Wednesday, February 12, 2014

7 b poisid (1. tund)

Minipitsad

 

Kui midagi kiirelt ja lihtsalt vaja, siis on need minipitsad valmis pärmi-lehttaignast.

Võib kasutada ka ainult lehttaigent.
1 pakk valmis Pärmi-lehtaigent
1 väiksem pakk pizzakatet (Saaremaa)
5-10 spl ketšupit (olenevalt soovist) (Meira)
1 muna
100g riivjuustu
pitsamaitseainet
jahu rullimiseks
Külmutatud näol taigen lase ära sulada. Ma ise olen pannud küpsetamisele eelneval päeval
tavakülmiku, et siis järgmiseks päevaks just ok.
Jahuga rulli taigen lahti. Mida õhemaks rullid, seda raskem on pärast kokku rullida, kuid saab
ka tihedama pitsa.
Lahtirullitud taignale laota ketšup ja määri ühtlaselt laiali.
Oma poolsesse äärde kanna vorstikuubikute (pizzakatte tükikeste) vall.
Riputa vorstile ja ketšupile riivjuust.
Keera taigen rulli. Alustades kuubikute valli nö. sissepakkimisega.
Keera kuni lõpuks on pikk toru...
Lõika seibideks ja aseta vastalt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile need seibid.
Seibide paksus võiks olla 1- 1.5 cm.
Pintselda pealt lahtiklopitud munaga.
Kui jäi üle veel riivjuustu, siis puista neile seibidele peale seda juustu.
Ja lisa juustule veel veidi pitsamaitseainet kõige otsa.
Ahjus 225 C juures umbes 10-15 minutit kuni muutuvad kuldseks...

Peakokk: Marten

Ahjukana riisiga ning ciabatta küüslauguvõiga



Virsiku-kohupiimakook

 


Tainas:

2 dl nisujahu

125 g toasooja võid

1 munakollast

1 dl suhkrut

0.5 tl vanillsuhkrut

Kate:

250 g kohupiima pastat

2 muna

1 purki (pisem) konservitud virsikuid

1 dl konservivedelikku

1 dl suhkrut

1 tl vanillsuhkrut

Sega jahu, pehme või, suhkur, munakollane ja vanillisuhkur ühtlaseks tainaks. Pane tainas 15 minutiks külma tahenema. Suru tainas võitatud vormi põhja ja äärtele. Küpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit. Valmista täidis: sega kohupiim, munad, kompotivedelik, suhkur ja vanillsuhkur ühtlaseks. Kalla segu eelküpsetatud põhjale, lao peale virsikupoolikud. Küpseta 200º C juures ahjus 25 minutit. Serveeri jahtunult. 
Allikas: toidutare
Peakokk: Markus O.

No comments:

Post a Comment