Tuesday, February 25, 2014

7b poisid (3. tund)

Täidetud munad

Koostisosad
 7 muna
70-80g toasooja taluvõid
2-3sl majoneesi
1-2tl sinepit
0,25tl soola

Valmistamine
Keeta munad ja need jahutada.Lõigata pooleks.Munakollased suruda läbi sõela,lisada või,majonees,sinep ja sool ja vahutada.Tordipritsiga lasta poolikutesse munavalgetesse segu.Enne serveerimist 30 minutit külmkapis.

Peakokk: Andre


Lasanje

250 g pakist saab 4 portsjonit
250 g lasanjeplaate
umbes 25 x 30 cm ahjuvorm
3 dl pealepuistamiseks riivjuustu
Kaste:
250 g hakkliha
2 sibulat
1 purk purustatud tomateid
2 küüslauguküünt
1-2 dl puljongit (vajadusel)
Valge kaste:
2 spl jahu
100 g võid
5 dl piima
2 dl riivitud juustu
soola, pipart, muskaati, punet
1. Hakkliha pruunistatakse ja küpsetatakse, lisatakse küpsetatud sibul, küüslauk, tomatipasta ja vajadusel puljong. Hautatakse 5-7 minutit.
2. Sulata väiksemas potis või, lisa jahu ja sega hästi vispliga läbi. Lisa kuum piim ja sega pidevalt, kuni kaste pakseneb. Võta nõu tulelt ja lisa riivjuust. Maitsesta soola ja muskaatpähkliga.
4. Õliga määritud ahjuvormi pane kiht plaate, selle peale tõsta bolognese-kaste, siis säti sellele kihile jälle lasanjeplaadid (tihedalt üksteise kõrvale). Seejärel pannakse jälle kiht kastet jne.
5. Kõige pealmiseks kihiks peaks jääma valge kaste.
6. Küpsetatakse 175 ºC juures 45-50 minutit.10 minutit enne lasanje valmimist raputa roog üle riivjuustuuga ja küpseta kuldselt pruuniks. 
Allikas:toidutare 
 
Tiramisu

Peakokk: Eke

No comments:

Post a Comment