Monday, December 16, 2013

5c

  Caesari salat broilerifileega

 


Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Valmista kõigepealt kaste. Selleks vahusta munakollased ja sinep. Lisa peene nirena pidevalt vahustades õli, kuni kaste pakseneb (nii nagu teed majoneesi).  Sega hulka hapukoor, hakitud küüslauguküüned, riivitud parmesan ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Lao salatilehed taldrikutele või vaagnale. Viiluta tomatid ( kirsstomatid poolita ). Prae terved broilerifileed pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola-pipraga. Jahuta veidi, lõika ribadeks ja tõsta salatile. Prae ka saiaviilud õlis kuldseks. Jahuta veidi, lõika kuubikuteks ning tõsta salatile. Kaunista Parmesani juustu laastudega.  
Peakokk:Lonaly
Allikas: toidutare

Lasanje

 


250 g pakist saab 4 portsjonit
250 g lasanjeplaate
umbes 25 x 30 cm ahjuvorm
3 dl pealepuistamiseks riivjuustu
Kaste:
250 g hakkliha
2 sibulat
1 purk purustatud tomateid
2 küüslauguküünt
1-2 dl puljongit (vajadusel)
Valge kaste:
2 spl jahu
100 g võid
5 dl piima
2 dl riivitud juustu
soola, pipart, muskaati, punet
1. Hakkliha pruunistatakse ja küpsetatakse, lisatakse küpsetatud sibul, küüslauk, tomatipasta ja vajadusel puljong. Hautatakse 5-7 minutit.
2. Sulata väiksemas potis või, lisa jahu ja sega hästi vispliga läbi. Lisa kuum piim ja sega pidevalt, kuni kaste pakseneb. Võta nõu tulelt ja lisa riivjuust. Maitsesta soola ja muskaatpähkliga.
4. Õliga määritud ahjuvormi pane kiht plaate, selle peale tõsta bolognese-kaste, siis säti sellele kihile jälle lasanjeplaadid (tihedalt üksteise kõrvale). Seejärel pannakse jälle kiht kastet jne.
5. Kõige pealmiseks kihiks peaks jääma valge kaste.
6. Küpsetatakse 175 ºC juures 45-50 minutit.10 minutit enne lasanje valmimist raputa roog üle riivjuustuuga ja küpseta kuldselt pruuniks. 
Allikas:toidutare 
Peakokk: Kristiina

Virsiku-kohupiima vorm

Vaja läheb:

4 muna
500 g kohupiimapastat
1 pakk vanillipudingupulbrit
1, 5 dl suhkrut
1 riivitud sidrunikoor
1 purk virsikukompotti
1, 5 dl kaerahelbeid
1, 2 sl võid
tuhksuhkrut
kaunistuseks marju (mustikaid, vaarikaid)
vahukoor

Vahusta munakollased 1 dl suhkruga, lisa kohupiimapasta, vanillipudingupulber ja riivitud sidrunikoor. Vahusta munavalged eraldi kausis, sulata või pannil, pruunista kaerahelbed võis. Sega jahutatud kaerahelbed, tükeldatud virsikud ja munavalged kohupiimamassiga.Vala segu võiga määritud pannile ja küpseta 200 kraadi juures 45-50min.Serveerida vahukoore ja marjadega.


Peakokk:Mariliis

No comments:

Post a Comment