja paprika ning kuumuta läbi. Kata pott kaanega ja hauta aeg-ajalt segades 20 minutit, vajadusel lisa õli. Lisa tomatid, ürdid ja tomatipasta (kasvuhoones hästi küpsenud tomatitele pole pastat vaja lisada), sega ning hauta veel 15 minutit. Viiluta baklažaan ja suvikõrvits, pane potti ja hauta rooga veel 30 minutit.
Sobib serveerida nii iseseisva roana riisi või kuskussiga kui ka pearoa lisandina. 
Peakokk: Margarete
Allikas: toidutare
 

 

Rullbiskviit maasikate ja kohupiimakreemiga


12-15 tk

Valmista esmalt biskviit. Vahusta munad suhkruga hästi kohevaks ja heledaks vahuks. Sega jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber omavahel, siis sõelu munavahu peale ja sega õrnalt läbi.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile.
Küpseta 225-kraadises ahjus 7-8 minutit, kuni biskviit on pealt kuldne. Võta ahjust välja. (VÄGA OLULINE on biskviiti mitte üle küpsetada - siis on seda hiljem raske rulli keerata!)
Aseta puhas küpsetuspaberi leht lauale, puista peale veidi suhkrut. Kummuta ahjust väljavõetud biskviitplaat pahupidi puhtale küpsetuspaberile. Eemalda ahjus olnud küpsetuspaber ettevaatlikult biskviidi küljest, siis aseta biskviidile tagasi ja lase jahtuda.*
Kohupiimakreemi jaoks vahusta rõõsk koor suhkru ja vanilliga pehmeks vahuks, siis sega juurde kohupiim.
Määri kohupiimakreem jahtunud biskviidile, jättes ühe pikema serva 5 cm ulatuses puhtaks. Laota peale tükeldatud maasikad.
Keera küpsetuspaberi abil kreemisemast laiast otsast alates tihedasti rulli. (Kui soovid, pane rullbiskviit paariks tunniks jahedasse - siis on seda hiljem kergem lõigata).
Tõsta serveerimisalusele, liitekoht all. Kaunista tuhksuhkru, maasikate ja nt mündilehekestega.


 Peakokk: Merilin
Allikas: nami-nami
 

 

No comments:

Post a Comment