Monday, February 17, 2014

5c

Juustukeerud

 

500 g lehttaignaplaate
1 muna
150g riivitud juustu
2 sl paprikapulbrit
  • Pane lettaignaplaadid küpsetuspaberile sulama, rulli
  • Määri sulanud plaadid munaga ning raputa üle riivjuustuga
  • Puista peale paprikapulbrit, vajuta juust kergelt näppudega kinni. Keera rulli.
  • Lõika rullist 1 cm paksused seibid ja tõsta need küllalt suurte vahedega küpsetusplaadile. Küpseta200 kraadi juures 12-15 minutit 

Peakokk:  Sandra K.

Juustune kanapasta


500.00mlVett
15.00gKNORR Delikat Linnulihamaitseaine 
250.00gKanafilee
10.00mlOliiviõli
17.00gKNORR 4 Juustu- Ja Brokkolikaste 
100.00mlRAMA Cremefine Fraiche 
2.00gSool
2.00gPipar
200.00gSpagette
Valmistamine
1. Pane spagetid 400 ml keevasse vette keema. Samal ajal puhasta ja tükelda kanafilee.
2. Maitsesta kanafilee Knorr Linnuliha maitseaine seguga ning küpseta pannil.
3. Teises potis sega kokku Knorri 4 juustu- brokkoli kaste ning lase kastmel keeda 2-3 minutit.
4. Kui kana on kuldpruun lisa Rama Crème Fraiche ning lase sellel kuumeneda 1-2 minutit seejärel lisa 4 juustu- brokkoli kaste ja spagetid. Lase korraks kuumaks.
5. Serveerimisel võid peale riivida parmesani juustu.

Peakokk: Agnes
 

Mannavaht ehk roosamanna  

 


Eesti köögi klassika, mille valmistamiseks võib kasutada mahla, moosijääke, värskeid marju.
kuuele

  • 1 l veega lahjendatud kirsi-, sõstra- jõhvikamahla või
  • moosi
  • 1,5 dl mannat
  • suhkrut (toormoosi kasutamisel pole vajalik)
Lahjenda u 2 dl kanget mahla (jõhvika, sõstra, kirsi) või isetehtud moosi veega, vajadusel maitsesta suhkruga. Kuumuta mahl või moosivesi keemiseni, lisa kiiresti segades manna. Keeda tasasel tulel umbes 15 minutit, kuni manna on paisunud. Mannavahu tegemiseks ei tohi puder liiga paks olla!
Vala segu suuremasse kaussi, lase veidi jahtuda ja klopi seejärel vahule (mikseriga on seda muidugi kõige lihtsam teha). Vahustamise lõpul maitsesta soovi korral vanillisuhkru, riivitud laimi- või sidrunikoore vms.
Serveeri piimaga.

 Allikas: nami-nami
Peakokk: Sandra

No comments:

Post a Comment