Tuesday, February 25, 2014

7c poisid (3. tund)

 Lähis-Ida kebabid tartarkastmega

 

Kebab on traditsiooniline liharoog Lähis-Ida, Kesk-Aasia ja Lõuna--Aasia maades. Sõltuvalt regioonist ja religioonist kasutatakse kebabis kas lamba-, veise, kana-, sea- või kalaliha. 
KEBABITAINAS
1 kg Hakkliha
400 g Maitsestamata jogurt
2 dl Riivsai
4 küünt Küüslauk
2 tk Sibul
2 sl Õli
2 tk Muna
1 sl Sool

Cayenne'i pipar
0.5 tl Must pipar
1 sl Pune (kuivatatud)
TARTARKASTE
400 g Maitsestamata jogurt (paks)
0.5 tl Sool
1 tl Suhkur
1 tk Marineeritud kurk
10 tk Oliivid (mustad, kivideta)
LISAKS
12 tk Grillvardad (puidust, 30cm)

1. Lase riivsaial 15 minutit jogurtis paisuda. Vahepeal peenesta sibul ja küüslauk ja hauta õlis läbipaistvaks, lase jahtuda. Töötle ained mikseriga sitkeks tainaks ning pane paariks tunniks külmkappi tihenema ja maitsestuma.
2. Pane ka vardad külma vette ligunema, vähendamaks nende hilisemat kõrbemist.
3. Peenesta kastmeks ette nähtud kurk ja oliivid. Sega ülejäänud ainetega läbi ning hoia külmas.
4. Vajuta kebabitainas töölaual lamedaks nelinurgaks. Jaga see 12 osaks ja vormi märgade kätega 15 cm pikkusteks kangideks.
5. Vajuta varras kangi sisse paralleelselt laua pinnaga, silu tekkinud pragu põhjalikult kinni.
6. Pane vardad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi kohale asetatud restile. Teiseks lahenduseks on asetada vardad nii, et nende otsad toetuvad ahjuplaadi servadele. Küpseta 225° juures 20 minutit. 
 
Allikas: toidutare

Jogurtikreem kookose ja mangoga

 

Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
200 g Kookoskoor
3 dl Türgi jogurt
2 sl Suhkur
1 g Kardemon
120 g Rõõsk koor 35%
10 g Želatiin
120 g Mango (viljaliha)
60 g Mangopüree
1 tk Laim (värskelt pessitud mahl)
 
1. Sega omavahel kookoskoor, jogurt, mangopüree, suhkur ja kardemon.

2. Punnuta želatiin külmas vees.

3. Vahusta vahukoor ja ühenda jogurtisegu hulka.

4. Puhasta mango ja lõika viljaliha väikesteks kuubikuteks.

5. Sega mangotükid kreemi hulka.

6. Sulata želatiin vesivannil ja sega väikese koguse kreemi hulka.

7. Ühenda želatiiniga kreem ülejäänud kreemiga.

8. Tõsta kausikestesse ja aseta külma tahenema.

HEA TEADA!
* Serveerides lisa tükeldatud mangot või mangopüreed.
* Mangotükid lisavad desserdile natuke krõmpsuvat iseloomu, aga kui kasutad väga küpset vilja, on mõistlikum mango enne kreemi hulka lisamist ära püreestada. 
 
 
Allikas: toidutare

No comments:

Post a Comment