Lähis-Ida kebabid tartarkastmega
Kebab on traditsiooniline liharoog Lähis-Ida, Kesk-Aasia ja
Lõuna--Aasia maades. Sõltuvalt regioonist ja religioonist kasutatakse
kebabis kas lamba-, veise, kana-, sea- või kalaliha.
KEBABITAINAS | ||
1 kg | Hakkliha | |
400 g | Maitsestamata jogurt | |
2 dl | Riivsai | |
4 küünt | Küüslauk | |
2 tk | Sibul | |
2 sl | Õli | |
2 tk | Muna | |
1 sl | Sool | |
Cayenne'i pipar | ||
0.5 tl | Must pipar | |
1 sl | Pune (kuivatatud) | |
TARTARKASTE | ||
400 g | Maitsestamata jogurt (paks) | |
0.5 tl | Sool | |
1 tl | Suhkur | |
1 tk | Marineeritud kurk | |
10 tk | Oliivid (mustad, kivideta) | |
LISAKS | ||
12 tk | Grillvardad (puidust, 30cm) |
1. Lase riivsaial 15 minutit jogurtis paisuda. Vahepeal
peenesta sibul ja küüslauk ja hauta õlis läbipaistvaks, lase jahtuda.
Töötle ained mikseriga sitkeks tainaks ning pane paariks tunniks
külmkappi tihenema ja maitsestuma.
2. Pane ka vardad külma vette ligunema, vähendamaks nende hilisemat kõrbemist.
3. Peenesta kastmeks ette nähtud kurk ja oliivid. Sega ülejäänud ainetega läbi ning hoia külmas.
4. Vajuta kebabitainas töölaual lamedaks nelinurgaks. Jaga see 12 osaks ja vormi märgade kätega 15 cm pikkusteks kangideks.
5. Vajuta varras kangi sisse paralleelselt laua pinnaga, silu tekkinud pragu põhjalikult kinni.
6. Pane vardad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi kohale asetatud restile. Teiseks lahenduseks on asetada vardad nii, et nende otsad toetuvad ahjuplaadi servadele. Küpseta 225° juures 20 minutit.
2. Pane ka vardad külma vette ligunema, vähendamaks nende hilisemat kõrbemist.
3. Peenesta kastmeks ette nähtud kurk ja oliivid. Sega ülejäänud ainetega läbi ning hoia külmas.
4. Vajuta kebabitainas töölaual lamedaks nelinurgaks. Jaga see 12 osaks ja vormi märgade kätega 15 cm pikkusteks kangideks.
5. Vajuta varras kangi sisse paralleelselt laua pinnaga, silu tekkinud pragu põhjalikult kinni.
6. Pane vardad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi kohale asetatud restile. Teiseks lahenduseks on asetada vardad nii, et nende otsad toetuvad ahjuplaadi servadele. Küpseta 225° juures 20 minutit.
Allikas: toidutare
Jogurtikreem kookose ja mangoga
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
200 g | Kookoskoor | |
3 dl | Türgi jogurt | |
2 sl | Suhkur | |
1 g | Kardemon | |
120 g | Rõõsk koor 35% | |
10 g | Želatiin | |
120 g | Mango (viljaliha) | |
60 g | Mangopüree | |
1 tk | Laim (värskelt pessitud mahl) |
1. Sega omavahel kookoskoor, jogurt, mangopüree, suhkur ja kardemon.
2. Punnuta želatiin külmas vees.
3. Vahusta vahukoor ja ühenda jogurtisegu hulka.
4. Puhasta mango ja lõika viljaliha väikesteks kuubikuteks.
5. Sega mangotükid kreemi hulka.
6. Sulata želatiin vesivannil ja sega väikese koguse kreemi hulka.
7. Ühenda želatiiniga kreem ülejäänud kreemiga.
8. Tõsta kausikestesse ja aseta külma tahenema.
HEA TEADA!
* Serveerides lisa tükeldatud mangot või mangopüreed.
* Mangotükid lisavad desserdile natuke krõmpsuvat iseloomu, aga kui kasutad väga küpset vilja, on mõistlikum mango enne kreemi hulka lisamist ära püreestada.
2. Punnuta želatiin külmas vees.
3. Vahusta vahukoor ja ühenda jogurtisegu hulka.
4. Puhasta mango ja lõika viljaliha väikesteks kuubikuteks.
5. Sega mangotükid kreemi hulka.
6. Sulata želatiin vesivannil ja sega väikese koguse kreemi hulka.
7. Ühenda želatiiniga kreem ülejäänud kreemiga.
8. Tõsta kausikestesse ja aseta külma tahenema.
HEA TEADA!
* Serveerides lisa tükeldatud mangot või mangopüreed.
* Mangotükid lisavad desserdile natuke krõmpsuvat iseloomu, aga kui kasutad väga küpset vilja, on mõistlikum mango enne kreemi hulka lisamist ära püreestada.
Allikas: toidutare
No comments:
Post a Comment