Monday, February 17, 2014

7b poisid (2. tund)

Caesari salat broilerifileega




Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Valmista kõigepealt kaste. Selleks vahusta munakollased ja sinep. Lisa peene nirena pidevalt vahustades õli, kuni kaste pakseneb (nii nagu teed majoneesi).  Sega hulka hapukoor, hakitud küüslauguküüned, riivitud parmesan ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Lao salatilehed taldrikutele või vaagnale. Viiluta tomatid ( kirsstomatid poolita ). Prae terved broilerifileed pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks ning maitsesta soola-pipraga. Jahuta veidi, lõika ribadeks ja tõsta salatile. Prae ka saiaviilud õlis kuldseks. Jahuta veidi, lõika kuubikuteks ning tõsta salatile. Kaunista Parmesani juustu laastudega.  
Allikas: toidutare

Peakokk: Joosep

  Hakkliha-nuudlivorm

 


Lihtne ja maitsev õhtusöök, mis on meeltmööda kõigile pereliikmetele. Sobib hästi koos rohelise salatiga. Kalkunihakkliha võid soovi korral asendada ka muu hakklihaga. 
Valmistusaeg: 40-60 minEttevalmistuseks 20 minutit Küpsemiseks 20-25 minutit
Kogus: 4 portsjonit
Keeda nuudlid poolpehmeks ja nõruta. Pruunista hakkliha võis, maitsesta soola-pipraga. Lisa purustatud küüslauk ja tükeldatud tomatid. Hauta 3-4 minutit ning tõsta tulelt. Sega hulka kodujuust, rõõsk koor, hakitud roheline sibul ja nuudlid. Pane segu võiga määritud ahjuvormi ning raputa üle riivitud juustuga. Küpseta ahjus 180°C juures 20-25 minutit. Retsept on mõeldud neljale inimesele. 
Allikas: toidutare 
Peakokk: Risto


Lihtne šokolaadikook


200g šokolaadi
200g võid
4 muna
200g suhkrut
200g jahu
Või sulatada koos šokolaaditükkidega. Muna ja suhkur vahustada omavahel ja ettevaatlikult lisada sinna juurde jahu ning lõpuks šokolaadi-võisegu (ei tohi olla liiga kuum).
Küpsetada 200-220 kraadi juures 11-13 minutit.

Peakokk: Marken

No comments:

Post a Comment